Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лишен от адвокатски права защитник се е явил по делото срещу д-р Иван Вуцов

Снимка: БГНЕС

Иван Миланов Лазов - столичен адвокат на доктор Иван Вуцов (който е подсъдим в Софийския и в Старозагорския районен съд за фалшивата си диплома по кардиология), е нарушил закона и се е явил на съдебно заседание в Стара Загора на 8 юли, когато всъщност е бил лишен от адвокатски права.

Проверка в архива на Софийския адвокатски съвет показва, че на свое заседание от 17-и май тази година съветът е лишил адвокат Лозов от правото му да упражнява професията за срок от три месеца. Решението е във връзка с наказание, наложено от Висшия дисциплинарен съд по дело от 2016 година. Мотивите са, че на две заседания на Районния съд в Стара Загора адвокат Лозов се е държал арогантно в съдебната зала с присъстващите свидетели и е използвал неприсъщ на позицията му жаргон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Районният съд в Стара Загора отложи днешното заседание за фалшивата диплома на Иван Вуцов

Районният съд в Стара Загора отложи днешното заседание по делото за фалшивата диплома на доктор Иван Вуцов . Мнимият кардиолог не се яви в съдебна зала, а адвокатите му представиха болничен лист.  Прокурорът по делото Надежда Белчева е категорична,..

публикувано на 11.10.16 в 17:16
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бенямин Нетаняху

Нетаняху призова ООН да евакуира мироопазващите си сили в Ливан

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е призовал Организацията на обединените нации да евакуира своите мироопазващи сили ЮНИФИЛ от зоните на бойни действия в Ливан, предаде "Ройтерс". Нетаняху заяви, че израелската армия неколкократно е искала силите на ООН..

публикувано на 13.10.24 в 14:35

Петковден - празник на севлиевското село Богатово

Празникът на севлиевското село Богатово събира на обща трапеза жителите и гостите в този край. Сборът по традиция е за Петковден, когато Севлиево почита своята покровителка Света Петка Българска. Новото тази година е завръщането на местните хора..

публикувано на 13.10.24 в 13:37
Владимир Николов

Владимир Николов: Не е проблем, че има една кандидатура за главен прокурор

Важното е членовете на ВСС да проведат една максимално открита и прозрачна процедура . Това каза пред БНР Владимир Николов, председател на Асоциацията на прокурорите в България, като подчерта, че от организацията наблюдават процедурата за избор..

публикувано на 13.10.24 в 12:56

Владимир Сиркаров: 1 януари 2026 г. е реалната дата за влизане на България в еврозоната

Реално България може да влезе в еврозоната на 1 януари 2026 г., заяви икономистът Владимир Сиркаров в интервю за предаването "Неделя 150" на БНР. За шансовете ни за следващата година той заяви: "Реален шанс не мисля, че има,..

публикувано на 13.10.24 в 12:48

Подадоха стотици заявления за гласуване по настоящ адрес в Невестино и Трекляно

Стотици са подадените заявления за гласуване по настоящ адрес в малките гранични общини Невестино и Трекляно, казаха за БНР от администразията. В Невестино заявленията са 131, а в Трекляно - 170. Срокът за подаван е изтече вчера.  Не става въпрос..

публикувано на 13.10.24 в 12:46