Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезателни паркури на конна база „Парк Езеро“ в Бургас

Конна база „Парк Езеро“- Бургас и клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас организират отново вътрешни турнири. Състезанието по прескачане на препятствия ще се проведе утре /21 август, сряда/ като началния час за мероприятието е обявен за 19.00. Причината за по- късното стартиране на състезанията е обичайно за това за м. Август горещо време. Предимството на конна база „Парк Езеро“- Бургас е, че позволява нощни паркури, което няма да възпрепятства провеждането на състезанието, дори в късните часове.

В зависимост от възрастовата група на ездачите и конете препятствията ще бъдат на височина до 80 см., до 115 см. и над 125 см. Очаква се в състезанието участие да вземат всички професионални състезатели от бургаски клуб, както и децата, които провеждат своите тренировки на манежа в морската градина на Бургас.

Заедно със състезателите по прескачане, за участие в своето амплоа са поканени бургаски творчески групи - музиканти, танцьори, артисти, демонстративни спортни изпълнители, които имат желание да споделят своето творчество с публиката на Конна база „Парк езеро“- Бургас.

Предвидено е състезателните паркури да се провеждат всяка сряда, когато времето позволява и участниците не са на състезание извън Бургас.

Най- малките любители на конете могат да се възползват от разходка с пони, като предварително заявят своето желание за това на тел.: 0899914114

Поканени са всички жители и гости на морския град, както и любителите на конния спорт да бъдат част от вътрешните турнири на местния клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас. 


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-дългият етап от колоездачната обиколка на Българие ще е Приморско-Сливен

Четвъртият етап от 71-вата Международната колоездачната обиколка на България ще финишира в Сливен на 28 август , съобщават от Общината. Това налага да бъдат въведени временни ограничения на движението в града. Етапът ще стартира от Приморско и е най-дългият в състезанието – 207 километра. Тази година се честват 100 години от началото на състезанието...

публикувано на 20.08.24 в 16:51

Ето кои са призьорите в турнира BURGAS SKATE OPEN 2024

С много адреналин и без сериозни контузии премина юбилейното десето издание на Международното състезание BURGAS SKATE OPEN. За всички любители на един от най-новите олимпийски спортове организаторите бяха подготвили демонстрации, квалификации джем сешън формат, експозиция на най-емблематичните фотоси от предишни издания на събитието, концерт, графити..

публикувано на 20.08.24 в 11:42

Колоездачи от 18 страни на Обиколката на България

Българска федерация по колоездене (БФК) и ДЗИ обяви детайли относно провеждането на 71-aта Международна колоездачна обиколка на България. Четвъртото най-старо шосейно състезание в Европа тази година отбелязва 100-годишен юбилей от провеждането на първата обиколка у нас. Стартът на Обиколката ще бъде даден на 24 август в София пред храм-паметник „Св...

публикувано на 14.08.24 в 17:00

Община Бургас призовава: Пазете плувците!

Заради празничната програма на остров Света Анастасия по случай 10-годишнината на туристическия комплекс, на 16 август, от 11:00 ч., от южния кей ще бъде даден старт на плувен маратон с дължина 700 м.  С оглед безопасността на плуващите, Община Бургас моли за повишено внимание от страна на собствениците на лодки и джетове, идващи към острова от..

публикувано на 14.08.24 в 11:40
Цанко Цанков

Цанко Цанков се подготвя за историческо плуване в река Дунав

За историческо плуване във водите на река Дунав се подготвя световния шампион Цанко Цанков, който днес навършва 37 години. В началото на септември той ще преплува 100 км. по реката между Видин и Козлодуй. За пръв път той ще плува в сладководни води и не скри, че това има своите особености.  "На първо място з аради сладката вода тялото има..

публикувано на 13.08.24 в 13:43

Сливен посрещна бронзовия медалист Божидар Андреев

Бронзовият олимпийски медалист във вдигането на тежести от олимпиадата в Париж Божидар Андреев и треньорът му Пламен Братойчев бяха посрещнати снощи в родния Сливен от кмета на общината Стефан Радев. Той им връчи юбилейни сребърни монети на символа на града „Стария бряст“ и парична премия. Радев определи щангите като „един от успешните спортове на..

публикувано на 13.08.24 в 07:33
Антон Коджабашев

Нужни са големи промени в българските щанги

След големия успех на българските щанги на олимпиадата в Париж, на следващата страната ни може да има поне 4-5 потенциални медалисти. За да се случи това обаче са нужни промени в управлението на този спорт, каза председателят на федерацията по вдигане на тежести Антон Коджабашев.  Златният медалист от Париж Карлос Насар не е получавал заплата от..

публикувано на 12.08.24 в 12:12