Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Хубеков: Пожелавам на всички през 2024 година здраве, но и да общуваме повече на живо, а не през телефоните си

| обновено на 26.12.23 в 16:31
6
Петър Хубеков, „Талантино"
Снимка: Свобода Атанасова

Днес, в първия почивен ден на Дядо Коледа разговаряме спокойно с него в студиото на БНР Бургас. Вчера той търпеливо изслушваше децата, дори и пред елхата на площад „Тройката“, освен че трябваше да бърза да остави последните подаръци по света. До края на миналата седмица получаваше лично голяма част от детските писма пак там край елхата, за да са сигурни, че са предадени на белобрадия старец, в очакване да получат подаръци от списъка с коледни желания.


Петър Хубеков от театрална школа „Талантино“ влезе в тази роля на Дядо Коледа. 



„Само послушните деца ли получават подаръци?

Няма непослушни деца, има палави деца, но всички деца могат да бъдат послушни, затова заслужават подаръци и много любов. Друг е въпросът дали ние възрастните имаме достатъчно време да ги изслушваме и разбираме, да знаем от какво имат нужда. За тях материалните подаръци не са важни. Да, искат всичко, което се рекламира, което техните приятели и съученици имат, а те нямат, но другото е по-важно за тях. Отношението и вниманието. Да ги възприемаме като възрастни. Много бързо израстват с нашите проблеми, но имат нужда да бъдат деца, а ние нямаме право да им отнемаме това. те също имат проблеми. 

Какво искат от Дядо Коледа?

Искат подаръци, които са си пожелали. След това искат важни неща, дълбочината в погледа им става различна, защото започват да искат техните роднини да бъдат добре и да са здрави, искат мама и тате да разговарят с тях, защото в забързаното ни ежедневие забравяме, че те имат нужда от нас. Въпросът е, че не трябва да се сещаме за тях само на Коледа или на големи празници. 


В детската театрална школа „Талантино“ могат да бъдат разрешени и лични проблеми, защото изход има във всяка една ситуация, сподели гостът ни Петър Хубеков. Той даде пример за второкласник, актьор в школата, който заради приятелско предателство е бил толкова разсеян, че не е искал да са включи в репетициите и още за съветите:

„В последно време виждаме различни коментари в социалните мрежи дали един актьор трябва да рекламира хазарт. Според мен актьорът трябва да дава пример - от сцената, от екрана, защото децата подражават на част от тях, а виждайки, че участват в телевизионни реклами на хазартни игри  и считат, че това е нормално. Това е морален казус. 

Изпращаме трудна година. Знаете, че режисьорът ни Станимир Карагьозов трябваше да пребори сериозно заболяване и той го направи. Имаше много голяма подкрепа от всички, което му даде сили. Върна се на работа и започваме ударно, защото подготвяме нови спектакли от март и април догодина.

На 9 януари ще изиграем за последно на бургаска сцена „Прелестите на изневярата“,  на сцената на Кукления театър. През февруари и март предстоят „Забравена от небето“ и „Верига от думи“. От новите заглавия е  „Домът на Бернарна Алба“.  Спектакълът е по Лорка, една силна драма за властна майка. Нейните дъщери са били принудени в продължение на 8 години  да бъдат затворени вкъщи. Постановка за свободата и личният избор, в която присъстват от миналото и случаи, от съвремието“, обясни още Петър Хубеков.

Той пожела: „Здраве на всички през следващата година. Да не забравяме да общуваме на живо, да оставим телефоните и интернета, защото изяждат много от личния ни живот. Топли и споделени празници!“

Чуйте повече от разговора в звуковия файл.

Снимки: Петър Хубеков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Петровден е

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители. Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот. "Църквата..

публикувано на 29.06.24 в 10:07

Крайморие празнува днес

Община Бургас и Народно читалище „Петър Янев 1939“ ви канят на празника на квартал „Крайморие“.  Веселбата ще започне в 10.30 ч. на плажа в „Крайморие“ с посрещане на самия морски бог Нептун! Ще има спортни занимания, много игри и плажни забавления. От 19.30 ч. заповядайте на празничен концерт на лодкостоянката, където ще пеем с Преслава..

публикувано на 29.06.24 в 08:44

Иван Гюлев: Най-натоварени са сега входовете и изходите на Бургас

Бургас се включи с различни инициативи за поредна година в отбелязването на Националния ден за безопасност на движението по пътищата. През 2023-та, в страната са станали 6989 ПТП с 525 загинали и близо 9100 ранени. Две трети от тях са в населени места. От всички смъртни случаи 96 са на пешеходци. Началникът на отдел "Пътна безопасност" в Община..

публикувано на 29.06.24 в 09:00

Затварят улици в района на капаните на Северния плаж заради триатлон

За четвърта година Бургас посреща стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. Арена на събитията ще бъдат Северен плаж, алеята към квартал „Сарафово“ и улица „Поморийска“. Стартът бе даден тази сутрин.  За безпроблемното протичане на..

обновено на 29.06.24 в 07:53
Мостът в Бургас.

Община Бургас след смъртоносните скокове от моста: Монтирали сме камери, инспектори наглеждат района

"Община Бургас е монтирала камери, а инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" винаги са наглеждали Моста и са помагали на МВР, ако се наложи примерно проверка на документи или задържане. Защото общинските инспектори нямат такива правомощия като истинската полиция.  На Моста също така са поставени спасителни пояси",..

публикувано на 28.06.24 в 15:41

Изграждат улично осветление по пътя Сарафово-Бургас, ремонт и на ул. „Уилям Гладстон“

Продължава изграждането на улично осветление на републиканския път I-9 Сарафово-Бургас, в участъка от пътния възел „Тромпета“ на Северния обход до Гробищния парк, съобщават от Общината. От 01 юли в дните от понеделник до четвъртък, ще се въвежда краткотрайна организация на движение за времето от 09:30 до 15:30 часа. Ще се затваря за автомобили лявата..

публикувано на 28.06.24 в 15:38

Оригинални подправки и рисуване с къна на Индийския шопинг фестивал в Бургас

Индийски ароматни свещи, много подправки и рисуване с кана ви очакват на Флората в Бургас Това са само част от стоките, които могат да бъдат намерени на Шопинг фестивала, посветен на далечна Индия. Второто му изданието в морския град  бе открито днес и ще продължи две седмици, до 14 юли. Българска търговско-промишлена палата е партньор на..

публикувано на 28.06.24 в 14:09