Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението в София ще бъде затруднено заради футболния мач "Лудогорец" – "Арсенал"

| обновено на 01.11.16 в 11:39
Снимка: dnevnik.bg

Движението в София ще бъде затруднено днес заради футболния мач тази вечер "Лудогорец" – "Арсенал" на Националния стадион "Васил Левски". 

Заради мача от 14 ч. се забранява паркирането и престоят на автомобили на паркинга на Националния стадион.

От 20 ч. до края на срещата, се забранява влизането на автомобили в двете посоки по ул. "Ген. Гурко"; по булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков" и "Яворов". 

Англичанин, привърженик на футболния "Арсенал", е пострадал след възникнало снощи сбиване пред заведение в София. След медицински преглед мъжът е бил освободен от болницата. 


Днес преди мача между "Арсенал" и "Лудогорец" привърженици на лондонския клуб ще се съберат в района на катедралата "Свети Александър Невски". От там ще тръгне и шествие до националния стадион "Васил Левски". 

От полицията напомнят, че са забранени за носене огнестрелно оръжие, пиротенически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети. 

Малолетните ще бъдат допускани на мача само с пълнолетен придружител. 

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, полицията ще охранява сектора с гостуващите фенове. За да бъде избегнато струпване, от СДВР приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. 

Вратите за посетители ще бъдат отворени в 19.45.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж е загинал, а двама души са в болница след катастрофа с кола на НСО

Един мъж е загинал, а двама са в болница във Варна, след катастрофа на входа на Аксаково, където лек автомобил се е блъснал в кола на Националната служба за охрана, в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. По информация на очевидци ранените са възрастни хора. Бивш премиер катастрофира с кола на НСО..

публикувано на 16.05.24 в 18:52

Починал е шофьорът на леката кола, сблъскала се с автомобил на НСО

Автомобил на Националната служба за охрана е катастрофирал на входа за Аксаково. В него се е возил Кирил Петков, съобщиха във Фейсбук от политическата партия, на която е съпредседател той.  Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В колата са се возили мъж и жена на възраст над 60 години. Бивш премиер..

публикувано на 16.05.24 в 18:36

Си и Путин: Да се спрат всички действия, които допринасят за продължаване на боевете в Украйна

В Пекин председателят на Китайската народна република Си Цзинпин посрещна с почести президента на Русия Владимир Путин на първото му посещение зад граница през новия му мандат в Кремъл. Каква е визията на Си и Путин за "новата ера" на стратегическо партньорство? 75 години след установяването на дипломатически отношения между Москва и..

публикувано на 16.05.24 в 18:27
Министърът на вътрешните работи на Словакия Матуш Шутай Ещок дава информация по случая с покушението срещу премиера на съвместна пресконференция с други членове на словашкия кабинет, Братислава, 16 май 2024 г.

Юрай Цинтула е обвинен в опит за убийство след стрелбата срещу премиера Фицо

Състоянието на простреляния вчера премиер на Словакия Роберт Фицо остава тежко, съобщи днес вицепремиерът на страната Роберт Калиняк след извънредно заседание на Съвета за сигурност и на правителството.  Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо Състоянието на Фицо е тежко, има опасност за живота му (Обновена) Задържаният за стрелбата е с..

публикувано на 16.05.24 в 18:09
Лукаш Зорад (в средата) по време на демонстрация в солидарност с убития разследващ журналист Ян Куциак

Кой е човекът, задържан за стрелбата срещу словашкия премиер Роберт Фицо?

Кой е поетът, който се опита да убие словашкия премиер? Има ли нещо общо с демократичната опозиция на Роберт Фицо?  Това коментира пред БНР Лукаш Зорад , програмен директор и консултант по езика на омразата и дерадикализацията на словашката организация Партньори за демократична промяна (PTDC - Partners for Democratic Change). Фицо е..

публикувано на 16.05.24 в 18:06

Още месец забрана за износ на инсулини

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева удължи с още един месец забраната за износ на инсулини и други понижаващи кръвната захар лекарства, както и антибиотици за деца.  Министър Кондева мотивира заповедта си с данни за нередовни доставки. Износът на инсулини и детски антибиотици е забранен от началото на ноември миналата година...

публикувано на 16.05.24 в 17:58

Бивш премиер катастрофира с кола на НСО

В 17:30 часа на входа на Аксаково е катастрофирал автомобил на НСО, в който се е возил съпредседател на политическа коалиция и бивш премиер.  От "Продължаваме промяната" съобщиха, че в автомобила е пътувал Кирил Петков, който не е пострадал.  Катастрофата е била причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В..

публикувано на 16.05.24 в 17:56