Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Ловеч даде зелена светлина за проекта за Покрития мост

Снимка: wikipedia
На извънредно заседание Общинският съвет в Ловеч реши да възложи на кмета на общината да внесе в управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” проект „Преустройство и рехабилитация на покрит мост град Ловеч” във вариант с дъсчена обшивка и запазване на всички фасадни елементи на северна и южна фасади и при спазване условията на заданието за проектиране“.

Решението бе прието от всички 31 присъствали съветници. По този начин те промениха първоначално направеното предложение за налагане на забрана за промяна на визията на покрития мост, внесено от групата съветници на ГЕРБ и СДС.

По-рано днес стана ясно, че кметът Минчо Казанджиев е внесъл в Общинския съвет предложение за провеждане на местен референдум с въпроса: „Подкрепяте ли Покритият мост над река Осъм в град Ловеч да остане в сегашния си външен вид – с дървена обшивка?”. То ще бъде разгледано и гласувано на последното редовно заседание на Общинския съвет, което ще се състои на 24 септември.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа с една жертва на пътя Русе - Плевен край с. Пейчиново

Движението по пътя Русе - Плевен в района на село Пейчиново е затруднено поради катастрофа. Лек автомобил е опитал да направи обратен завой, но при маневрата е бил ударен от движещ се направо и в лентата ти товарен камион. Водачът на лекия автомобил е загинал, а спътничката му е откарана в русенската болница.  Движението в района..

публикувано на 16.07.24 в 11:07

Радев: Тези дни ще взема решение за втория мандат

Президентът Румен Радев заяви, че тези дни ще реши кога ще връчи втория мандат на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България". "Аз очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на другите парламентарно представени партии ще бъдат ясен..

публикувано на 16.07.24 в 11:02

Забрана за работа на открито по обед в Гърция

В Гърция въведоха тотална забрана да се работи на открито в обедните часове на високи температури. Днес е пореден ден с висок риск от пожари. Да се затворят спешно всички археологически музеи от 12 на обяд до 17 часа, настояват лекари и депутати. Вчера въпреки забраната за работа в тези часове Акрополът в Атина беше отворен за..

публикувано на 16.07.24 в 11:01

10 години затвор за мъж, прострелял бившата си приятелка и бащата на децата ѝ в Благоевград

Десет години затвор наложи окръжният съд в Благоевград на 50-годишния мъж, който в края на миналата година на детска площадка простреля бившата си приятелка и бащата на децата ѝ.  Присъдите, които получи Бисер Вехов от разложкото село Баня, са две. Едната е за незаконно притежавано огнестрелно оръжие - престъпление , за което той получава две..

публикувано на 16.07.24 в 10:59

Корморани унищожават острова в яз. Батак. Има ли изход?

В югозападната част на язовир Батак се намира остров, който е една от най-големите атракции на язовира. Там има гора и колония от корморани. Проблемът е, че гората и кормораните съжителстват много трудно и то за сметка на гората. Дърветата на острова изглеждат като след пожар, който току що е вилнял там.   "Кормораните се нанесоха може би преди..

публикувано на 16.07.24 в 10:56
Снимката е илюстративна

Българско неделно училище в Украйна получи дарение от преносими компютри

Българското неделно училище в украинското село Камчик получи дарение от 11 преносими компютри. Дарението е осигурено от МОН и МВнР. В училището учат над 200 деца. "Ние сме далече от България, откъснати. Има национално ядро и отцепена част. Трябва да запазим максимално нашата култура ", споделя директорът на училището Иван Стоянов...

публикувано на 16.07.24 в 10:50

Влакът Пловдив-Русе прегази човек, легнал на релсите

39-годишен мъж е загинал на място, след като снощи е бил блъснат от бързия влак Пловдив – Русе. Инцидентът е станал в тунела между гарите Дебелец и Велико Търново.  Мъжът е бил легнал върху релсите, съобщиха от полицията във Велико Търново.  Двамата машинисти са изпробвани за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни.  По случая се води досъдебно..

публикувано на 16.07.24 в 10:18