Пазарджишки административен съд

ГЕРБ се отказаха от идеята за съдебна ваканция

Управляващите от ГЕРБ се отказаха от идеята си за съдебна ваканция от 15 ноември до края на годината и вместо това предлагат с промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение - при усложнявана на епидемичната обстановка,..

публикувано на 04.11.20 в 15:02

Антикорупционната комисия отнема имуществото на бургазлия разследван за наркоразпространение

Нови иcкове зa отнемане на незаконно придобито имущество за близо 2 милиона лева ще внесе Антикорупционната комисия.  Решенията са взети на редовното видеоконферентно заседание на Комисията. Решенията включват конфискуване на пари, недвижими имоти и..

публикувано на 04.11.20 в 13:20

Пешеходец беше блъснат от товарен камион

60-годишен пешеходец пострада след като беше блъснат от камион. Инцидентът е станал  в Бургаската северна промишлена зона. Автомобилът с пловдивска регистрация, управляван от 33 - годишен бургазлия, при движение на заден ход  е блъснал  стоящия зад него..

публикувано на 04.11.20 в 09:32
снимката е илюстративна

Немец се опита да влезе в Турция с 19 000 недекларирани евро

Митнически служители от пункт "Лесово" откриха недекларирани 19 000 евро. Те са били укрити в кухина под шофьорската седалка и в дрехите на шофьора на лек автомобил. Колата е била с чуждестранна регистрация. Тя е управлявана от немски гражданин,..

публикувано на 03.11.20 в 15:31
Снимката е илюстративна.

Бургаските адвокати против въвеждането на съдебна ваканция

Адвокатската колегия в Бургас е против въвеждането на съдебна ваканция заради ситуацията с коронавируса. Според тях ако подобна мярка бъде въведена, трябва да се обмисли по какъв начин да бъдат обезщетени хората от този сектор...

публикувано на 03.11.20 в 12:06

Спряха нерегламентирана сеч в частни горски територии

За констатирани нарушения на нормативната уредба, директорът на Регионалната дирекция по горите в Бургас спря със заповеди временно сечта в 19 поземлени имота в горски територии – частна собственост. При извършени проверки в частни горски територии в..

публикувано на 02.11.20 в 16:49

Подпалвач от Сливенско е с тригодишна присъда

Сливенският окръжен съд наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо подсъдим за палеж Според държавното обвинение той е запалил на свой съселянин къща, навес и движими вещи на 7 март, в село Калояново, обл. Сливен. Нанесени..

публикувано на 02.11.20 в 15:48
Местността „Поляните“ над скалната забележителност известна като „Корабите“ край Синеморец.

Прокуратурата с проверка за строителство в местността Поляните

Сигнал до прокуратурата за съгласуване на строителство в местността Поляните край Синеморец е подал общинският съветник Димитър Найденов. Става въпрос за три имота, които попадат в две защитени зони и в природен парк „Странджа“...

публикувано на 02.11.20 в 15:36
Иван Вълков

Вълков: Не атакуваме „споделеното пътуване“, а нелегалния превоз

Криминализирането на нелегалните превози не се отнася за споделеното пътуване. Това заяви пред БНР-Бургас депутатът от ГЕРБ Иван Вълков. Мерките са насочени към незаконни превозвачи, подчерта той: „ Тези мерки са насочени главно върху..

публикувано на 02.11.20 в 14:09

Оставиха в ареста мъж, обвиняем за финансови престъпления в Германия

Бургаският окръжен съд остави в ареста българин, обвиняем за финансови престъпления в Германия. За него има издадена Европейска заповед за арест от Районния съд в Бамберг. Според обвинението, мъжът се е разпоредил с близо 50 000 евро от банкова..

публикувано на 02.11.20 в 10:28