Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създават отбор за футболисти без договор

Футболисти и треньори, останали без договори с професионалните клубове след края на първенството ще могат да поддържат своята форма в специален отбор, който ще бъде сформиран до края на юни по съвместна инициатива на Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига.

До момента са постъпили 20 молби от състезатели, като в състава да бъдат приети 22 футболисти, подбрани чрез селекция. Предвиден едвуседмичен лагер в базата на ФК "Елин Пелин", както и по две контролни срещи с отбори от "Б" групата у нас, както и със сродни състави в Гърция и Румъния.

/К.И./
По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Крумовград отложи празненствата в Разград

Отборите на Лудогорец и Крувоград направихме зрелищно равенство с 6 гола - 3:3. На полувремето "орлите" губеха с 0:2, но само в рамките на 30 минути след почивката с попадение на Рик Джонатан, Оливие Вердон от дузпа и Руан Крус стигнаха до пълния обрат. В продължение на четвърт част Лудогорец се виждаше като шампион за 13-и пореден път, тъй..

публикувано на 28.04.24 в 19:57

Гьозтепе на Станимир Стоилов влезе в елита на Турция

Воденият от старши треньора Станимир Стоилов отбор на Гьозтепе си осигури промоция в турския футболен елит след домакинска победа с 2:0 над Генчлербирлиги в двубой от 32-ия кръг на местната втора дивизия. Гьозтепе се нуждаеше само от един успех, за да изпълни целта си и го постигна след попадения на Фиратджам Юзюм в 77-ата минута за 1:0 и..

публикувано на 28.04.24 в 19:34

Йоана Илиева също си извоюва право за участие в Париж

Най-добрата българска състезателка по фехтовка Йоана Илиева спечели първо място на европейската олимпийска квалификация на сабя в Диферданж (Люксембург) и завоюва квота за турнира по фехтовка на Игрите в Париж 2024. Тя триумфира с изключително силна игра и доказа, че е една от водещите състезателки в света. В надпреварата участваха 13 от..

публикувано на 28.04.24 в 18:08
Красимир Балъков

Балъков дебютира с победа начело на Локомотив (София)

Отборът на Локомотив (София) победи Хебър с 2:0 като гост в Пазарджик в двубой от 31-ия кръг на елитното ни футболно първенство при дебюта на новия си старши треньор Красимир Балъков. След две поредни загуби Локомотив добави 3 точки към актива си и събра 33 на 12-ото място във временното класиране, на 2 точки зад 11-ия Берое. Успехът бе шести като..

публикувано на 28.04.24 в 17:32

Филип Кръстев с важен гол за Цволе

Българският национал Филип Кръстев вкара заключителния гол за победата на отбора си Цволе срещу Хераклес с 3:1 в мач от 31-вия кръг на нидерландската елитна Ередивизи. Бившият футболист на Славия и Левски започна като титуляр за тима си и вкара за 3:1 в третата минута на добавеното време на мача. Преди това Ленарт Ли вкара за Цволе,..

публикувано на 28.04.24 в 17:10

Шампионът Интер се справи и с Торино

Отборът на Интер победи Торино с 2:0 в мач от 34-ия кръг на италианската Серия А. Домакинската победа на "нерадзурите", която е общо 28-а за сезона даде начало на шампионските празненства за тима, като титлата бе осигурена още след успеха над Милан с 2:1 в градското дерби преди седмица. Мачът ще се започни и с това, че стана първият в..

публикувано на 28.04.24 в 15:35

Стефани Стоева спечели две титли в София

Стефани Стоева спечели две титли на Държавното първенство по бадминтон, което се проведе в зала "Европа" в София. Трикратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева (БСК Пазарджик) победиха убедително на финала Мая Добрева ( СКБ Стара Загора) и Диана Макарска (Виктори БК София) с 21:5, 21:7. На жени единично..

публикувано на 28.04.24 в 15:33