Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градският транспорт в Плевен се движи по график, след като центърът на града бе отцепен заради въоръжен обир

Плевен
Снимка: pleven.bg

Общественият транспорт в Плевен се движи по график тази сутрин, след като във вторник вечер центърът на града бе отцепен заради въоръжен обир. Четирима маскирани, един от които въоръжен с пистолет, ограбиха инкасо автомобил и задигнаха двеста хиляди лева. Джипът, с който са избягали, е открит запален в жилищен квартал "Дружба“.

При снощния обир е бил ударен охранителят на банката, но след медицински преглед е освободен.

Всичко се е случило за минути, дори хора, които са били около мястото, не са разбрали какво става:

Нищо не съм чул. Сега разбирам за това.

Не знам за коя банка става въпрос. Не знам защо трябва да се случва това и то в центъра на Плевен – споделиха плевенчани.

До този момент извършителите не са заловени, каза за БНР говорителят на Окръжна прокуратура Добринка Матеева. Тя определи обира като изключително нагъл:

Действително се касае за много тежко криминално деяние. Такъв случай на територията на град Плевен с отнета такава крупна сума до този момент не е регистриран. След извършването на деянието извършителите са се оттеглили по посока на кв. "Дружба", където са изоставили и опожарили лекият автомобил джип, с който са се придвижвали и след това са се оттеглили в неизвестна за нас посока.

Все още не е установено, чия собственост са откраднатите 200 000 лв.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Въоръжен грабеж в центъра на Плевен

В центъра на Плевен е извършен въоръжен грабеж на инкасо автомобил, съобщи за "Хоризонт" директорът на Регионалната дирекция на вътрешните работи Красимир Начев . Полицията е отцепила за оглед района между сградите на областната администрация, общината и..

обновено на 27.09.16 в 22:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

Малко над 17 000 души гласуваха за районни кметове във варненските райони "Приморски" и "Одесос"

Изборният ден на частичния вот във Варна приключи, няма сигнали за нарушения.  За кмет на район "Одесос" са гласували 7 410 души - 10.99%. В най-големия район на Варна - "Приморски", 11,31% от имащите право на глас са отишли до урните, или 9 800..

публикувано на 20.10.24 в 21:46
Язовир

Иззеха 25 коша за улов на раци в язовир "Дяково"

25 коша за раци открили във водитe на язовир "Дяково" инспектори от сектор "Рибарство и контрол" - Кюстендил след извършени поредица от проверки на обекта, съобщаватот дирекцията. Използането на такава технология за улов е забранено. Екипите..

публикувано на 20.10.24 в 21:37

Приключил е огледът на жп прелеза в Трявна, където влак блъсна човек

Приключил е огледът на жп прелеза в Трявна, където по-рано днес влак блъсна мъж и той почина на място. Пътниците във влака, движил се от Горна Оряховица в посока Стара Загора, ще продължат, след като чакат вече четири часа. Влак блъсна човек на..

публикувано на 20.10.24 в 20:12
Майк Джонсън, председател на Камарата на представителите на САЩ

САЩ разследват изтичането на класифицирана информация за израелските планове спрямо Иран

Съединените щати разследват изтичането на два строго класифицирани документа на разузнаването, описващи израелската подготовка за ответни удари срещу Иран, съобщи днес председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън, цитиран от агенция "Ройтерс"...

публикувано на 20.10.24 в 20:06
Драган Приморац

Драган Приморац е кандидатът за президент на управляващата партия в Хърватия

Драган Приморац е кандидатът за президент на управляващата партия в Хърватия. Кандидатурата му беше приета по време на Обща конференция на формацията в град Шибеник. Драган Приморац беше представен от премиера на страната и председател на управляващата..

публикувано на 20.10.24 в 19:43

5G проекти за детско здравеопазване и автоматизирана мобилност започват с европейско финансиране

5G проекти за детско здравеопазване и автоматизирана мобилност започват с европейско финансиране. Те са общо 4, като българските участници ще бъдат финансирани от Механизма за свързване на Европа с общо 12 милиона евро, съобщават от Министерството на..

публикувано на 20.10.24 в 19:22

Започва ремонт на "Дунав мост" при Русе, движението няма да се спира

Пътният трафик по моста Гюргево-Русе ще бъде засегнат поради ремонтните дейности от румънска страна на устройствата, покриващи дилатационните фуги, съобщи в петък Териториалният инспекторат на Гранична полиция в Гюргево (ITPF), съобщи за БТА..

публикувано на 20.10.24 в 19:02