Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След оповестяването на телефоните им в телевизията на Сидеров

Депутати искат институциите да се самосезират заради публикуването на личните им телефони

Получавали са среднощни обаждания и SMS заплахи на личните си телефони

Снимка: БГНЕС

Депутати от временната комисия за имунитетите на лидера на "Атака" Волен Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов са подложени на тормоз и заплахи по телефона, съобщиха потърпевши на нарочен брифинг в Народното събрание. Сред тях са председателят на временната комисия и заместник-председател на парламента Димитър Главчев. Те призоваха СЕМ и всички останали държавни органи да се самосезират по случая с публикуването на личните им телефони в телевизията на Сидеров. 

Обаждания през нощта и SMS заплахи са получили на личните си телефони Димитър Главчев и Десислава Атанасова от ГЕРБ, Емил Димитров от ПФ и независимата Ана Баракова. Всички те бяха част от временната комисия, която се сформира по искането на главния прокурор за снемане на имунитетите на Сидеров и Чуколов. На личния си телефон Димитър Главчев е получил следното съобщение:

Обажда се един гражданин на РБ. Искам да питам господин Главчев, защо иска да съди един честен човек като Волен Сидеров?! За да защити контрабандата на наркотици на премиера Борисов ли!? Затова ли ви избрахме?! ГЕРБ ще бъдат свалени и всички от правителството ще бъдат пребити на центъра на София.

Емил Димитров възмутено попита.

Излиза ли се в Народното събрание, което с решение прави комисия. Тази комисия не трябва да работи, ако един народен представител не му харесва.

Димитър Главчев обясни, че този тормоз е вследствие на излъчването от няколко дни на техни снимки с личните им телефони в телевизията на Волен Сидеров. Десислава Атанасова разкритикува СЕМ и призова всички органи, които имат отношение към казуса да се самосезират.

Недопустимо е СЕМ и всички останали държавни органи, които имат механизми да се противопоставят на такива действия, да бездействат.

Попитан чие е решението за разпространението на телефоните на членовете на комисията Илиян Тодоров от „Атака“ не отговори, а обясни, че това е тяхна контраакция по случай от преди две години.

През 2013 година бяха разпространени телефоните на цялата парламентарна група на "Атака". Зъняли са ни в 2, в 3 през нощта, всякакви пияни и дрогирани типове, които са ни заплашвали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Парламентът свали имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Народното събрание свали имунитетите на депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов по искане на главния прокурор Сотир Цацаров . Решението бе подкрепено от 144 депутати от всички парламентарни групи, като само един народен представител..

обновено на 05.11.15 в 10:15
ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакваният френски противопожарен самолет може да черпи вода от 4 наши язовира

От 4 язовира може да черпи вода френският самолет, който ще се включи в гасенето на пожара на българо-гръцката граница. Директорът на териториалното поделение към Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовирите Харизан..

публикувано на 29.07.24 в 11:15

Георги Икономов: С върхове, ръбове и мурови гори на малко място Пирин дава най-невероятно изживяване

Пирин е планината, която на най-малко пространство ти дава най-невероятно изживяване, защото тук са концентрирани на най-малко място много върхове, езера, гори, особено мурови, ръбове остри като бръснач. Има всичко и в рамките на ден можеш да..

публикувано на 29.07.24 в 11:12

Започна мащабно изследване на геннопредаваните заболявания в Израел

В Израел започна голямо изследване на геннопредаваните заболявания. Участието в програмата е доброволно. Освен че дава кръв за изследване, всеки желаещ трябва да разкаже и откъде пристига - той, родителите или предците му. Смята се, че въпреки..

публикувано на 29.07.24 в 11:12

При управителя на София област се провежда среща заради ситуацията в Елин Пелин

При управителя на София област Силвия Арнаутска се провежда среща на представители на държавните институции и общинските власти заради ситуацията в Елин Пелин. На тази среща ще докладват всички присъстващи и ще установим какво е направено до..

публикувано на 29.07.24 в 10:50
Протест на медици в Атина.

Лекарски протест в Гърция срещу затваряне на центрове за превенция и работа с психичноболни

Протести на лекарите в Гърция срещу проектозакон за промени в областта на психичното здравеопазване. Има демонстрация пред парламента. Към активни протести преминаха днес лекарите от държавните болници срещу проектозакон, който според..

публикувано на 29.07.24 в 10:41

Безплатно изследване за хепатит в Добрич

От днес до 2 август Регионалната здравна инспекция в Добрич организира безплатно изследване за Хепатит В и С. Профилактиката на заболяването е във връзка със Световния ден за борба с хепатита, който тази година се провежда под надслова „Време е за..

публикувано на 29.07.24 в 10:35
Границата на Израел с Ливан, 21 ноември 2023 г.

Две жертви на атака с дрон в Южен Ливан

Двама души, сред които и дете, са загинали при израелска атака с дрон в Южен Ливан. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на Гражданската защита на Ливан. По-рано Израел заплаши с отговор на ракетното нападение в окупираните Голански възвишения,..

публикувано на 29.07.24 в 10:21