Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още дърва за огрев ще бъдат предоставени на село Воден

Снимка: Кети Тренчева

Дърва за огрев повторно ще бъдат предоставени на домакинствата от село Воден, пострадали при големия пожар през юли. Според, решението на общинския съвет, се полагат по 5 кубика на семейство.

Огнената стихия, преминала през село Воден, в средата на юли, е унищожила и предоставените вече дърва за огрев на много домакинствата.  В момента се уточнява броя на засегнатите и необходимите количества посочи, кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов. 

„Не само за тези 13 имота, които изгоряха и са основни жилища. Имаше случаи, в които, къщата е невредима от пожара, а стопанската постройка с дървата е изгоряла“.

Продължава снабдяването с дърва и в останалите населени места на общината, като повече от половината от тях вече са заредени.

„Смятам, че до 20 октомври най-късно ще заредим исканите количества дърва, които са заявени от населените места“, каза още Христов.

По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

С един час закъснява бързият влак от Бургас за София

Експресен влак номер 3684 от Бургас за София престоява на гарата в морския влак вече повече от час. За това сигнализира слушател на БНР Бургас. Влакът е от новите композиции, които БДЖ пуснаха преди два месеца и които изминават разстоянието София-Бургас за 5 часа и 55 минути.  Влакът е трябвало да тръгне в 16 часа и да е в столицата в 21:55 часа.  При..

публикувано на 01.09.24 в 16:44

Отново стрелят с пушка по патици в река Тунджа

За поредна стрелба с въздушна пушка по патици в река Тунджа сигнализира собственик на заведение в градския парк на Ямбол. Последният случай е от тази сутрин. Инцидентът днес е от около  8 часа, но не е първият, подчерта управителят  на ресторант „Златен рог“ Орлин Аврамов. „Сутринта стреляха от отстрещната страна, от към блоковете с въздушна пушка...

публикувано на 01.09.24 в 15:40

За над 2 млн. лева ще ремонтират Младежкия дом в Бургас

Обществена поръчка е обявена за проектиране, строителство и авторски надзор за внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на Младежкия културен център на ул. „Уилям Гладстон“ в Бургас. Прогнозната стойност на дейностите е над 2 164 000 лв. Средствата ще бъдат осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост.  Сградата е..

публикувано на 01.09.24 в 15:00

Паметник на цар Иван Александър откриха до крепостта Русокастро (СНИМКИ И ВИДЕО)

Монумент на цар Иван Александър беше официално открит на до крепостта „Русокастро“. Това е първият паметник посветен на владетеля от Второто българско царство. Тук той печели победа срещу войските на византийския император Андроник III. Тя е и последната за Средновековна България преди падането й под турска власт. На откриването присъстваха..

публикувано на 01.09.24 в 14:46

Нови правила за детските столчета от днес

От 1 септември 2024 година ще се използва само един стандарт за столчетата, в които децата се движат в автомобила. Това е R129 стандарт. Той взема предвид височината на детето, вместо теглото, както беше при предходния  R44. Това позволява по-прецизно и точно позициониране на малкия пътник, коментира за РСЗ Радослава Митрова от НПО Деца на..

публикувано на 01.09.24 в 09:30

Червен код за интензивни валежи в четири общини в югоизточна България

Червен код за интензивни валежи е в сила за днес в четири общини в югоизточна България.  Националният институт по метеорология и хидрология предупреждава за опасност от наводнения в Созопол, Царево, Приморско и Малко Търново. Там се очакват валежи от над 65 мм за денонощие. Институтът издаде оранжев код за община Бургас, а също и за Камено и Средец...

публикувано на 01.09.24 в 07:03

КНСБ ще помогне на хората, останали без дом във Воден и Крайново

КНСБ ще помогне на хората останали без дом в боляровските села Воден и Крайново. „Конфедерацията на независимите синдикати в България, заедно с благотворителния си фонд „Проф. д-р Желязко Христов“, не могат да останат безучастни към трагедията, сполетяла гражданите на община Болярово в селата Воден и Крайново“, каза Рени Джагалова, секретар на..

публикувано на 31.08.24 в 10:25