Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 10 000 абонати на ЧЕЗ в Петрич са останали без ток заради кражби на масло от работещи трансформатори

Автор:
Снимка: Мирослав Гетов
Над 2 000 литра масло от работещи трансформатори в Петрич са били откраднати за малко повече от месец.

От ЧЕЗ Разпределение България са установили 7 подобни случая, като при 4 трансформаторите са изгорели.  В резултат на посегателствата са засегнати общо близо 10 хиляди клиенти на компанията, които са били с прекъснато електрозахранване в продължение на общо 35 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Патриарх Даниил благослови кюстендилци и гости на града за Успение Богородично

Патриарх Даниил благослови Кюстендил и гостите на града за Голяма Богородица. След като оглави партиаршеската литургия в централния храм "Успение Богородично", продължила близо три часа, Негово светейшество освети и обредните пити и хлябове на празника Панагия - Въздигане н хляба, който вървеше паралелно непосредствено пред входа на черквата.  В..

публикувано на 15.08.24 в 14:44

Преговори в Доха за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

За днес в Доха е насрочен нов кръг преговори за прекратяване на огъня в Ивицата Газа. Палестинската терористична групировка "Хамас" обаче обяви, че няма да участва. А Иран заяви, че само договарянето на примирие би могло да предотврати нова иранска атака срещу Израел.  Без участие на "Хамас" в насрочените за утре в Катар преговори за прекратяване на..

публикувано на 15.08.24 в 14:33
Мира Майер

Мира Майер: Надявам се да има споразумение и да бъдат пуснати 33 заложници

Искрено се надявам, че днес ще се стигне до някакво споразумение поне за първата фаза. Може да останат детайли, може да се спори, включително и за кои палестински затворници да се наложи вето, защото са с няколко терористични акции на територията на Израел. Това оптимистично очакване сподели в интервю пред БНР доц. мира Майер от Израел,..

публикувано на 15.08.24 в 14:22

Как се справят плевенчани с водния режим?

Продължилата суша е основната причина за липсата на вода и въведения режим в Плевен. От години се търсят решения за подобряване на водоснабдяването. Как тече обаче животът, докато се намерят? Официално в Плевен и 22 населени места е въведен режим на водата . Как се справят плевенчани с водния режим? В община Плевен е въведен..

публикувано на 15.08.24 в 14:09

Изключително натоварено е движението в района на ГКПП "Дунав мост"

Изключително натоварено е движението на леки и товарни автомобили в района на граничния пункт Дунав мост и времето за изчакване е близо два часа от румънска страна. Причината е в увеличения туристически поток заради четирите почивни дни в северната ни съседка. Въпреки че е въведен облекчен режим на преминаване на границата, опашката от..

публикувано на 15.08.24 в 13:59

Обвинения за Гайтански и Мавродиев, един от "Роудуей кънстракшън" е задържан

Прокуратурата и Антикорупционната комисия заявиха, че са събрали достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения за присвояване в особено големи размери на бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев, на бизнесмена Румен Гайтански с прякор Вълка, както и на Иван Георгиев, представител на фирмата "Роудуей кънстракшън"...

публикувано на 15.08.24 в 13:56
Разрешението е дадено от бившия министър на отбраната Бен Уолъс

МО в Лондон: Украйна може да използва британски оръжия на руска територия

Украйна може да използва британски оръжия на руска територия, потвърди британското Министерство на отбраната. Само ракетите Storm Shadow с голям обсег не могат да се използват за атака на цели в границите на Русия, според политиката на правителството на Великобритания. Министерството на отбраната заяви, че официалната му позиция е непроменена..

публикувано на 15.08.24 в 13:40