Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През септември започва асфалтирането на път III-907 Босна-Визица

През септември ще започне асфалтирането на първите 12 км от основния ремонт на третокласната пътна отсечка Босна–Визица, съобщи АПИ.

В момента изпълнителят приключва довършителните дейности по подготовка на трасето преди да започнат асфалтовите дейности. Изградена е новата конструкция, довършва се отводняването.



Общата дължина на отсечката, която се ремонтира е 24,6 км. С ускорени темпове продължава разчистването на дървесната и храстовата растителност, извършват се земни и изкопни дейности, ремонтират се старите отводнителни съоръжения, изграждат се и нови. Работи се по конструкцията на пътя.

Асфалтирането на останалата част от отсечката ще се осъществи през 2025 г. Крайният срок за приключване на основния ремонт по договор е април догодина. 



Над 30 години трасето, което е единствената пътна връзка за селата Бяла вода, Калово, Заберново и Визица, не е ремонтирано. С приключване на строително-монтажните дейности ще се подобри значително технико-експлоатационното състояние на пътя, ще се повиши безопасността и комфорта на пътуващите.


В област Бургас основен ремонт се изпълнява на още две пътни артерии – път III-906 Старо Оряхово – Гюльовца и път III-992 Росен – Ясна поляна, които са алтернативни трасета за пътуващите в направление на север и на юг от Бургас. Път III-906 Старо Оряхово – Гюльовца е алтернативен на Айтоски и Приморски проход, а III-992 Росен – Ясна поляна е алтернативно трасе на път II-99 Бургас – Приморско.


По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Актуализираха инвестиционната програма във ВиК сектора за област Бургас

Извънредно заседание на Асоциацията на ВиК, на което бе гласувана актуализацията на годишната инвестиционна програма в сектора за област Бургас, се състоя днес. Друга голяма тема на заседанието, което е по искане на общините, е липсата на вода по населени места. Актуализираната инвестиционна програма във ВиК сектора за 2024 г. е на..

публикувано на 21.08.24 в 15:28
Слънчев бряг

Сезонни работници от трети страни внезапно напускат Слънчев бряг

Четири случая на работници от трети страни наети за Слънчев бряг и внезапно напуснали са подадени в полицията в Несебър. Според Веселин Налбантов, зам-председател на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация те използват нашата страна като пункт и отправна точка, за да се придвижат в Европа. "Намираме им дрехите и паспортите, а тях ги..

публикувано на 21.08.24 в 13:10

Културният живот на Бургас продължава и този уикенд с два фестивала, изложба и театър

Община Бургас анонсира следващия туристически уикенд, изпълнен с много събития. Тогава ще се проведе "Егаси феста" на Морска гара, който ще събере меломани за страхотна среща с редица изпълнители. Музикалният фестивал се завръща за второ издание на 23 и 24 август. Събитието ще включва над 20 хип-хоп изпълнители от българската и световната сцена. В..

публикувано на 20.08.24 в 12:49

Туристическия бранш е в протестна готовност

Туристическият бранш е в протестна готовност и обмислят граждански протест на 27-ми август заради компенсациите за скъпия ток. Те са одобрени, но не и влезли реално в сила. Така от бранша, който е един от най-енергоемките, продължават да плащат скъп ток, който в определени часове достига над 1000 лева за киловат час. Според експерти причината за..

публикувано на 20.08.24 в 12:17

Министерството на туризма проверява за мними екскурзоводи в Созопол и Несебър

Продължават съвместните контролни проверки на Министерството на туризма с Комисията за защита на потребителите и Министерство на вътрешните работи на лица за законовото упражняване на професията „Екскурзовод“ и предоставяните от тях услуги за спазване на законовите изисквания по Черноморието и във вътрешността на страната. В началото на месеца са..

публикувано на 20.08.24 в 10:38
Павлина Илиева

Законопроект в туризма отваря не една, а две врати за сива икономика

Законопроектът за изменение на Закона за туризма отваря не една, а две врати за сива икономика - предупреди председателят на "Обединение за туризма" Павлина Илиева в интервю за БНР Бургас.  Основната цел на внесения от ресорното министерство проект е създаването на гаранционен фонд в туризма , чрез който да бъдат обезщетявани клиентите при..

обновено на 20.08.24 в 09:17

Два пъти по - ниски добиви на слънчоглед в Бургаско

Два пъти по – ниски добиви на слънчоглед в Бургаско отчитат земеделските стопани през тази година. С близо две седмици по – рано  започна прибирането на зърнената култура заради високите летни температури, а средните добиви са едва 100 кг/дка , съобщи пpeдceдaтeлят нa Haциoнaлнaтa acoциaция нa зъpнoпpoизвoдитeлитe Илия Πpoдaнoв...

публикувано на 20.08.24 в 08:20