Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброто е около нас:

Доброволци с поредна кампания "Подари вечеря на пенсионер в нужда" в Айтос

Организатор на кампанията е "Бъди човек - Айтос"



Доброволците от инициативата „Бъди човек - Айтос“ провеждат за шеста година благотворителна кампания под надслов "Подари вечеря на пенсионер в нужда". Събират се хранителни продукти и средства за подпомагане на самотни възрастни хора  в Айтоско.

„ Акции традиционно провеждаме за празниците Великден и Коледа, като през това лято ни бяха предоставени хранителни продукти от инициативата Гората.бг, които също раздадохме на нуждаещи се. В кампанията ни събираме средства, чрез дарителски кутии на различни места в града. Организираме и благотворителен концерт, в който се включват местни изпълнители, групи и състави. В няколко магазина има и кошници, където който желае може да остави трайни и пакетирани продукти“, съобщават доброволците, които държат да останат анонимни. 

Даренията се събират до 19 декември, за да можем след това храните да бъдат разпределени. При предишните кампания са подпомогнати над 100 души в Айтос и  населени места в региона.

Хранителните пакети ще бъдат предоставени на нуждаещите се на 22 декември. 

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата на няколко улици в Бургас, Айтос и Камено

На няколко улици в Бургас ще бъде спряно водоподаването, информират от ВиК. Без вода ще са ул."Одрин", ул. "Княз Борис", както и в с. Твърдица и в кв."Долно Езерово" ул."Кавакли"7.  Водоповаването ще бъде затруднено и в Айтос на ул. "В. Априлов", ул. "Богориди", ул. "Дядо Стойно", ул. "Бр. Миладинови". Причината е реконструкция на стари водопроводи...

публикувано на 02.07.24 в 10:20

В 7 къщи ще живеят хора с ментални увреждания в село Мамарчево

Възрастни хора с ментални увреждания ще живеят в нови жилища в боляровското село Мамарчево. Те ще бъдат изградени така, че да заместят настоящия социален дом. Идеята е да бъдат в среда максимално близка до семейната, а в същото време да не бъдат лишени от социални и медицински грижи. Средствата ще дойдат от Плана за възстановяване и устойчивост...

обновено на 02.07.24 в 09:18

Атанас Орачев: Новият патриарх трябва да свика църковно - народен събор и да постигне единство в Църквата

България има нов патриарх - това е видинският митрополит Даниил. Разнопосочни са коментарите в медиите, църковните среди и обществото за това дали е направен правилният избор и каква ще е ролята на новия духовен глава за обединението на разединения Свети синод. Постигане на единство в българската православна църква е основната задача,..

публикувано на 01.07.24 в 15:13

Три дни без топла вода в няколко бургаски комплекса

За 3 дни ще бъде прекъснато топлоподаването към 3 жилищни комплекса на Бургас – „Зорница“, „Лазур“ и „Братя Миладинови“. Това ще се случи от 00.00 часа на 15 юли до 16.30 часа на 17 юли. Причината за временното неудобство е изместването на главен топлопровод за бъдещата детска болница.

публикувано на 01.07.24 в 13:41

Подменят осветлението в Морската от Летния театър до Пантеона

Близо 200 амортизирани и повредени стълба и осветителни тела са подменени в Морската градина на Бургас в района от Летния театър до Пантеона. От Общината информират, че н овите са изработени от антикорозионен епоксиден материал. Техните осветителни тела са енергоефективни и осигуряващи по-голяма осветеност. Процесът за обновяване на осветлението..

публикувано на 01.07.24 в 10:48

Влиза в сила таванът на надценката за три вида хляб

От днес, 1 юли, влиза в сила налагането на таван на търговската надценка от 15% на трите вида хляб - бял, "Добруджа" и типов. Това се случи в резултат на промени, които бяха одобрени през преходните и заключителни разпоредби на Закона за хазарта. Таванът на търговската надценка от 15% бе гласуван в последния пленарен ден на 49-ото Народно събрание...

публикувано на 01.07.24 в 10:12

КЕВР определя цената на природния газ за юли

С нови цени от днес са токът за бита, парното, топлата вода и природният газ. Електроенергията поскъпва средно за страната с малко под два процента, а парното и топлата вода поевтиняват с около 8,5 на сто. С малко над процент се очаква да поевтинее и синьото гориво за този месец. Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно за..

публикувано на 01.07.24 в 08:50