Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засякоха водачи превишили скоростта в района на Шивачево

Водачите са шофирали с повече от 50 км/ч над ограничението

Снимка: БТА

По подбалканския път София–Бургас, в района на град Шивачево екипи на полицията в град Твърдица, са засекли осем нарушители, които са преминали с над 110 километра в час в участък, който е с ограничение от 60 км/ч.

Нарушителите са регистрирани в рамките на операция „Безопасно лято.“ 

Най-високата скорост засечена от камерите на пътните полицаи, в нарушение на ограничителния знак, е 143 километра в час.

Други двама нарушители са преминали със скорост 140 и 137 километра в час.

Направени са общо 191 видеоклипа. На нарушителите ще бъдат издадени електронни фишове.

Глобата е в размер от 1000 до 1300 лева, ако нарушението е извършено повторно в рамките на една година глобата се удвоява.

По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шофьори катастрофираха самостоятелно при два инцидента

При два различни инцидента шофьори катастрофираха самостоятелно, съобщи Областната дирекция на полицията в Бургас. Около 11.30ч. вчера, на ул.„Михаил Герджиков“ в Царево, в близост до заведение над плаж „Понтона“, поради движение с несъобразена с характера на пътя скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира автомобил, блъскайки се в..

публикувано на 21.08.24 в 09:26

Мъж се е удавил на северния плаж в Приморско

Около 14.20ч. вчера в Районното управление  в Приморско е получено съобщение, че е открито тяло на удавен мъж в района до пост №3 на Северния плаж в града. Установено е, че това е 54-годишен чешки турист. Тялото е откарано за аутопсия в отделението по съдебна медицина към УМБАЛ - Бургас. Работата по случая продължава.

публикувано на 21.08.24 в 09:05

Инспекцията по труда: Близо 1/4 от работещите без трудов договор са в хотелиерство и ресторантьорство

Почти една четвърт от установените случаи на работа без трудов договор са в хотелиерство и ресторантьорство, отчитат от Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда" (ИА ГИТ). За седемте месеца на 2024 г. в хотелиерството и ресторантьорството са извършени 3713 проверки, при които са установени 18 372 нарушения. От тях, свързани с осъществяване на..

публикувано на 21.08.24 в 08:54

Валентин, обвинен за убийството в Борисовата градина остава в ареста (ОБНОВЕНА)

Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Окръжният съд в Бургас на 26-годишният Валентин Иванов от Хасково.  Той е обвинен за убийството на Иван Ковачев.  Задържаха извършителя на убийство в Борисовата градина в Бургас (ОБНОВЕНА) Случаят е от 17 август, когато между двамата мъже възниква спор в Борисовата градина в Бургас...

обновено на 20.08.24 в 17:09
снимката е илюстративна

Възстановено е движението на АМ "Тракия" преди Стралджа

Възстановено е движението и в двете платна на на АМ „Тракия“, съобщават от АПИ. По-рано там бе станала катастрофа при км 293 в посока Бургас малко преди отбивката за Стралджа.  Движението се осъществяваше само в активната лента. 

обновено на 20.08.24 в 12:59

Два автомобила са иззети на шофьорки за наркотици и алкохол

36-годишна жена от пазарджишкото село Огняново е задържана след като униформените в Созопол установили, че шофира след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин. Водачката отказала да даде кръв за химичен анализ и е задържана за срок до 24 часа. Автомобилът е иззет по надлежния ред. При извършено претърсване на лекия автомобил са..

публикувано на 20.08.24 в 09:06

Бургазлия сгази англичанка, лежаща на пътното платно в "Сарафово"

34-годишен бургазлия е преминал с автомобила си през тялото на лежаща на пътното платно англичанка. Пътният инцидент е станал час след полунощ  на кръговото кръстовище на кв. "Сарафово".  26-годишната туристка, която е кацнала в България час по-рано, е с фрактура на таза, дясната раменна става и пневмоторакс на бял дроб. Жената е с опасност за..

публикувано на 20.08.24 в 08:58