Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети ден продължава издирването на потъналото в Дунав момиче

Снимка: Полина Тодорова
Продължава издирването на 14-годишната Даниела, която потъна в река Дунав край Силистра. Момичето изчезна  в късния следобед на 1 юни, докато се къпеше в реката, заедно с други деца, на плажа до пристанището на фирма "Поларис".

Трети ден екипи на "Гранична полиция" претърсват мястото. Българските гранични власти са потърсили съдействие и от румънските си колеги. Предполага се, че подводни течения са завлекли тялото на момичето надолу по реката на румънска територия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

3 600 нарушения на пътя в Монтанско през юли

3 600 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в област Монтана през юли. Над 2000 от тях са за превишена скорост. През месеца всеки ден е имало специализирани полицейски операции за безопасност на движение по пътищата Почти всяко второ нарушение, констатирано от пътните полицаи в област Монтана през юли, е за..

публикувано на 07.08.24 в 11:02
Кран е разположен до частично срутилия се хотел.

Хотел се срути частично в Западна Германия, най-малко един човек е загинал

Един човек е загинал при частично срутване на хотел в западния германски град Крьоф на река Мозел. Според полицията осем души са останали под развалините. В хотела са се намирали 14 души, когато един от етажите на сградата се срутва снощи около час преди полунощ. Засега не е ясна причината за инцидента.

публикувано на 07.08.24 в 10:59

Общо 70 къщи са с щети след взривовете в склада за фойерверки край Елин Пелин

Общо 70 са установените къщи с щети след взривовете в склад за фойерверки и пиротехнически изделия в община Елин Пелин, съобщи кметът на общината Ивайло Симеонов, цитиран от БТА. Пет от тях са със спукани мазилки, три са с напукани стени, но трябва и вещо лице да го установи. От тези 70 къщи 62 са със счупени стъкла, посочи кметът. Той..

публикувано на 07.08.24 в 10:42

Късо съединение и човешка небрежност причинили пожари в Свищовско

Късо съединение в електропреносната мрежа и човешка небрежност при боравене с открит огън са причините за пожарите вчера в свищовските села Козловец, Горна Студена и Хаджидимитрово. Пожарникари от Свищов, Горна Оряховица, Павликени и доброволното формирование от Овча могила напълно са потушили пожарите. В Хаджидимитрово, където има воден режим, от..

публикувано на 07.08.24 в 10:32

Кипър с рекордно увеличение на бюджетните средства за научноизследователска и развойна дейност

Кипър e с рекордно увеличение от почти 20% на средствата от държавния бюджет за научноизследователска и развойна дейност през миналата година. По показателя за разходи за иновации на глава от населението България е в дъното на европейската класация, сочат нови данни на Евростат. Кипър е инвестирал 138 млн. евро бюджетни средства в наука и..

публикувано на 07.08.24 в 10:24
Залез над остров Кос.

Мерки за справяне с водната криза в редица гръцки региони

Гръцкото правителство обяви допълнително финансиране на проекти за справяне с водната криза в редица региони. Планирано е също ограничаване броя на туристите по островите, където не достига питейна вода. Гръцкото правителство отпуска 11 милиона и половина евро за общини, където има недостиг на вода. Изменението на климата и сушата..

публикувано на 07.08.24 в 10:16

Жена е ранена при взрив и пожар в автомобил в движение

Жена е пострадала при взрив и пожар в автомобил по време на движение, съобщиха от ОДМВР- Перник. Инцидентът е станал вчера, около 17:15 ч. на автомагистрала "Струма" след трети тунел посока Перник.  По първоначални данни взривът възникнал след като 29-годишната жена, която шофирала автомобила, запалила цигара. Експлозията най-вероятно е..

публикувано на 07.08.24 в 10:13