Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Днес, 28 септември:

Премиера на "Костенурката Нурка" в Кукления театър

Спектакълът разказва за приятелството

Премиера на спектактъла "Костенурката Нурка" предстои днес в залата на Кукления театър. Създадена по мотиви от поемата за деца “ Горската аптека” от Лили Захариева, пиесата разказва за отговорността на приятелството.

Костенурката Нурка е готова да лекува всички горски обитатели. И те са и благодарни за това. Но идва вълкът Варадим, на който Горската лечителка също помага…само че, вместо да и благодари, той пожелава да напълни «празния си стомах» с нея. И тогава на помощ идват приятелите…Какво ще се случи?

В представлението звучат песнички за деца, написани от Стефан Диомов.

Автор е Стефан Стоянов, режисьор е Съби Събев, сценограф - Емилияна Тотева. 

Участват актьорите Александра Грънчарова и Диян Русев. 

Началото на спектакъла е в 18.30 ч.  

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 30 април е срокът за конкурса "Аз, драматургът"

Проектът  "Аз, драматургът" дава възможност на талантливите младежи в цялата страна да провокират вдъхновението си с авторска пиеса, която да бъде поставена на професионална сцена. Инициатор и организатор е театрална школа „Талантино“,подкрепена от Община Бургас .  В конкурса се допускат участници на възраст от 10 до 19 навършени години, разделени в две..

публикувано на 30.11.23 в 13:03

Потомка на Захари Стоянов работи за съхраняване на фолклорното богатство

Послания за съхраняването на родовата и историческата памет, отправя чрез творчеството и книгите си Тоня Борисова.  За нея казват, че е от хората, при които талантът се предава чрез ДНК-то. По майчина линия тя е родственица на голямата певица Вълкана Стоянова, а по бащина на Захари Стоянов. Книгата „Приказка за Добротата“ е одобрена от..

публикувано на 30.11.23 в 10:10

Захари Карабашлиев представя новия си роман "Рана" в Бургас

Новият роман на Захари Карабашлиев - "Рана" ще бъде представен днес в Бургас. Срещата с читатели е от 18 часа в книжарницата на улица „Александровска“ 51. Четвъртият роман на писателя засяга много малко познати страници от българската история – периодът на двете Балкански войни и Първата световна война през лични и семейни истории от това..

публикувано на 29.11.23 в 13:38

Публикуваха бургаски автор в британско литературно списание

Стихотворението на бургаската поетеса Наталия Недялкова „От седем зрънца истина“ от новата й книга „Стихоанализа“  е публикувано в едно от знаковите литературни издания „International Times” във великолепен превод на талантливата българска поетеса Десислава Цветкова. И е илюстрирано от настоящия главен редактор на „International Times” Ник Виктор...

публикувано на 29.11.23 в 13:37

„Духът на Бургас“ през погледа на студентите от НХА

Студентите от Националната художествена академия в София, както и колегите им филиала на висшето учебно заведение край морето, подготвиха свои творби за изложбата „Духът на Бургас“. Тя ще бъде открита в навечерието на празника на града Никулден – на 4 декември, понеделник, от 17.30 часа . Мястото е Център за съвременно изкуство и библиотека, етаж 1...

публикувано на 29.11.23 в 12:02

Вера Шандел: Моята Едит Пиаф е светла, весела и влюбена в живота

Вера Шандел ще се превъплати в Едит Пиаф тази вечер в Бургас. Певицата заедно с Ангел Заберски трио канят на концерт-спектакъла „Живот в розово“, за да преживеем Париж, френската култура и „La Joie du Vivre“ или „Радостта да се живее“, чрез любовта, изпята в песните на Пиаф. „Избрахме спектакълът да се каза така, защото нейния..

публикувано на 29.11.23 в 11:53

Тази вечер е поетичното шоу „Поезия и светлина“

Младежи от театрално ателие „Драма‘s” към Центъра за талантливи деца в Бургас представят отново поетично си шоу „Поезия и светлина“ тази вечер от 19:00 ч. в залата на Държавен Куклен театър. Спектакълът се поставя за втори път на сцена, поради изключително успешния си дебют. Младите театрали ще представят стихове на едни от най-известните български..

публикувано на 29.11.23 в 09:29