Няма искане за екстрадирането на четиримата гранични полицаи в Турция

До момента няма изпратено искане от Турския наказателен съд в Къркларели до турското министерство на правосъдието за издирването и екстрадирането на 4-мата български гранични полицаи от Интерпол чрез „червена бюлетина“. Това каза турският адвокат,..

обновено на 06.10.20 в 15:51

Заловиха бракониер в „Горно Езерово“

400 м. бракониерска мрежа и близо 50 кг. жива риба от вида сребриста каракуда и сулка са намерени в автомобил в бургаския квартал „Горно Езерово“, съобщиха от ИАРА. На шофьора е съставен акт. Мрежите и колата са иззети, а рибата е дарена. 

публикувано на 06.10.20 в 13:14

Заляха спортна площадка с фекалии в Сливен

Вандалска проява на спортната площадка в кв. „Република“ беше установена от запис на видеокамерите в Центъра за наблюдение към Община Сливен, съобщи управителят на „Общинска охрана и СОТ-Сливен“ Петко Чолаков. На записа се вижда гражданин, който изхвърля..

публикувано на 06.10.20 в 10:43

Бургас е домакин на кампанията „Бъди войник“

Бургас ще бъде домакин днес на националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“.  Целите й са да бъдат привлечени кандидати за военна служба, като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут..

обновено на 06.10.20 в 09:35

Пожар унищожи 7 декара суха горска маса в местността "Острата чука"

Пожар е  възникнал в местността «Острата чука» край Малко Търново, съобщиха от бургаската полиция. Огънят е потушен от един противопожарен екип и двама огнеборци, петима служители на Районно управление - Малко Търново и 12 служители от Държавно горско..

публикувано на 06.10.20 в 08:51

Апелативният съд остави в ареста шофьор, причинил тежка катастрофа

Апелативният съд в Бургас потвърди определението на Окръжния, с което в ареста остава 20-годишен шофьор от село Чукарка, община Айтос. Той е обвиняем за катастрофа, станала на пътя с. Ябълчево – Айтос на 25 септември. Поради движение с несъобразена скорост..

публикувано на 05.10.20 в 16:07

Административният съд в Бургас даде ход на делото "Алепу"

Бургаският административен съд даде ход на делото за строителството в защитената местност „Алепу“. То е образувано по протест на прокуратурата, според която издаденото разрешение за строеж на курортен комплекс трябва да бъде обявено за нищожно...

публикувано на 05.10.20 в 15:17

Ограничено движение в 17 км участък от Айтоския проход

  Ограничава се движението в 17 км участък от Айтоския проход за ремонта на мостовете над яз. „Цонево“ и р. Камчия. Строителните работи на съоръженията са част от рехабилитацията на третокласния път III-208 Провадия – Дъскотна, в участъка от Айтоския..

публикувано на 05.10.20 в 13:06

Приспособиха съдебна зала за лица с увреждания

Окръженият съд в Бургас приспособи една от съдебните си зали за достъп на хора с увреждания. Това става след  необходимостта за безпрепятствен достъп до съдебната банка при полагането на клетва на съдебен заседател, който се придвижва с помощно средство...

публикувано на 05.10.20 в 12:04

Окръжна прокуратура: Констатирани са нови нарушения около строежа на „Алепу“

Искането за прекратяване на производството пред Административен съд - Бургас за разрешението за строеж, издадено от главен архитект на Община Созопол, поради недопустимост на протеста, е неоснователно. Протестът е допустим и основателен. Това се..

публикувано на 05.10.20 в 11:23