Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топлото време напълни хотелите по Южното Черноморие

| обновено на 06.06.24 в 08:25

Германци и поляци са първите чужди туристи по южното ни Черноморие в началото на новия летен сезон. Вече има почиващи почти във всички морски градчета и курорти, поетапно отварят врати магазини и заведения. Това коментира на старта на сезона Евелина Пулева от Регионалната туристическа камара в Бургас. По думите й топлото време в началото на юни е едно обещаващо начало на лятото. 

"Още преди месец го заявихме с колеги, че добре се движим с ранните записвания. Надяваме се, че това, което се случи с третия европейски туроператор няма  да окаже влияние и се надявам, че ще направим много добър сезон. Все си мисля, че Полша ще остане от водещите пазари, най-вече заради факта, че на летище Бургас кацат доста полети и доста поляци преоткриха България. Предполагам, че със сигурност и Англия и Германия пак ще са едни от пазарите, които традиционно са характерни за нашето Черноморие", каза Пулева. 

Като цяло, очакванията на туристическия бранш са за силен летен сезон, подчерта още Евелина Пулева. 

А тенденциите и предизвикателствата през новия летен сезон днес ще обсъждат в Несебър експерти от различните звена на туристическия бранш. На специализирана конференция, озаглавена “Изживей България“ ще се съберат туроператори, представители на авиокомпании, мениджъри в сферата на туризма и кметове на морски общини.

Очаквайте подробности от срещата.  

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ямболски производители протестират срещу освобождаване на длъжностно лице от дирекция "Земеделие"

Земеделски производители в област Ямбол протестират по повод поредното освобождаване на длъжностно лице в Областна дирекция „Земеделие“. Последният директор е освободен от длъжност само 8 месеца след назначаването му. Според земеделците честите промени в ръководния състав създават нестабилност и затрудняват нормалното функциониране на местната..

публикувано на 24.06.24 в 12:59

И в Ахтопол очакват силен сезон

И в Ахтопол очакват силно лято като повечето туристи традиционно избират тази дестинация през юли и август. Тони Димитрова е акцентът в културната програма на Ахтопол, допълни кметът Станислав Димитров. "На гости ще ни бъдат най-силните мъже на 10 август, отново ще имаме галерия на открито с тема "Море докоснато от Странджа". Много са мероприятията..

публикувано на 24.06.24 в 11:05

Възобновяват безплатните туристически обиколки в Бургас

Отново започват безплатните туристически обиколки в Бургас. Началото е от днес.   Доброволци - ученици и студенти, на възраст между 16 и 25 години ще показват и разказват за красотата и забележителностите в града.  Туровете са на български, английски и немски и преминават през 13 стоп-места. До 1 юли обиколките ще се провеждат само в събота и..

публикувано на 22.06.24 в 13:29

Фестивалът "Биле фест" ще е три дни на остров "Света Анастасия"

Тридневен „Биле Фест“ ще се проведе на остров „Света Анастасия“ тази седмицата. Началото му е в събота /22 юни/ и ще продължи до 24 юни – Еньовден.   Традицията и фолклора ще са в основата на събитията във вълшебния фестивал на билките. Ще има и базар и миди на тенекия, разказа управителят на туристическия комплекс Павлин Димитров:..

обновено на 22.06.24 в 09:25

Община Созопол подписа споразумение за ремонт на общински път

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев подписа с министъра на МРРБ Виолета Коритарова-Касабова споразумение за изпълнение на общински проект, който е свързан с рехабилитацията на общински път BGS 1213 /III 7908, Присад-Димчево, в участък от село Зидарово до с. Вършило, общ. Созопол. Финансирането е осигурено от държавния бюджет, като обектът е..

публикувано на 21.06.24 в 15:05

Променят програмата"Моят град, моят квартал, моята улица"в Бургас

Програмата "Моят град, моят квартал,  моята улица" преобрази много междублокови и градски пространства в Бургас. Тази година в проектобюджета на общината бяха заложени повече средства за продължение на благоустрояването. В момента се подготвят промени, които бяха обсъдени на заседания на общинските комисии.Предстои тя да се надгради и вече ще се..

публикувано на 21.06.24 в 13:57

Приморско с инфраструктурни подобрения и реклама в чужбина, чака силен сезон

Силен сезон с ръст на туристите очакват в Приморско. Основно в града и в Китен в момента почиват български летовници, но се чакат и гости от Чехия, Словакия, Полша и Германия. За привличането им общината  предприе редица инфраструктурни подобрения и реклама в чужбина, подготвена е и наситена културна програма. Репортаж на Нина Рангелова..

публикувано на 21.06.24 в 08:20