Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За септември е насрочено делото за убийството на Вероника Здравкова

Снимка: БГНЕС

Делото срещу убиеца на 23-годишната студентка Вероника Здравкова е насрочено за 14 и 15 септември в Окръжния съд във Велико Търново. Подсъдим за грабеж и убийство на момичето е 40-годишният рецидивист Илиян Здравков

При разследването той е направил пълни самопризнания, че на 28 февруари в района на железопътната гара във Велико Търново е умъртвил Вероника с брадва, след което хвърлил тялото й в река Янтра. Обвинението срещу него е подкрепено с веществени доказателства и ДНК-експертиза.

Здравков е лежал в затвора за убийство, кражби и грабежи. Наложен му е постоянен арест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Внесоха обвинителния акт срещу задържания за убийството на студентката Вероника

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе обвинителен акт срещу 40-годишния рецидивист Илиян Здравков . Той ще бъде изправен пред съда за грабеж, придружен с убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова , извършено на 28 февруари в..

публикувано на 07.07.15 в 13:04
ВИЖТЕ ОЩЕ
Карлос Насар

Карлос Насар е олимпийски шампион с рекорд

Българският щангист Карлос  Насар преодоля 213 килограма в изтласкването от първия си опит. От втория опит Карлос изтласка 224 кг, с което постави световен рекорд и си осигури златото в категория до 89 килограма. Залата веднага избухна в скандирания:..

публикувано на 09.08.24 в 18:17
планина Славянка

Овладени са и двата фронта на пожара в българската територия на планината Славянка

Овладени са и двата фронта на пожара в българската територия на планината Славянка. Екипи на пожарните служи и горските стопанства ще останат да наблюдават района, тъй като все още има активни огнища в Гърция, които са близо до границата ни. В..

публикувано на 09.08.24 в 18:08
Ирански дрон

Иранските Революционни гвардейци вече имат ракети с далечен обсег и дронове

Иранските Революционни гвардейци са добавили към въоръжението си ракети с далечен обсег и дронове. Това става на фона на засиленото регионално напрежение след убийството на лидера на "Хамас" в Техеран в края на юли. А районът на Хан Юнис изглежда..

публикувано на 09.08.24 в 17:42

Британският премиер потвърди, че полицията остава в повишена готовност за уикенда

Британският премиер Киър Стармър потвърди, че полицията остава в "повишена готовност" за действия през уикенда след дни на жестоки безредици в Англия и Северна Ирландия, породени от убийството на три деца с нож. Междувременно съдилищата разглеждат..

публикувано на 09.08.24 в 17:39

Утре в Силистра ще се проведе поредното преплуване на Дунав

Утре в Силистра ще се проведе поредното преплуване на Дунав. Традицията датира от края на 40-те години на миналия век, макар и с прекъсване през годините. Организатори са "Дунавски клуб" – Силистра и Община Силистра. Начало на събитието 09.00 часа...

публикувано на 09.08.24 в 17:20

Ще има ли влак Силистра - София?

Силистренци са притеснени дали ще има влак до София след наложените промени в разписанието от началото на август.  Какво се случва и ще остане ли Силистра без жп транспорт? Влак до София от Силистра има, но не в класическия вариант,..

публикувано на 09.08.24 в 17:15

ДАИ вече не смята за опасни неизправните след ГТП автомобили

ДАИ вече не смята неизправните след Годишен технически преглед (ГТП) автомобили за опасни. Това информира Малинка Бондаренко от Съюза на автомобилистите в България.  Това е едно от обещанията, които транспортният министър Георги Гвоздейков даде в..

публикувано на 09.08.24 в 17:14