Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община ремонтира 49 детски градини и училища

Ирина Савина
Снимка: Евелина Стоянова

Над 7 милиона лева е предвидила Столичната община за ремонт на училища и детски градини. През юли и август ще бъдат обновени 37 сгради, информира замeстник-кметът по строителство Ирина Савина /на снимката/. Общият брой на предвидените за ремонт детски градини и училища е 49. В програмата за ремонтни дейности на Столичната община за тази година са заложени 43 обекта. От реализираните икономии ще бъдат обновени сградите на още 6 детски градини и училища, посочи Савина:

Опитахме се да планираме програмата за ремонти тази година, така че да бъдат разпределени децата, съответно както всяка година, в близки детски градини, за да не нарушаваме техния процес на посещаемост в детските заведения. В същото време ремонтните дейности трябва да приключат до 15-и септември в училищата, за да не нарушаваме учебния процес и да не се налага реорганизация в други училища.

През  юли в София ще бъдат дежурни 122 детски градини, като през август броят им е 72, информира Мария Минчева - началник на Дирекция "Образование":

Ако има някои родители, чието дете няма място в дежурна детска градина, могат да се обърнат към Дирекция "Образование", за да се окаже съдействие и съответно да бъде пренасочено там, където има работеща детска градина.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Атанасов

От ДСБ дават мандат на Атанас Атанасов да продължи разговорите с ПП за обща работа

Председателят на партия "Демократи за силна България" Атанас Атанасов е получил мандат да разговаря с партньорите им от "Продължаваме промяната" за успешна съвместна работа в новото Народно събрание. Това съобщиха от ръководството на ДСБ, която е част от обединението "Демократична България".  Отлива на избиратели от партията отдават на нарушен диалог със..

публикувано на 17.06.24 в 15:53
Лидерът на СДС Румен Христов (в средата) заедно кмета Монтана Златко Живков (вдясно)

Румен Христов: Трябва да имаме проевропейско правителство

Новото правителство на България трябва да бъде проевропейски насочено, с четири годишен манда на управление, смята лидерът на СДС Румен Христов.  „Трябва да понесем отговорността и да състави правителство“, убеден е народният представител от ГЕРБ – СДС от Монтана Румен Христов. Малко е напрегнато времето и до сряда трябва да се направят..

публикувано на 17.06.24 в 15:48
Николай Абрашев, областен управител на Плевен

Въвеждат режим на водата в Плевен и 10 селища в областта

Горещото лято настъпва, с него понякога и засушаване, което пък създава условия за воден режим на водата. Така се случва в Плевен през последните години. Сега областният управител Николай Абрашев определя като приоритет решаването на този проблем.  При обявяването на режимно водоподаване от ВиК винаги посочват, че то е се налага във връзка с..

публикувано на 17.06.24 в 15:46
Мартин Карбовски

Мартин Карбовски: Срещу алтернативата - нова партия, се изпраща журналистическа войска, да тормози хората

Партиите няма да отидат на още едни избори, защото няма какво да предложат, прогнозира журналистът Мартин Карбовски в интервю пред БНР. "Не мога да направя прогноза дали ще има правителство. Те си правят каквото си искат. Ако искат, ще отидат на избори, за да видят колко струват. Заради намалената избирателна активност Борисов няма..

публикувано на 17.06.24 в 15:20
Рая Назарян (вляво) и Деница Сачева са част от преговорния екип на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство

ПП-ДБ и "Възраждане" отказват среща с ГЕРБ, от "Величие" искат да разговарят само с Борисов

Водените от ГЕРБ-СДС разговори за ново правителство започнаха със среща с ДПС. Преговорният екип на най-голямата формация е съставен от Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова, а от страна на Движението за права и свободи в разговора участват Станислав Анастасов, Йордан Цонев, Елван Гюркаш, Искра Михайлова, Ертен Анисова, Байрам Байрам. Информация..

публикувано на 17.06.24 в 15:16

Новите лични карти са с по-сериозна лична защита

Новите лични документи, чието издаване започна днес, имат много по-сериозна защита. Това увери служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който получи първата лична карта от ново поколение. Той уточни, че до края на годината цените на личните документи остават като сегашните, но от следващата година ще бъдат променени: "Новите лични..

публикувано на 17.06.24 в 14:58
Д-р Силви Кирилов откри и първото заседание на 47-ото Народно събрание

Депутатът от ИТН Силви Кирилов ще открие първото заседание на 50-ото Народно събрание

Бившият изпълнителен директор на Александровска болница и Агенцията по трансплантации д-р Силви Кирилов ще открие първото заседание на 50-ия парламент в сряда, научи „Хоризонт“ от свои източници. 73-годишният медик е най-възрастен измежду народните представители и като доайен получава правото да води откриващото заседание. Той е част от ПГ на..

публикувано на 17.06.24 в 14:36