Част от опозицията в ОбС на Бургас заседава присъствено

Прецедент в  провеждането на общински сесии направиха днес съветниците от Средна европейска класа, Демократична България и Движение България на гражданите. За да изразят несъгласието си от онлайн заседанието, на което един от акцентите бе  бюджетът на..

обновено на 23.02.21 в 15:40

Помощ за пострадалите от наводнението в Димчево

Пострадали от наводнението в началото на годината домакинства от село Димчево ще бъдат подпомогнати. Това ще стане, след като Общинският съвет подкрепи предложението на кмета Димитър Николов да бъде отпусната финансова помощ за възстановяване на..

публикувано на 23.02.21 в 15:09

"Булевард Демокрация" - на 23 февруари

Много често през нашия, личния новинарски поток, минават разни изследвания и проучвания, които ние пък подминаваме, четейки само заглавието и търсейки новата гореща новина за ваксините и/или за последното участие на Фики. Такава, сигурно, е и тази..

публикувано на 23.02.21 в 15:00
Снимката е илюстративна

Мобилен екип ваксинира в останалия без джипи Ахтопол

Мобилен екип ще ваксинира на място жителите на Ахтопол, които останаха без личен лекар. Единственото джипи в града се пенсионира след тежко преболедуване от Covid-19. В момента кметството търси медик, като му предоставя и общински..

публикувано на 23.02.21 в 13:34

Близо 200 деца са подпомогнати от поредното издание на „Българската Коледа“.

Близо 200 деца са подпомогнати от 18-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Общата стойност на направените дарения е над 400 000 лв. С част от парите е осигурена..

публикувано на 23.02.21 в 13:19
Масивната триетажна сграда, която трябва да се премахне

Чакат МС да даде пари за събаряне на незаконните сгради в „Росенец“

След десанта на Христо Иванов край Росенец и последвалото голямо плажуване, институциите изведнъж забелязаха, че в това мистично място на нос „Чукалята“ има незаконни постройки. И то – не малки. Община Бургас издаде заповеди за събарянето на някои,..

публикувано на 23.02.21 в 12:41

Нов парк и спортен комплекс до бившия битак в "Меден рудник"

Нов парк и спортен комплекс ще бъдат изградени в  „Меден рудник“, на мястото на пресушеното блато в близост до бившия битак. Това съобщават от пресцентъра на Община Бургас. Теренът се намира между две големи жилищни зони на комплекса. Това прави..

публикувано на 23.02.21 в 11:46

Продължава подмяната на старите печки на дърва в „Долно Езерово“ и "Меден рудник"

На 1 март Община Бургас стартира прием на заявления по проекта за подмяна на старите печки на твърдо гориво с нови екоуреди в квартал „Долно Езерово“. Заради големия интерес обхватът на проекта е разширен и в него може да се включат и жители на..

обновено на 23.02.21 в 11:17

Общинските съветници в Бургас разшириха обхвата на „синята“ и „зелената“ зона

Дебати в Общинския съвет провокира предложението за разширение на обхвата на „синята“ и „зелената“ зони в Бургас. Според съветниците от „Движение България на гражданите“, тази мярка няма да разреши проблема с паркирането в града. "Водещото е да се..

публикувано на 23.02.21 в 10:53

9 общински съветници гласуват присъствено бюджета на Бургас

Бюджета на община Бургас трябва да бъде приет днес от общинските съветници. Девет от тях се събраха в хотел, за да гласуват присъствено финансовата рамка на Общината за 2021 година. По този начин те потвърдиха изразеното си несъгласие от последните дни..

публикувано на 23.02.21 в 10:27