Преразглеждат предложения пакет от 365 пътувания с "Бургасбус"

Дебати в комисията по транспорт към Общинския съвет предизвика предложението на НФСБ за нов пакет от пътуване в градския транспорт. Цената да бъде 365 лева, в рамките на една година. От общинския превозвач контрират, че подобно предложение ще..

обновено на 18.11.20 в 16:41

Благородно! Полицай достави лекарства на карантинирани бургазлии

Благородна постъпка от страна на бургаски полицай трогна семейство от морския град. Служителят на МВР отишъл да закупи необходими за лечението антибиотици. За случая разказа в социалните мрежи бургазлийка, която е под карантина със..

публикувано на 18.11.20 в 16:34
Снимката е илюстративна.

От днес Голямо Буково е на воден режим

Режим на водоподаването започва от днес в средецкото село Голямо Буково. Това става ясно от заповед разписана от кмета на Средец Иван Жабов в сайта на общината. От нея става ясно, че водата ще бъде спирана всеки ден от 17:00 до 08:00 часа. Контролът по..

публикувано на 18.11.20 в 15:20

Илиян Янчев: Продаваме двете възрожденски къщи, защото Общината няма пари за поддръжката им

Община Малко Търново продава две възрожденски къщи - Дяковата и тази на Дико Русев Махони на търг, защото няма средства да ги ремонтира и стопанисва. Повече от 20 години сградите западат. Правени са опити през годините да бъдат отдавани под..

публикувано на 18.11.20 в 13:46

Добавки за пенсионерите и догодина, още пари и за медиците

Над 2 млн. души ще получат добавката от 50 лева към пенсиите за декември. Подкрепата ще продължи и през следващата година, като в проектобюджета са предвидени допълнителни 318 млн. лв., за да се обезпечи мярката. Това обяви в профила си във фейсбук..

публикувано на 18.11.20 в 12:28

"Каритас - Бургас": Да помогнем заедно на най - бедните от бедните!

Продължава кампанията ни „Дари и помогни“ в помощ на бездомните хора в Бургас. БНР – Бургас и сдружение "Каритас" провеждаме инициативата за трета поредна година. Събират се употребявани, но запазени мъжки спортни дрехи и обувки. „Каритас –..

обновено на 18.11.20 в 09:34

6 лева ще струва преиздадена карта за паркиране на хора с увреждания в Бургас

6  лева да струва преиздаването  на  карта за паркиране на хора с увреждания. Предложението е на Евелина Михалева, председател на комисията по транспорт и безопасност на движението. Докладната е входирана от управителя на ОП" Транспорт" Андрей..

публикувано на 18.11.20 в 08:57

Бургаският университет „Проф. д-р А. Златаров” с призив „Създай чатбот и спечели награда“

Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас дава старт на виртуално състезание по програмиране "Моят Чатбот". То е насочено към ученици и студенти с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти,..

публикувано на 17.11.20 в 15:47

"Булевард Демокрация" на 17 ноември

В държавата на неограничените възможности всички е възможно да се случи. Възможно е и да ти откажат лечение законово. В промените на Закона за здравето пишело, че хората с коронавирус (и други опасни болести) подлежат на „задължителна изолация..

публикувано на 17.11.20 в 15:01

Заради недостига на линейки – изписват пациенти и по тъмно (видео)

Пациентка, изписана след прекаран коронавирус, е транспортирана по тъмно до дома си. Ситуацията се е развила в бургаския квартал „Победа“. Видеоклипът, заснет от местен жител, показва как пациентката се кара в тъмните часове на..

публикувано на 17.11.20 в 13:23