Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа четирима имотни измамници от Габрово

Снимка: БГНЕС

Група за имотни измами е разбита в Силистра, при опит за продажба на чужда земя с фалшиво пълномощно.  В ареста задържани са четирима мъже от Габрово на възраст от 24 до 55 години, всичките криминално проявени.  Обект на измамата станал 61-годишен самотно живеещ болен мъж от Алфатар.  Той бил отвлечен от престъпниците, които, след това, с пълномощно издадено на името на един от тях, продали земеделската земя притежавана от тяхната жертва за сумата от 21 500 лв.  Разследването на случая продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 2 месеца: Здравният министър да представи стратегия за увеличаване на заплатите на сестри и акушерки

Народното събрание прие единодушно решение, с което задължи в срок от 2 месеца министърът на здравеопазването да представи в парламента стратегия за увеличаване, най малко с 30 на сто на броя на медицинските сестри и акушерките до 2030 година. Предложението е на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България"...

публикувано на 07.08.24 в 11:22

Притеснения относно преминаването през годишен технически преглед след промени в наредбата

В очакване на новите промени в Наредбата за годишните технически прегледи гражданите на Ловеч и Враца изразиха своите притеснения пред БНР. Кореспондентът ни Пламен Христов напомни, че от 22 юли всички пунктове за технически прегледи трябва да са свързани със сървъра на ДА "Автомобилна администрация".  "Всички измервания на газовете, които..

публикувано на 07.08.24 в 11:20

3 600 нарушения на пътя в Монтанско през юли

3 600 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в област Монтана през юли. Над 2000 от тях са за превишена скорост. През месеца всеки ден е имало специализирани полицейски операции за безопасност на движение по пътищата Почти всяко второ нарушение, констатирано от пътните полицаи в област Монтана през юли, е за..

публикувано на 07.08.24 в 11:02
Кран е разположен до частично срутилия се хотел.

Хотел се срути частично в Западна Германия, най-малко един човек е загинал

Един човек е загинал при частично срутване на хотел в западния германски град Крьоф на река Мозел. Според полицията осем души са останали под развалините. В хотела са се намирали 14 души, когато един от етажите на сградата се срутва снощи около час преди полунощ. Засега не е ясна причината за инцидента.

публикувано на 07.08.24 в 10:59

Общо 70 къщи са с щети след взривовете в склада за фойерверки край Елин Пелин

Общо 70 са установените къщи с щети след взривовете в склад за фойерверки и пиротехнически изделия в община Елин Пелин, съобщи кметът на общината Ивайло Симеонов, цитиран от БТА. Пет от тях са със спукани мазилки, три са с напукани стени, но трябва и вещо лице да го установи. От тези 70 къщи 62 са със счупени стъкла, посочи кметът. Той..

публикувано на 07.08.24 в 10:42

Късо съединение и човешка небрежност причинили пожари в Свищовско

Късо съединение в електропреносната мрежа и човешка небрежност при боравене с открит огън са причините за пожарите вчера в свищовските села Козловец, Горна Студена и Хаджидимитрово. Пожарникари от Свищов, Горна Оряховица, Павликени и доброволното формирование от Овча могила напълно са потушили пожарите. В Хаджидимитрово, където има воден режим, от..

публикувано на 07.08.24 в 10:32

Кипър с рекордно увеличение на бюджетните средства за научноизследователска и развойна дейност

Кипър e с рекордно увеличение от почти 20% на средствата от държавния бюджет за научноизследователска и развойна дейност през миналата година. По показателя за разходи за иновации на глава от населението България е в дъното на европейската класация, сочат нови данни на Евростат. Кипър е инвестирал 138 млн. евро бюджетни средства в наука и..

публикувано на 07.08.24 в 10:24