Борисов обсъди бюджета на ЕС със свои колеги в Брюксел

Премиерът Бойко Борисов обсъди с колегите си от Дания, Швеция, Нидерландия и Австрия хода на преговорите за новия бюджет на ЕС, съобщи правителствената пресслужба. В разговора участва и президентът на Румъния Клаус Йоханис. Борисов е застъпил..

публикувано на 21.02.20 в 17:57
Социалният министър Деница Сачева

Няма решение за изпусналите срока да се прехвърлят от частни пенсионни фондове към НОИ

Все още няма окончателно решение дали ще се даде нова възможност средства от частните пенсионни фондове да се прехвърлят към НОИ за хората, които са пропуснали 5-годишния срок преди пенсиониране. Това обяви социалният министър Деница Сачева. От есента..

публикувано на 21.02.20 в 17:41
Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев и основателката на фондация „Искам бебе“ Радина Велчева.

Втори национален кабинет по репродуктивно здраве откриват в Горна Оряховица

В Горна Оряховица ще заработи вторият национален кабинет по репродуктивно здраве. В него консултации ще дават едни от най-добрите специалисти в страната. Инициативата е на фондация „Искам бебе“. Първият национален кабинет по репродуктивно..

публикувано на 21.02.20 в 17:31

Директни полети между България и Хърватия през летния сезон

От началото на май от България до Хърватия ще има директни полети с хърватската национална авиокомпания „Кроейша Ейрлайнс“, съобщиха от Министерството на външните работи. Полетите между София и Загреб ще бъдат три пъти седмично и ще продължават само през..

публикувано на 21.02.20 в 17:22

Изтича срокът за изтегляне на лотарийните билети от търговските обекти

Днес изтича срокът, в който лотарийните билети трябва да бъдат изтеглени от търговските обекти след като промените в Закона за хазарта бяха обнародвани в Държавен вестник. С промените всички лотарийни игри могат да се организират само от държавата, а..

публикувано на 21.02.20 в 17:07
Васил Велев

Работодателски организации ще обсъждат цените на тока за бизнеса през март

През март работодателските организации ще имат пореден кръг от срещи по предложените от тях 20 мерки във връзка с цените на тока за бизнеса.  Това заяви пред журналисти председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев...

публикувано на 21.02.20 в 16:49
Йорданка Фандъкова - кмет на София

Фандъкова критикува партийното шествие на годишнината от смъртта на Левски

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че не прави чест на никого, когато се почита паметта на Васил Левски да прави партийно шествие и да се организират партийни агитки. Така столичният кмет коментира събитията, свързани с поведеното от..

публикувано на 21.02.20 в 16:41

Музикалният редактор Марина Великова: В Индия открих съществуването на тишината

„Преди да замина за Индия, работех 10 години в БНР. Работата в радиото ми харесваше, тя беше предизвикателство. Още през първите месеци, след като завърших Музикалната академия, разбрах, че радиото е още една академия и школа . Бях отдадена..

публикувано на 21.02.20 в 16:39
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

Ананиев: Национална карта ще регулира недостига на аптеки в страната

Предстои създаване на Национална аптечна карта, която да регулира недостига на аптеки в страната. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на парламентарния контрол. Други промени предвиждат разкриването на аптеки на втори или..

публикувано на 21.02.20 в 16:38
Германският неонацист Кристоф Древер от Дортмунд поддържа връзки с българи в София.

Германия не пусна 9 неонацисти за забранения Луков марш в София

Германската полиция спря от пътуване към България девет неонацисти, които са пътували за участие в Луков марш в София. И деветимата са наблюдавани от полицията и имат криминални досиета. Германската полиция има право да спира от пътуване в чужбина..

публикувано на 21.02.20 в 16:12