Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският университет в Плевен отваря врати за Деня на кандидат-студента

Снимка: Медицински университет - Плевен

Медицинският университет в Плевен ще проведе Ден на кандидат-студента. В рамките на  кампания 2016 г. висшето училище ще отвори врати, за да посрещне ученици от последните класове на обучение, техните учители и родители. Студентите са подготвили и ще демонстрират практическо занятие по спешна медицина.

Всички кандидат-студенти, които са се насочили да изучават медицина или друга здравна специалност, ще имат възможност да се запознаят със структурата на университета, с ръководството и студентите, с условията за кандидатстване и балообразуване, с графика на конкурсните изпити от предварителната и редовната сесия. На въпроси ще отговарят председателите на комисиите за проверка и оценка на конкурсните работи по биология и химия.

От Медицинския университет са подготвили специален филм за историята и постиженията на своите възпитаници. Най-подготвените кандидат-студенти ще получат награди, ако отговарят правилно на въпроси от викторината по биология.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още един час по БЕЛ в над 40 училища в Молдова, в които учат етнически българи

Още един час за изучаване на български език и литература ще има в над 40 училища в Молдова, в които учат етнически българи. Предвижда се това да се случи от тази учебна година според програма на молдовското образователно министерство. Целта е сънародниците ни в Молдова да научат по-добре литературен български език. "Молдовската държавна..

публикувано на 24.08.24 в 13:20

Пожарът под Черни връх в Рила се вижда от километри

Продължава гасенето на пожара, който възникна в четвъртък на около 2 300 м. в Рила под рилския Черни връх. Димът по хребета се вижда от километри, от АМ "Струма" - също. Без изпращане на хеликоптери заради непристъпния за хора терен пожарът няма как да се овладее, каза за БНР тази сутрин кметът на с. Самораново Райко Цветков, който трети ден е на..

публикувано на 24.08.24 в 12:42

Илияна Йотова: Шипка е енергията на нашата памет

България отбелязва днес 147 -мата годишнина от Шипченската епопея и 90 години от освещаването на Паметника на свободата. 147 години от Шипченската епопея В тържественото си слово вицепезидентът Илияна Йотова посочи, че паметникът "носи духа на един народ - народ, който е мъченик, но никога не стана роб": "Шипка - достойнство!..

публикувано на 24.08.24 в 12:32
Володимир Зеленски

Зеленски: Войната се върна в Русия, която я започна

Полският държавен глава Анджей Дуда пристигна в Киев за честването на Деня на независимостта на Украйна. В реч за националния празник президентът Володимир Зеленски заяви, че е войната се е върнала в Русия, която я започна. По-рано той благодари на Съединените щати за поредния пакет военна помощ и призова и другите съюзници да ускорят доставките...

публикувано на 24.08.24 в 11:57

Трафиканти на мигранти опитаха да се блъснат в лодка на гръцката брегова охрана, задържаха ги

Гръцката брегова охрана е открила огън по лодка с мигранти, за да спре рисково поведение на трафикантите. Те се опитали да се блъснат в лодка на гранична охрана. Трафикант се е опитал да блъсне гръцка патрулна лодка, за не бъде арестуван от граничните власти. Плавателният съд е потеглил от турския бряг с 13 мигранти, за да ги прекара..

публикувано на 24.08.24 в 11:48
Джъстин Бийбър

Джъстин Бийбър и съпругата му Хейли имат син

Суперзвездата на попмузиката Джъстин Бийбър обяви в Инстаграм, че със съпругата му Хейли вече имат син. Публикацията бързо събра милиони харесвания, отбелязва Франс Прес. „ДОБРЕ ДОШЪЛ У ДОМА, ДЖАК БЛУС БИЙБЪР“ - това е надписът под снимка на бебешко краче, увито в одеяло, която събра повече от 5 и половина милиона харесвания в мрежата...

публикувано на 24.08.24 в 11:41
Pleven Open`2024

Pleven Open`2024 - състезание по дебати

Плевен е домакин на национално състезание по дебати .  Днес и утре 20 отбора от ученици и студенти от цялата страна ще премерят сили в надпреварата Pleven Open`2024. Финалът е в неделя от 11.30 часа в зала „Катя Попова“, където ще има възможност дебатите да бъдат проследени и от публика.  Отборите ще покажат своите умения в това да съставят..

публикувано на 24.08.24 в 11:30