Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снежен капан блокира страната

| обновено на 28.02.18 в 11:45
4
Снимка: Радио ВИДИН

Лек автомобил, в който пътуват четирима холандски граждани и дете на една година, е заседнал в преспите по пътя от Кубрат към Русе. Холандското семейство е трябвало да стигне до Букурещ, откъдето да лети за дома си, но автомобилът им е заседнал в преспите след каменната кариера между селата Беловец и Тетово. На територията на област Русе те са потърсили съдействие от местните служби, но засега няма изпратена техника на Областното пътно управление. Пътят и от Русе за Тетово е непроходим и това продължава вече второ денонощие. Ситуацията в областта остава тежка, снеговалежът продължава, пътищата са непроходими.

Ученически автобус е аварирал тази сутрин в района на село Стрелец, община Горна Оряховица. В област Велико Търново остава забраната за тирове в посока Русе. Ограничено е движението на товарни автомобили по пътя Вързулица - Алеково - Свищов. Няма селища без ток и вода.

Около 50 села в Странджанско са без ток, съобщиха от EVN, които снабдяват района. Там обстановката е усложнена заради трудния достъп до тези населени места. Без електрозахранване са и около десетина села в Старозагорско. Ток нямат и около 5000 клиенти на ЧЕЗ, основно в района на Благоевград и София област.

Дунав мост при Русе е затворен за камиони над 12 тона поради усложнените метеорологични условия в Румъния и поради спряното движение на тези камиони към Дунав мост в отсечката Бяла - Русе. Най-усложнена е обстановката в Североизточна България, в областите Русе, Разград, Добрич, Силистра и Бургас. Снимка:БГНЕС

Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания е спряно движението по АМ "Тракия" в участъка от Карнобат - Бургас, а между Ямбол - Карнобат и Твърдица - Бургас, както и през проходите "Ришки", "Котленски", "Айтоски", "Петрохан" и "Шипка", е спряно движението на камиони над 12 тона. 

Подбалканският път е затворен за всички автомобили в област Стара Загора, в отсечката от Мъглиж - Гурково. Затворени са проходите "Троянски", "Дюлински" и "Обзорски". За камионите над 12 тона с ремаркета и полуремаркета е забранено преминаването през проходите "Печинско", "Превала" и "Рожен" и в участъка Проглед - Пампорово - Стойките.

Временно е спряно движението по пътя Силистра - Русе, Силистра - Добрич и Варна - Добрич поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в тунел "Траянови врата" на АМ „Тракия“, където заради авария в електрозахранването, е изключено осветлението. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и ограничение на скоростта, подчертават от АПИ.

Още за обстановката в останалата част на страната можете да прочетете в свързаните новини.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Усложнена е зимната обстановка в страната, затворени са пътища, отменени са полети

Зимната обстановка в страната остава усложнена. Над 900 училища са затворени. Условията за пътуване са влошени, тъй като и през нощта валя сняг над цялата страна. Осем души от Планинската спасителна служба от Банско и Разлог са..

обновено на 28.02.18 в 09:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма установен източник на разпространение на острите задушливи миризми в Бургас

Няма установен източник на разпространение на острите задушливи миризми, които се усещаха цяло лято от залива на пристанището в Бургас. Това стана ясно на извънредното заседание на екокомисията към ОС на града. На заседанието присъстваха..

публикувано на 12.09.24 в 20:25

Новородено бебе беше намерено до контейнер в силистренско село

Новородено бебе, намерено до контейнер в силистренско село, е настанено в неонатологично отделение След сигнал, получен на телефон 112 днес, в село Водно, община Дулово е било намерено новородено бебе до контейнер за отпадъци. Благодарение на..

публикувано на 12.09.24 в 19:40

СОС даде разрешение на директора на "Шейново" за извънсъдебно споразумение за разменените бебета

Директорът на столичната АГ болница "Шейново" има разрешение да сключи извънсъдебно споразумение за обезщетяване на едно от семействата на разменените преди две години бебета. Разрешението беше дадено на заседание на Столичния общински..

публикувано на 12.09.24 в 19:09
Християн Мицкоски

Скопие ще разследва как са харчили хонорарите си членовете на общата българо-македонска историческа комисия

Властта в Скопие ще разследва как са харчили хонорарите си доскорошните членове от страна на Република Северна Македония на съвместната комисия за общата ни история. Това заяви премиерът на РСМ Християн Мицкоски в отговор на публикувана днес позиция на..

публикувано на 12.09.24 в 19:00

До остров Левкада потъна лодка с българи, спасени са

До остров Левкада потъна лодка с българи, които са спасени. Властите разследват причините за инцидента. Потъналата лодка до Левкада е била под гръцки флаг, а шестимата пътници - българскси туристи, които са я наели за разходка в морето, съобщава местен..

публикувано на 12.09.24 в 18:48
Надежда Радулова

Надежда Радулова: "Градинарят и смъртта" е разказ за загубата, но и за даровете на смъртта

"Градинарят и смъртта" е разказ за загубата, но и за даровете на смъртта, за това което всяка среща с ръба, с брега, на който идва лодкаря, всички знаем, кой е лодкарят, ни дава. Даровете един, от които е много важен е да приемеш смъртта, да се..

публикувано на 12.09.24 в 18:43

Костадин Филипов: Гордана Силяновска-Давкова може би се опитва да играе ролята на "доброто ченге"

Може би Гордана Силяновска-Давкова се опитва да играе ролята на доброто "ченге" , а Християн Мицкоски е лошото, позната схема от дипломацията, която не винаги носи резултат. Така коментира пред БНР журналистът Костадин Филипов предстоящото идване в..

публикувано на 12.09.24 в 18:40