Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„На рожден ден на Маестрото" – неделно матине

| обновено на 12.03.16 в 14:37 БНР Новини
Панчо Владигеров със свои ученици.Прави (отляво надясно): Иван Дреников, Красимир Кюркчийски, Юлия Ценова, Милко Коларов, Александър Йосифов, Цветан Цветанов, Георги Костов; седнали: Васил Казанджиев, Александър Райчев, Панчо Владигеров, Пенчо Стоянов. Снимката е направена в хола на композитора на 13 март 1974 г. за 75-тия рожден ден на маестрото
Снимка: личен архив

На 13 март – неделя, от 11 часа, в дома музей „Панчо Владигеров” в квартал „Лозенец” на ул. „Якубица” 10 ще се състои концерт по повод 117-ата годишнина от рождението на Панчо Владигеров. В програмата ще чуете емблематични за творчеството на българския класик произведения като Рапсодия „Вардар” в транскрипция за четири ръце, „Песен” из Българска сюита, Сонатина кончертанте и др. в изпълнение на преподаватели и студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” и със специалното участие на проф. Ростислав Йовчев. Входът е с билети.

Програма „Христо Ботев“ също отбеляза рождения ден на Владигеров в предаването „Неделен следобед“ на 13 март. Чуйте рубриката „Срещи, гласове, съдби“ с водещи проф. Павел Герджиков и Цветана Тончева.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.