архив

Продължават ремонтите в бургаския участък по магистрала "Тракия"

До 31 март движението по автомагистрала "Тракия" в бургаския участък от км 346 до  км. 349, в посока София се извършва с повишено внимание, в активната и изпреварващата лента. Причината е  частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в..

публикувано на 21.02.21 в 07:44

Пуснаха плувния басейн в кв. Сините камъни в Сливен, до 1 март работи безплатно

Закритият басейн в кв. „Сини камъни“ до ОУ „Елисавета Багряна“ днес беше официално пуснат в експлоатация. Сред посетителите беше и кметът Стефан Радев. „Винаги е радост, когато имаме възможност да пуснем ново съоръжение в експлоатация или да..

публикувано на 20.02.21 в 15:09

Бойко Борисов посети Бургас и региона

Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Бургас и региона. Той видя как върви строителството на спортна зала „Арена Бургас“ и на Северния обходен път.  " Работи се изключително активно по строителството, за да има транзитен път от магистрала..

публикувано на 20.02.21 в 13:37

Какви са предизборните нагласи в Сливен и Нова Загора?

Официалната предизборна кампанияне е започнала, но неофициално всички политически сили са вече в надпреварата. В медийното пространство кънтят, какви ли не обещания и скандали, за да може, те, желаещите да се докоснат до властта да достигнат..

публикувано на 20.02.21 в 09:15

Проектанти: ОУП на Поморие трябва да реши проблема със строителството „на парче“

Как да се постигне баланс между частната собственост и терените, предназначени за обществено ползване? Въпросът беше сред основните теми по време на първото обществено онлайн обсъждане на проекта за Общия устройствен план на Поморие . Основната..

публикувано на 19.02.21 в 17:45

Френският посланик Флоранс Робин посети областна администрация

Френският посланик у нас Флоранс Робин се срещна с областния управител Вълчо Чолаков. Предстоят  съвместни дейности, които да са насочени към бизнес средата. Индустриалните зони в Бургас и в по-малките градове в областта могат да осигурят нуждите на..

публикувано на 19.02.21 в 17:25

Удължиха срока за данъчни облекчения за земеделците

С две години се удължава срокът на прилагане на държавна помощ „Помощ за инвестиции в земеделските стопанства чрез преотстъпване на корпоративен данък” Срокът на прилагане на държавната помощ за преотстъпване на корпоративен данък на земеделските..

публикувано на 19.02.21 в 16:25
архив

Двупосочно, но само в едната лента е движението по пътя Босна-Младежко

До 17:30 ч. днес движението по първокласната пътна отсечка  Бургас-Малко Търново, в участъка Босна-Младежко, от  км 286 до км 292, ще се осъществява в едната в лента,  но двупосочно. Причината е обрушване на скална маса, информират от Агенция "Пътна..

публикувано на 19.02.21 в 15:26

Молитва за Апостола на свободата

Деца и ученици от бургаски учебни заведения, представители на областната и на  общинската администрации, на политически формации и много граждани почетоха паметта на Васил Левски в Бургас. Пред паметника на Апостола на свободата свещеници от града..

обновено на 19.02.21 в 14:57

"Булевард Демокрация" - на 19 февруари

Винаги на тази дата политици и политикани се снимат пред паметника на Апостола, четат или рецитират мъдри думи. Като че ли най-обичат да цитират Левски с мисълта „ Времето е в нас и ние сме във времето“ . Гордеят се за пред обектива, а след това всичко..

публикувано на 19.02.21 в 14:57