Снимката е илюстративна

Смущения във водоподаването в Бургас и села в региона

Днес от 9 до 13 ч. ще бъде спряно водоподаването на бургаската улица "Климент Охридски" в участъка между ул. "Христо Ботев" и ул . "Гладстон";ул. "Патриарх Евтимий" в участъка между ул. "Климент Охридски" и ул. "Александър Велики"; ул. "Шейново"..

публикувано на 23.02.21 в 09:15

Общинският съвет гласува Бюджет 2021 на Бургас днес

Бюджетът на Бургас за 2021 г. ще бъде гласуван на днешната сесия на Общинския съвет. Неговият надслов е: Възстановяване с грижа за хората. Общинските съветници ще гласуват и отпускане на средства на пострадалите от наводнението в село Димчево...

публикувано на 23.02.21 в 08:05

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 22 февруари

Ще има ли и кога ремонт на пътя Маринка-Твърдица. Темата продължаваме със становището на Агенция пътна инфраструктура и на кмета на село Маринка  Любомир Узунов. Какво може да се направи  за обезопасяването на рискови кабели за електроенергия..

публикувано на 22.02.21 в 14:51

До края на месеца започва ремонтът на пътя Маринка - Твърдица

До края на февруари се очаква да започне ремонтът на пътя Маринка-Твърдица, съобщиха за БНР Бургас от Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението идва близо година след подписка на местни жители с настояване за спешно асфалтиране на..

публикувано на 22.02.21 в 14:39

Мръсен въздух и през изминалата седмица в Долно Езерово

Отчетени са превишения на нивата на средноденонощните норми на фини прахови частици в бургаския квартал "Долно Езерово". Това показват данните на РИОСВ и Община Бургас. Превишаването на стойностите на финните прахови частици е с над един път в четири..

публикувано на 22.02.21 в 14:16

Необезопасени кабели стърчат от стълбове в Бургас (галерия)

За необезпасени кабели за електроенергия и отворени кутии на стълбове в Бургас алармира общинският съветник Димитър Найденов. Той е снимал няколко подобни опасности само в радиус на 200 метра около блок 72 в комплекс „Лазур“. Ще настоявам да се..

публикувано на 22.02.21 в 13:07
архив

Наполовина присъствена сесия на съветниците в Бургас

Част от съветниците ще заседават присъствено на общинската сесия утре. Официално това е заявено от групата на Движение България на гражданите, възможно е към тях да се присъединят независимите съветници, Средна европейска класа и НФСБ. Те ще се..

публикувано на 22.02.21 в 12:45

Запустял терен в "Славейков" се превръща в малък парк

Запустял терен зад бл. 16 в бургаския комплекс „Славейков“ ще бъде обновен през тази година. Това съобщават от пресцентъра на Община Бургас. В момента там има амортизиран асфалт на няколко десетилетия и стари пейки. Активни жители от района подадоха един..

публикувано на 22.02.21 в 10:20

Община Несебър запазва и в новия бюджет социалната политика

Близо  930 000 лева осигурява през 2021 година Община Несебър за пет социални обекта и програми.   Приходите от държавата за  тях са 331 000 лева. И през тази година се запазват всички финансови облекчения за пътуванията на ученици и пенсионери, както и..

публикувано на 21.02.21 в 16:21

Газифицират Центъра за психично здраве

Да се обособи терен за изграждането на газификация към Центъра за психично здраве в Парк „Езеро“ в Бургас. За целта местната администрация е внесла предложение в Общинския съвет за промяна на територията.  Теренът се намира близо до центъра за психично..

публикувано на 21.02.21 в 12:15