Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промените в Социалния кодекс влизат на извънредно заседание на парламента

Снимка: БГНЕС

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник. В дневния ред е окончателното гласуване на промените в Кодекса за социално осигуряване. На заседанието ще бъде гласувано решение за създаване на комисията за тайно гласуване за омбудсман. 

В програмата е включено и предложението за произвеждане на национален референдум по изборните въпроси, внесени от президента Росен Плевнелиев, за задължително гласуване, за мажоритарен избор на част от депутатите и за електронно гласуване. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лято 2024 е било най-хладното Обединеното кралство от 9 г. насам

В Обединеното кралство констатират най-хладното лято от девет години насам, според последните статистически данни на Метеорологичната служба. Метеоролозите изтъква, че това определено е сезон на контрасти, като в северозападната част на Обединеното кралство беше хладно и влажно, докато на юг и изток имаше по-типично лято. Най-горещият..

публикувано на 03.09.24 в 07:49

В кои райони в страната продължават проблемите с безводието?

Водоподаването в община Кочериново трябва да бъде подобрено до края на седмицата, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството след среща по проблема. От днес започва цялостен анализ на  системата, която доставя питейна вода за Кочериново с обход на деветкилометровото трасе на водопровода, който захранва общинския център и..

публикувано на 03.09.24 в 07:36

"Да, България" решава дали остава в ПП-ДБ

Днес е последният ден, в който партия "Да, България“ трябва да реши как ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Изпълнителният съвет трябва да докладва на Националния съвет за хода на преговорите с партньорите им от "Продължаваме промяната" и "Демократи за силна България"  за отказ от партийните квоти при подреждането на..

публикувано на 03.09.24 в 07:20
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху остава "напълно ангажиран" с постигането на споразумение за заложниците, държани от "Хамас"

Израелският премиер Бенямин Нетаняху подчерта на пресконференция в понеделник, излъчвана на живо по местните телевизии, че остава "напълно ангажиран" със споразумение за заложниците, но отново хвърли вината върху "Хамас" за неуспеха да бъде постигната размяната им с палестински затворници, предаде Ройтерс. По-рано през деня президентът на..

публикувано на 02.09.24 в 21:26

Германия удължи надзора и попечителството върху местните активи на "Роснефт"

Германското правителство удължи с 6 месеца надзора и попечителството си над местните активи на руската "Роснефт" до 10 март следващата година в очакване на техните продажби на Катар, заяви в понеделник министерството на икономиката,   предаде Ройтерс. Бъдещето на германските активи на "Роснефт", които включват дял от 54,17% в рафинерията "Пе..

публикувано на 02.09.24 в 20:58
Фреди Белери

Гръцкият евродепутат Фреди Белери беше освободен от затвор в Албания

Гръцкият евродепутат Фреди Белери беше освободен от затвор в Албания, където излежава присъда за купуване на гласове. Белери е освободен условно, но не е оневинен, подчерта неговият адвокат пред гръцките медии. При излизане от затвора евродепутатът заяви, че борбата му за справедливост едва сега започва. Защитниците му по обвинението за..

публикувано на 02.09.24 в 20:45

Иван Иванов е освободен от длъжността заместник-министър на отбраната

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев от длъжността заместник-министър на отбраната е освободен Иван Иванов, съобщават от правителствения пресцентър. Освобождаването на Иван Иванов е по предложение на министъра на отбраната Атанас Запрянов, допълват от МС.

публикувано на 02.09.24 в 20:42