Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световноизвестният шахматист Анатолий Карпов ще открие първата у нас шахматна академия

Снимка: БГНЕС

Световноизвестният шахматист Анатолий Карпов ще открие в черноморския курорт Албена първата у нас шахматна академия на свое име.

От днес до 9-ти май курортът Албена е домакин на международен турнир по шахмат с награден фонд 30 000 евро. След откриването на първата у нас шахматна академия на името на Анатолий Карпов, световно известният шахматист ще изнесе сеанс на 20 дъски. В едноседмичния шахматен турнир ще се включат 15 талантливи деца от България и 5 от школите на Карпов в Русия. Освен български и руски треньори, в Албена пристигна и Владимир Краюшкин, директор на школите на Анатолий Карпов. През летните месеци шахматната академия ще бъде отворена за всички гости на курорта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без обезщетение след градушките: Собствениците на автокъщите в Шереметя готвят протест

Собствениците на автокъщите във великотърновското село Шереметя се готвят за протест с блокада на пътя София - Варна, след като не получиха обезщетение от държавата за нанесените щети от градушката на 12 юни. Еднократната помощ за пострадалите от градушката на 12 юни във Великотърновско още не е изплатена Градушката с големина на юмрук..

публикувано на 08.08.24 в 11:01

Гърция: Все повече заразени с чума животни, умъртвени са вече над 18 000

Увеличават се положителните проби на заразени животни от чума в Гърция. Засилват се мерките, като се проверява и качеството на млякото. Над 18 хиляди животни са умъртвени поради разпространение на чумата сред овце и кози, съобщават санитарните власти. Вземат се проби от всички ферми. Под пълна забрана е транспортирането на животни в..

публикувано на 08.08.24 в 10:45

В Плевенско протестираха заради некачествен ремонт на път

В Плевенско протестираха заради некачествен ремонт на пътя  Кнежа - Плевен. Жители на град Искър настояват спешно да бъде отново ремонтиран заради образувалите се опасни коловози. Неравната настилка е заплаха за движението, вече има и нанесени щети на автомобили.Ремонт е правен преди около два месеца. "Вследствие на липсата на комуникация..

публикувано на 08.08.24 в 10:31
Плаж на о-в Крит

Земетресение и пожари на о-в Крит, няма пострадали

Земетресение и пожари засегнаха остров Крит. Няма пострадали. Пожарите в страната са под контрол без опасност да достигнат до населени места, съобщават от Гражданска защита. Три земетресения с магнитуд до 4,8 по скалата на Рихтер засегнаха остров Крит. Продължават вторичните трусове близо до епицентъра в туристическото селище Пиргос..

публикувано на 08.08.24 в 10:20
Делян Пеевски

Пеевски: Искат оставката на Антон Славчев, защото е спечелил конкурс за прокурор

Изпълняващият длъжността председател на Антикорупционната комисия Антон Славчев е спечелил конкурс за прокурор и затова му искат оставката, заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски: "Защото е спечелил конкурс за прокурор в Градска прокуратура и се нуждаел от освобождаването от длъжността на председател, за да стане прокурор при другия..

публикувано на 08.08.24 в 10:11
Пожар в планината Славянка

Експерти: Огънят в Славянка отново може да се прехвърли на наша територия

Пожарът в планината Славянка не е окончателно изгасен и огънят може отново да се прехвърли от гръцка страна към нас. На много места в западна посока има доста огнища, които тлеят и след обяд като се повишат температурите се превръщат в пламъци. Висок е рискът. Това предупреди инж. Пламен Поюков, директор на ДГС Катунци, в интервю пред..

публикувано на 08.08.24 в 10:08
Бойко Борисов

ГЕРБ-СДС изпраща Росен Желязков, Деница Сачева и Теменужка Петкова на консултациите при президента

Росен Желязков, Деница Сачева и Теменужка Петкова ще бъдат пратениците на парламентарната група ГЕРБ-СДС при предстоящите консултации в 17 часа при президента Румен Радев, обяви в кулоарите на парламента председателят на групата и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Консултации с парламентарните формации в президентството Това е един нов подход..

публикувано на 08.08.24 в 09:55