Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Всички вестници напомнят за преминаването към лятното часово време в 3 часа довечера. По този повод, в интервю за "Монитор", специалистът по психофизиология, проф. Божидар Димитров, казва, че е против смяната на времето.

"24 часа" подчертава вярната си прогноза за евентуален нов управител на БНБ, потвърдена от финансовия министър. Става дума за Димитър Радев или за Николай Георгиев, и двамата служители на Международния валутен фонд. В интервю за "24 часа" заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев казва, че неговата партия има плаващи отношения с Реформаторския блок.

Седмичният вестник "Банкер" информира на първа страница със снимка за строго секретно посещение на началника на агенция "Митници" Ваньо Танов в петък. По време на парламентарния контрол, той е посетил заседание на бюджетната комисия.

"Шест области заплашени от порои и наводнения", в Пазарджик вече обявиха бедствено положение, има риск магистрала "Тракия" да бъде наводнена. Това е водещо заглавие на "Преса". По собствена информация на "Преса" - на пленума на БСП днес Михаил Миков ще излезе с декларация, в която ще направи опит да се противопостави на хегемонията на Сергей Станишев.

"Хотелиери на протест в защита на руските туристи" - това е челното заглавие на "Дума".Туроператори, ресторантьори, хотелиери и брокери утре организират протестен автопоход с маршрут Бургас-Ветрен.

Според "Монитор", депутати обмислят връщане на завоя надясно на червен светофар с цел намаляване на задръстванията.

"България започва демарш срещу Гърция в Европейската комисия", пише на първа страница "Сега". Правителстово и бизнесът протестират срещу решението на Атина да облага с превантивен данък всяка транзакция към наша фирма.

"Запор на НАП върху скандалните сделки на Цветан Василев", това е водещото заглавие на "Труд". На първа страница "Труд" помества и снимка, изпратена от читател, на влакова композиция с танкове на съзнически държави. Те пътуват към полигона Ново село край Сливен.

Проблемите с психиката и стреса на сочения за виновен за авиокатастрофата Андреас Лубиц са повод "Стандарт" да излезе със заглавие: "Прегарянето от стрес удря все почеве хора и става чумата на века".

По темата пише и "Новинар", като цитира психолози:"Няма сигурен начин да се предотварти самоубийство на летец".

По актуалните дебати за незаконната миграция "Новинар" цитира адвокат от съда на Европейския съюз: "Страните от Европейския съюз имат пълно право да откажат помощи на емигранти".

"Стандарт" съобщава за ново назначение на властта - досегашният заместник-директор на Агенцията по вписвания Елена Маркова е вече директор, предшественикът й Венцислав Спиридонов беше уволнен заради нарушения.

"Телеграф" пояснява как да си помогнем в пролетното почистване - ако поръчаме чрез сайтове за колективно пазаруване, специализирани фирми извършват услугата за 40 лева.

"Телеграф" разказва за постиженията на 13-годишния пианист Николай Димитров от Русе, успял да свири и на прословутия червен роял на световноизвестния поп и рок певец и композитор Елтън Джон.

"Сега" пък помества разказ за най-новата българска оперна прима, пловдивчанката Соня Йовчева, триумфирала в Метрополитън опера и на сцената на "Ла Скала". Йовчева ще има концерт в София на 5-и април.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов заместник-министър и нов заместник главен секретар на МВР

По предложение на новия служебен министър на вътрешните работи в МВР е назначен нов заместник-министър - Любомир Йосифов. В съобщение на Министерския съвет се казва, че той е заемал различни длъжности в структурите на министерството и че през последните години е работил като експерт по сигурността в частния сектор. Освободени от длъжността..

публикувано на 29.08.24 в 21:14

Изваждането на Доган от имотите - депутати призовават за държавна намеса

Данаил Папазов, който преди 10 години беше министър на транспорта в правителството "Орешарски", изпрати кратко съобщение до медиите, в което заяви, че чрез фирмата "Сигда" е собственик на дружествата "Хермес Солар" и "Делта Епсилон, които притежават недвижимия имот в парка "Росенец". А освен него - и имот в столичния квартал "Бояна". В съобщението на..

публикувано на 29.08.24 в 20:33

Пореден протест срещу застрояване на алеите на Витоша

Пореден протест срещу застрояване на алеите на Витоша организираха жители на столичния квартал "Княжево". Преди три месеца достъпът до планината беше прекъснат по основни алеи, които попадат в частен имот, в който е започнал строеж. Протестът беше пред сградата на Министерския съвет. Протестиращите поискаха да бъдат спрени строежите незабавно...

публикувано на 29.08.24 в 20:19

Дъждът и огнеборците овладяха пожара под Черни връх в Рила

Дъждът в късния следобед и екипите, които през целия ден гасиха на терeна - общо около 80 души, овладяха пожара под Черни връх в Рила, който възникна миналия четвъртък на 2 300 метра надморска височина в местността Байрямица над село Бистрица. Това съобщи за БНР изпълняващият длъжността областен управител на Кюстендил и координатор по..

публикувано на 29.08.24 в 20:13

7,6 млрд. паунда преразходи в схеми за предоставяне на убежище на мигранти във Великобритания

Във Великобритания Институтът за фискални изследвания обвини Министерството на вътрешните работи в големи преразходи в подкрепа на схеми за предоставяне на убежище на мигранти. Лошото боравене с бюджета означава, че са похарчени 7,6 милиарда паунда повече от прогнозата. През последните три години първоначалните прогнозни бюджети на Отдела за..

публикувано на 29.08.24 в 19:54

Съдът в Монтана отказа да предаде на чешките власти мъж от Лом

Окръжен съд – Монтана отказа изпълнението на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжен съд – Парадубице, Република Чехия, с която се иска предаването на българския гражданин Н. Б. Ц., на 24 години, от Лом, по обвинение за извършена в Чехия кражба на две бутилки алкохол, за което е осъден на 9 месеца лишаване от свобода.  Кражбата е..

публикувано на 29.08.24 в 19:34

Стармър и Макрон обсъдиха рестартирането на отношенията с ЕС

Британският премиер Киър Стармър заяви, че е обсъдил в Париж с френския президент Еманюел Макрон възстановяването на отношенията с ЕС, както и редица други наболели проблеми. Киър Стармър е на обиколка в Европа, целяща да рестартира отношенията с ЕС след Брекзит.  Вчера той посети Германия, където обяви заедно с германския канцлер Олаф Шолц,..

публикувано на 29.08.24 в 19:13