Ръст на безработните завърнали се от чужбина

Над 800 души от бургаска област, завърнали се от чужбина, заради пандемията са се регистрирали в бюрото по труда, като безработни. Данните обхващат периода от март до октомври, съобщи Пенка Кирилова, директор на Регионалната служба по..

публикувано на 17.11.20 в 13:18

Поставят автоматични цилиндри за контрол на паркирането в пешеходните зони в Бургас

Боларди или защитни цилиндри, които се свалят и вдигат в определени часове, ще бъдат поставени в Бургас, за да се ограничи паркирането в отделни територии. До момента има поставени 8 такива в града, обясни Андрей Рунчев, директор на общинско предприятие..

публикувано на 17.11.20 в 11:52

Без вода до обяд в райони в центъра на Бургас

Водата ще бъде спряна в част от центъра на Бургас днес заради строително-монтажни работи.   Водоподаване няма да има в района на ул. "Славянска" в участъка от ул. "Д-р Нидер" до бул."Богориди",  ул. "Софроний"  в участъка от ул. "Славянска"..

публикувано на 17.11.20 в 09:17
Това е Пенка, дъщерята на санитарката Йорданка Желязкова

Санитарката от Равнец Йорданка Желязкова е настанена в общинско жилище в Бургас

Не недоволство и страх от зараза, а жилищен проблем има санитарката от ковид отделението на университетската болница в Бургас Йорданка Желязкова. Това казаха кметът на село Равнец Костадин Георгиев и директорът на Регионалното управление по образование в..

публикувано на 16.11.20 в 16:44

Балони с послания полетяха в Бургас за Деня на толерантността

Балони с послания на бургаски ученици полетяха в небето днес. Те бяха част от хепънинг, организиран в морския град, по повод Международния ден на толерантността.   В хепънинга се включиха ученици от бургаски училища, които се..

публикувано на 16.11.20 в 16:10

Кабинет за пациенти със съмнения за ковид заработи в ямболската поликлиника

Кабинет за пациенти със съмнения за ковид  заработи в ямболската поликлиника. От общината са осигурени 1000 бързи теста. Близо 30 лекари ще дават дежурства по график , който ще работи от 8 до 16 часа. Директорът на ДКЦ д-р Венцислав Славов уточни кои..

публикувано на 16.11.20 в 16:09

Новите правила създадоха хаос пред магазините

Препоръката е хората над 65 години да пазаруват в интервала между 8 и 10 часа сутринта, както и от 13.30 до 16.30 ч, и   никъде не се споменава, че в другите часове нямат право да влизат. Т.е. ограничението е само за младите. Въпреки това,..

публикувано на 16.11.20 в 14:59

24,5 млн. лв. са дадени за ремонта на участъка от АМ „Тракия“

Не са използвани 90 млн. лв. за ремонта на участъка от АМ „Тракия“, а 24,5 млн. лв. с ДДС. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод  твърдения, появили се в медиите. В началото на ноември завърши ремонтът на отсечката между пътните..

публикувано на 16.11.20 в 13:00

Няма установени нарушения на качеството на въздуха през изминалата седмица

Няма установени нарушения на качеството на въздуха както и регистрирани наднормени концентрации на контролираните прахови и газообразни замърсители. Това показват събраните данни от пунктовете за мониторинг за седмицата 09 - 15 ноември. В този период на..

публикувано на 16.11.20 в 12:24

Кампания против трафика на бременни ще се проведе в сливенска област

Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен съвместно с Регионално управление на образованието в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора, стартират информационна кампания за превенция на трафика на бременни жени с цел..

публикувано на 16.11.20 в 11:29