Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Право на отговор:

Община Бургас: Категорично няма увеличение на новорегистрираните лица, включително в „Рудник“ и „Черно море“

По повод публикация на сайта на БНР-Бургас "На 138 адреса в Бургас са регистрирани 2 822 лица" от Община Бургас поискаха право на отговор. 

Публикуваме го без редакторска намеса:

"Община Бургас категорично възразява срещу внушенията на областния управител на Бургас за „фрапиращи случаи“ на регистрираните лица във връзка с изборите.

Цифрите са категорични!

1. Няма увеличение на броя на регистрираните избиратели в община Бургас от над 20 години!

2. Припомняме на областния управител, че компетентността е задължително условие за заемането на висши държавни позиции! За предстоящите парламентарни и европейски избори няма изискване за УСЕДНАЛОСТ, което показва категорично непознаване на изборните процеси и превръща позицията му в опит за манипулация на общественото мнение.

3. През годините кметовете на визираните населени места са извършвали регистрации единствено на база на подадени документи за собственост на имот и нямат право да дерегистрират, тъй като в някои случаи адресно регистрираните са част от многочленни семейства и са малолетни и непълнолетни (които не гласуват!).

4. Община Бургас извършва регулярни действия по дерегистриране на лица, само ако са налице законовите основания за това.

5. Община Бургас определя внушенията на областния управител на Бургас като неправомерно използване на заеманата от него държавна длъжност."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Кабинетът прие програма за компенсиране на пострадалите от пожарите

Служебният кабинет прие програма за компенсиране на пострадали от пожарите. Включена е и възможност хора, останали без покрив ,да бъдат настанявани в хотели по подобие на механизма с украинските бежанци, обяви премиерът Димитър Главчев. Главчев: Подготвяме помощи за пострадалите от пожарите, останалите без покрив може да бъдат настанени в хотели..

публикувано на 24.07.24 в 14:11
Архив

Главчев: Подготвяме помощи за пострадалите от пожарите, останалите без покрив може да бъдат настанени в хотели

Правителството ще разгледа въпроса за обезщетяване на пострадалите от големите пожари в страната. Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че ако хората останали без покрив желаят ще могат да бъдат настанени в хотели.  Главчев припомни, че помощите за пострадалите са първо по линия на социалното министерство 1578 лв. за неотложни нужди плюс 2500 лева..

публикувано на 24.07.24 в 12:59

Главчев: Пожарът около село Воден е локализиран

Към момента обстановката е спокойна, най-големият пожар около село Воден е локализиран, заяви служебният премиер Димитър Главчев, който отговаря на въпроси от медии и граждани в директно излъчване на страницата на правителството във Фейсбук. По думите му, предстои до края на деня да бъдат преместени силите, които се намират в пострадалия..

публикувано на 23.07.24 в 10:58
Димитър Главчев, служебен министър-председател

Служебният премиер ще отговаря на въпроси от граждани на живо във Фейсбук

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще отговаря на въпроси на граждани и медии на живо във Фейсбук, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Началото на живото излъчване ще е от 10 часа. Могат да се задават въпроси както по време на излъчването, така и предварително - под анонса в социалната мрежа . Част от вече отправените са..

публикувано на 23.07.24 в 07:47
Н. Пр. Йоси Леви Сфари, посланик на Държавата Израел в България

Терористи държат четирима заложници от България. Има стъпки, които трябва да предприемете

Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с тази терористична дейност, заяви посланикът на Израел в България Н. Пр. Йоси Леви Сфари в интервю за БНР Бургас. Той..

публикувано на 22.07.24 в 17:45
Контейнер за временно настаняване, с. Воден.

"Възраждане" искат засегнатите от пожарите да бъдат настанени в хотели

Парламентарната група на "Възраждане" ще внесе утре в Народното събрание проект на решение пострадалите от пожарите, чийто дом е бил разрушен от пламъците, да бъдат настанени в хотели в близките градове за сметка на държавата. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов. Според него е недопустимо хората да живеят във фургони, а..

публикувано на 22.07.24 в 11:21

ПП-ДБ получиха и върнаха неизпълнен втория мандат на президента

Президентът Румен Радев връчи днес втория проучвателен мандат за кабинет на втората по големина политическа сила в Народното събрание ПП-ДБ. ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат Още миналата седмица обаче от коалицията заявиха, че нямат нужната подкрепа за съставяне на правителство и ще върнат папката празна. "Отговорът след..

обновено на 22.07.24 в 11:20