Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За три месеца в София разделно са събрани близо 1 500 тона отпадъци

Снимка: Георги Нейков, БНР

За три месеца в София разделно са събрани близо 1 500 тона отпадъци от 23 района на града. Това е с 44 тона повече от миналата година, посочи кметът Йорданка Фандъкова. Предстои въвеждане на разделно събиране на боклука и в последния софийски район Панчарево:

Имаме вече около 5 300 контейнера в цяла София. Предстои да бъдат подменени около 2 200 до края на годината и да се оцени истинският ефект. Вече има внесени от страна на организациите за разделно събиране на отпадъците комуникационни стратегии в Общинския съвет. Много важно е да започне час по-скоро и информирането на хората, за да можем да отчетем резултати, такива, каквито са заложени по изискванията на наредбите и директивите в сферата на отпадъците - до края на 2016 година 25% от отпадъците да се събират разделно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деветима души са пострадали при взрив на военен полигон в Чехия

Деветима военни са пострадали при експлозия на боеприпаси на полигона "Либава", съобщи чешката армия.   Военната полиция е започнала разследване. Полигонът „Либава“ е разположен на площ 235 кв.кмблизо до град Оломоуц в източната част на страната на . "Франс прес" съобщава, че експлозията е на обект, използван за обучение на украински войски. Осем от..

публикувано на 17.06.24 в 16:45
Държавният глава Румен Радев (вляво) и президентът на Черна гора Яков Милатович в Президентския дворец (Плави дворац) - 17 юни 2024 г.

Президентът в Подгорица: България винаги е подкрепяла Черна гора по пътя ѝ към ЕС

България ще продължи да подкрепя евроинтеграцията на Черна гора, потвърди президентът Румен Радев след среща с черногорския си колега Яков Милатович в Цетине. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между София и Подгорица в различни области.  Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Черна гора..

публикувано на 17.06.24 в 16:44
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин: Ако отидем на среща с ГЕРБ-СДС, няма да е с намерение да подкрепим правителство

Ако отидем на среща с ГЕРБ-СДС, няма да е с намерение да подкрепим правителство .  Това зави пред БНР Кристиан Вигенин от БСП, избран за евродепутат на вота на 9-и юни. "Дали като сигнал за някаква нормализация на политическия диалог в рамките на 50-ото Народно събрание, това ще решим утре (вторник, 18-и юни) на заседание на Изпълнителното бюро..

публикувано на 17.06.24 в 16:38

Гърция опроверга твърдения на Би Би Си за нехуманно отношение към мигрантите

Говорителят на гръцкото правителство Маринакис опроверга изложеното от  Би Би Си с обвинения срещу  гръцката брегова охрана за престъпна практика по отношение на мигрантите. Говорителят на правителството Маринакис заяви, че изложеното от Би Би Си не отговаря на истината и престъпните случеи на изхвърляне на мигранти в открито море са дело на..

публикувано на 17.06.24 в 16:32
Отляво надясно - Теменужка Петкова, Деница Сачева, Рая Назарян

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си

ПП-ДБ и "Възраждане" отказват среща с ГЕРБ, от "Величие" искат да разговарят само с Борисов

публикувано на 17.06.24 в 16:10

Павликени е пред частично бедствено положение заради безводие

Кметът на община Павликени Емануил Манолов изпрати писмо до служебния премиер Димитър Главчев и до ресорните министри с настояване да бъде пусната вода по каналите на държавната компания "Напоителни системи“, която да вдигне нивата на местните водоизточници. Заради безводието в Павликенско са пред обявяване на частично бедствено положение...

публикувано на 17.06.24 в 15:58
Атанас Атанасов

От ДСБ дават мандат на Атанас Атанасов да продължи разговорите с ПП за обща работа

Председателят на партия "Демократи за силна България" Атанас Атанасов е получил мандат да разговаря с партньорите им от "Продължаваме промяната" за успешна съвместна работа в новото Народно събрание. Това съобщиха от ръководството на ДСБ, която е част от обединението "Демократична България".  Отлива на избиратели от партията отдават на нарушен диалог със..

публикувано на 17.06.24 в 15:53