Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Модернизацията на жп отсечките от Пазарджик за Септември и Стамболийски приключи

Автор:
Строителните дейности по железопътните отсечки Септември - Пазарджик и Пазарджик - Стамболийски приключиха, съобщиха от БДЖ.

Модернизирани са общо 76 километра железен път, над 100 километра контактна мрежа и 14 моста. Общата стойност на модернизацията на двете отсечки е близо 107 милиона лева без ДДС, съфинансирани от Кохезионния фонд чрез оператеивната програма „Транспорт“.

Успешната реализация на проекта позволява по-висока скорост и по-високо ниво на безопасност на жп транспорта и изграждане на Европейска система за управление на влаковото движение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близки, приятели и колеги на Иван Гарелов си взеха последно сбогом с него

Близки, приятели и колеги на журналита Иван Гарелов си взеха последно сбогом с него в столичния храм "Свети Седмочисленици".  На поклонението присъства президентът Румен Радев, който определи Гарелов като "една от най-забележителните личности на българската журналистика". Чуйте какво още каза президентът за Иван Гарелов и как ще го запомнят колегите му..

публикувано на 07.09.24 в 17:59

Пеевски обвини Радев, че командва ЦИК и притиска политическите партии

Лидерът на едно от крилата в ДПС и председател на парламентарната група на партията Делян Пеевски излезе с позиция, в която кртикува днешните политически коментари на президента Румен Радев.  Пеевски обвинява Радев, че "командва ЦИК" и "притиска политическите партии".  По-рано президентът каза, че очаква ЦИК да следи за стриктното изпълнение на..

публикувано на 07.09.24 в 17:13

Областните председатели на БСП подкрепят сформираната широка лява коалиция

Областните председатели на БСП са изразили подкрепа за сформираната широка лява коалиция.  Според пресцентъра на социалистическата партия, областните председатели посочват, че лявата коалиция трябва да бъде гарант за защита на социалните интереси на българските граждани и провеждането на политики, които ще укрепят държавността и развитието на страната...

публикувано на 07.09.24 в 17:04

В Силистра отбелязаха 84 години от подписването на Крайовския мирен договор

Днес се навършват 84 години от подписването на Крайовския мирен договор, който връща Южна Добруджа в пределите на България. В знак на признание граждани и представители на местна и държавна власти се събраха пред паметната плоча, посветена на 80-годишнината от събитието. Там, където в Силистра е поставена паметната плоча, посветена на..

публикувано на 07.09.24 в 16:51

Такса смет да е според броя членове от домакинството, предлагат кюстендилци

Таксата смет да се определя според броя членове на домакинството и ползващите даден имот - това  мнение надделява в анкета как да се определя от 1 януари догодина таксата смет, инициирана от Общината в Кюстендил. Подкрепят го над 80% от включилите се в допитването онлайн, каза за БНР кметът на общината Огнян Атанасов.  Кампанията ще..

публикувано на 07.09.24 в 16:34

Властите в Косово са затворили два от четирите си гранични пункта със Сърбия

Властите в Косово са затворили два от общо четирите си гранични пункта със Сърбия.  Като аргумент за тази стъпка Прищина посочва протести от сръбската страна на границата, заради които бил блокиран трансграничният трафик.  Вчера десетки демонстранти в Сърбия блокираха двата гранични пункта в знак на протест срещу спирането на паралелни административни..

публикувано на 07.09.24 в 16:22

Десет нелегални мигранти са задържани на ГКПП "Дунав мост" при Русе

Десет нелегални мигранти, скрити в каравана, са задържани на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе, съобщава БТА.  Автомобил с каравана с румънска регистрация пристигнал около 7.00 часа..

публикувано на 07.09.24 в 15:56