Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елхово празнува с концерти, постановки, изложби и състезания

Снимка: Мира Безус/ БТА, архив

Днес град Елхово отбелязва своя празник. В програмата са включени концерти, театрални постановки, изложби и спортни състезания. 

Празничният ден ще започне с благодарствен молебен в храма "Св. Димитър" . В 11часа на централния площад концерт ще изнесе Капанският ансамбъл. Преди тях на сцената ще се качат духовият оркестър и мажоретният състав към Общинския детски комплекс. Организирани са и спортни събития - турнир по борба, мотокрос, футболни срещи, турнир по тенис на маса. Вечерта е концертът на група "Сигнал" и празнична заря.

Празникът на Елхово по традиция се отбелязва в последната събота на март и се свързва с провъзгласяването му за град, което става с  указ на Цар Борис ІІІ на 26 март 1925 г. От тогава  турското име Казълагач е заменено с Елхово.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иван Костадинов, КТ "Подкрепа": Защита на работещите е целта на усилията ни в синдиката

Има напредък в спазването на правата на работещите у нас, но има и съществени пропуски в прилагането на трудовото законодателство. Това коментира председателят на КТ "Подкрепа" в Бургас Иван Костадинов. Защитата на работещите е целта на нашите усилия в синдиката, посочи той. „Предстои туристическият сезон, а туризмът е един от..

публикувано на 01.05.24 в 09:20

Безплатна синя и зелена зона в Бургас за празниците

Зелената зона няма да бъде активна през предстоящите празнични дни, съобщават от Община Бургас. Тя ще стане отново платена на 7 май, вторник. Работното й време е непроменено – от понеделник до неделя (включително), от 11:00 до 20:00 ч. За целия период от 07.05.2024 г. до 30.09.2024 г. безплатно ще се осъществява престоят на автомобили само на..

обновено на 01.05.24 в 09:17

Електронно заявяваме шест услуги за изборите на 9 юни

Шест електронни услуги за предстоящите на 9 юни 2024 г. избори са публикувани на Портала egov.bg , в секция „Граждански права и правен ред/Избори 2024“, поддържан от Министерството на електронното управление. Услугите са свързани с подаването на заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес, гласуването с подвижна избирателна кутия,..

публикувано на 01.05.24 в 09:11

Отиде си писателят Здравко Попов

Снощи на 85- годишна възраст почина писателят и хуморист Здравко Попов. Той е роден през 1939 година в Пловдив. Работил е като журналист, библиотекар, частник-дърводелец. Автор на осем сборника с хумористични разкази: „Акорди извън клавиатурата“ (1974), „Кон на втория етаж“ (1983), „Големият маратон“ (1989, награда „Пловдив“), „Заливът Спенсър", "Из..

публикувано на 01.05.24 в 08:44

Ремонтират част от ул. „Георги Калоянчев“, спирка „Велека“ няма да се обслужва

На 1 и 2 май, за времето от 08.00 до 20.00 ч., ще бъде променена организацията на движението за извършване на ремонтни дейности на пътното платно на ул. „Георги Калоянчев“, в участъка от ул. „Петко Задгорски“ до ул. „Димитър Аврамов“, като отсечката ще бъде затворена за автомобили, съобщи Община Бургас. През двата дни маршрутът на автобусите по линия..

публикувано на 01.05.24 в 08:15

Потребители на 8 социални услуги в Бургас ползват телемедицина

В Бургас все повече потребители на социални услуги ползват възможностите на телемедицината. Осем социални институции имат достъп до здравни грижи от разстояние чрез специални телестанции. Управителят на Домашния социален патронаж Валентина Станкова поясни: „Когато например човекът е хипертоник, приема някаква кардиологична терапия,..

публикувано на 01.05.24 в 08:10

В Малко Търново посрещат Великден с църковни служби и фолклорен празник

Малкотърновци ще посрещнат Възкресение Христово с празнична великденска служба в православния храм „ Успение Богородично“.  На 5 май от 10 часа, на Второ Възкресение ще бъде отбелязано със служби освен в православната църква и в източнокатолическия храм „Света Троица“. „Нека посрещнем Възкресението Христово заедно в храмовете на Малко..

публикувано на 30.04.24 в 16:26