Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

700 ученици от страната спортуваха с Радев в Ямбол

Близо 700 ученици от цялата страна се включиха  в инициативата "Спортувай с президента" и турнира по утринна гимнастика, който се провежда за трети път в Ямбол. В спортните събития взе участие държавният глава Румен Радев.

Турнирът по утринна гимнастика е организиран от общината в Ямбол със съдействието на Националната спортна академия "Васил Левски". Радев заяви, че и занапред ще продължи да подкрепя инициативата:

"Защото тя директно подпомага постигането на важната национална цел-физическото и духовно развитие на нашите млади хора."

Зам.- кметът на Ямбол Енчо Керязов преди няколко години организира утринна гимнастика в ямболските училища:

"Пламъчето вече е запалено. Виждаме, че след три години  има хиляди деца."

В състезанието днес се включиха над 50 отбора от цялата страна,  като и тази година част от журито е заслужилият майстор на спорта Нешка Робева. Тя заяви:

"Успяха да събудят цяла България. Да напомнят на училищата какво трябва да направят."


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българи в четири спорта днес на Игрите

Български спортисти в четири спорта ще участват днес на олимпийските игри в Париж. Реални шансове да спечелят медали, след четирите отличия за страната ни вчера, имат щангиста Карлос Насар и гимнастичката Боряна Калейн. Сигурно, поне сребърно отличие, си гарантира борецът Магомед Рамазанов, който е на финал довечера. В 11 часа започват квалификациите..

публикувано на 09.08.24 в 08:26
Златният ни медалист Семен Новиков

България със злато! Семен Новиков е олимпийски шампион в Париж

България има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Златният медал в борбата спечели Семен Новиков, който на финала надви иранският борец Алиреза Мохмадипиани, който е световен вицешампион в категория до 87 кг. Новиков надви с категоричното 7:0 точки. С бронза се окичиха Жан Беленюк (Украйна) и Турпал Али Бисултанов (Дания), които спечелиха..

публикувано на 09.08.24 в 06:59
Хавиер Ибанес ще се боксира за финал довечера.

Българи в шест спорта на олимпийските игри днес

С участие в шест спорта продължават българските спортисти на 33-ите олимпийски игри в Париж днес, 8 август. Започва турнирът по художествена гимнастика. В квалификациите за многобоя от 11 часа наше време ще играят Боряна Калейн и Стилияна Николова в различни потоци. В 11:47 часа е осминафиналният двубой на натурализираната Кимиа Ализаде в таекуондото,..

публикувано на 08.08.24 в 08:13
архив

Тихомир Иванов е във финала в скока на височина в Париж

Тихомир Иванов успя да се класира за финала в скока на височина от Олимпийските игри в Париж. Българинът записа постижение от 2,24 метра, а след това той не успя три пъти на 2,27 м е височина, която той не е преодолявал през този сезон. Въпреки това той попадна сред 12-те състезатели, които ще спорят за медалите в дисциплината.  30-годишният..

публикувано на 07.08.24 в 13:19

Бургаски тенесист спечели турнир до 12 г. в Испания

Бургаският талант Даниел Стоянов триумфира с титлата при момчетата, а Мая Мичева стана вицешампионка при момичетата на сингъл на турнир до 12 г. от първа категория на Тенис Европа в Испания. Във финала при момчетата Стоянов победи с 6:3 и 7:5 Федерико Гарберо от Италия. Така Дани спечели титлата с пет поредни победи при само два загубени сета. С..

публикувано на 07.08.24 в 11:19

Четирима българи на Игрите днес

Представители в четири спорта ще има България в сряда, 7 август, на олимпийските игри в Париж. В 10:30 часа наше време в сериите на каяка на 500 метра стартира Йоана Георгиева. Тя е в откриващата серия, а първите две състезателки от шестте серии се класират директно на полуфинал. Останалите до седмо място ще продължат на четвъртфиналите. В 11:00 часа..

публикувано на 07.08.24 в 09:18

Борислав Пенков от ФК „Звезденбург” подписа с италианския ФК „Торино”

Младия играч Борислав Пенков от  ФК „Звезденбург” подписа с италианския  ФК „Торино” в италианската Серия “А”. Той е роден през 2008 г.  Контактът с „биковете“ е бил осъществен със съдействието на мениджъра Пламен Пейчев. Така Боби е бил изпратен на проби в края на миналата година. Отличното му представяне пред скаути, треньори и директора на..

публикувано на 05.08.24 в 16:02