Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23-ма имигранти и четирима българи, заподозрени за каналджийство, са задържани във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

23-ма имигранти, от които шестима - непълнолетни, и четирима българи са задържани във Видин при полицейска операция, в която са участвали и служители на реда от Кула. 
Минути след полунощ по пътя Димово - Макреш е направен опит да бъде спрян за проверка микробус с видинска регистрация. Шофьорът не се е подчинил на сигнала и след последвало преследване в землището на село Макреш водачът е изоставил превозното средство и е избягал. 
В товарния отсек на автомобила са открити 23-ма чужденци. 17 от тях са задържани за установяване на самоличността им, а на шестимата непълнолетни е осигурена полицейска закрила. След проверките е установено, че те са граждани на Афганистан и Пакистан, кандидат-бежанци. 
С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани и четирима местни жители. Кметът на община Макреш твърди, че зачестилите случаи на групи мигранти, които минават през района, силно притесняват местните жители, повечето от тях възрастни хора: 
На тумби идват. Сами се предават и през нощите стоят в селата, докато някой, който знае телефона на "Гранична полиция" подаде сигнал.
Подобна е реакцията и на жителите на община Димово, през която също минават каналите за трафик на мигранти към сръбската граница.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ръководителят на "Хамас" в Ивицата Газа поема ръководството на палестинската групировка

Яхъя Синуар - ръководителят на "Хамас" в ивицата Газа, поема ръководството на палестинската групировка. Това обявиха от "Хамас" седмица след като досегашният лидер - Измаил Хания - бе убит в Техеран,  предаде Ройтерс. Синуар, освободен от израелски затвор през 2011 г. при размяна на затворници между Израел и "Хамас", е шеф на движението в ивицата..

публикувано на 06.08.24 в 21:29
снимката е илюстративна

Пожар засегна стопански двор и постройки в ловешкото село Владиня

Голям пожар засегна стопански двор и постройки в ловешкото село Владиня. Има изгорели животни и  фураж, а пет екипа на пожарната продължават да гасят сухи треви край селото, тъй като заради силния вятър пламъците могат да стигнат до съседните села Дренов и Вълчитрън. Пожарът е тръгал от сухи треви, но е навлязъл в стопански двор на местен..

публикувано на 06.08.24 в 21:20

Литовци платиха 1494 лева за преглед на дете в "Златни пясъци"

Чужденци платиха близо 1500 лева за медицински преглед на детето си в курорта "Златни пясъци".  За случая сигнализираха във Фейсбук групата "Варна", където беше публикувана снимка на фактура, издадена от д-р Здравко Дамянов – лекар с регистрирана денонощна практика в един от хотелите в курорта. От РЗИ започват проверка по случая, съобщиха от..

публикувано на 06.08.24 в 20:53

От столичния зоопарк искат крокодила, собственикът му не го дава

Представители на Зоологическата градина в София и Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София пристигнаха в столичния квартал "Ботунец", за да вземат открития там крокодил, но представящият се за собственик на животното не им позволява. Крокодил в "Кремиковци" вдигна на крак институции и специалисти Той иска да получи..

публикувано на 06.08.24 в 20:29

Русия: Украинските войски, атакували позиции югозападно от Курск, са отстъпили на своя територия

Украинските войски, атакували руски позиции югозападно от Курск, са отстъпили на своя територия, обяви руското министерство на отбраната, цитирано от РИА "Новости". В съобщението се твърди, че украинците са понесли значителни загуби от артилерията и авиацията на руснаците.  Местните власти съобщиха за жертви от мирното население - 3-ма убити и 18..

публикувано на 06.08.24 в 20:14
Лидерът на

Лидерът на "Хизбула" заяви, че са "задължени да отвърнат" на Израел за убийствата на Фуад Шукр и Исмаил Хания

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала заяви, че ръководената от него групировка и Иран са "задължени да отвърнат" на Израел за убийствата на командира Фуад Шукр и лидера на "Хамас" Исмаил Хания, независимо от последиците. Израелски военни самолети прелетяха над Бейрут преди обръщение на лидера на "Хизбула" Хасан Насрала каза това в телевизионно..

публикувано на 06.08.24 в 20:13

Овладян е пожарът в свищовското село Горна Студена

Овладян е пожарът в свищовското село Горна Студена. Локализиран е огънят и в Хаджидимитрово, където има пострадали къщи. Гаси се и пожарът в Козловец.  В Горна Студена пожарът е бил в центъра на селото. Запалила се е и изгоря гористата местност, най-вероятно от късо съединение в електропровода, но няма пострадали хора и къщи. Гасихме с..

публикувано на 06.08.24 в 20:05