Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравната комисия в НС прие проекторешение за предсрочно прекратяване на мандата на проф. Камен Плочев

| обновено на 14.06.18 в 15:34
Снимка: БГНЕС


С 11 гласа "за", 7 "против" и без въздържали се парламентарната здравна комисия прие проекторешение за предсрочно прекратяване на мандата на управителя на Здравната каса проф. Камен Плочев поради невъзможност да изпълнява задълженията си повече от три месеца. БСП гласуваха "против".

В края на февруари Камен Плочев бе приет в болница. Преди това обаче здравният министър Кирил Ананиев поиска оставката му от поста управител на НЗОК. Тогава аргументът на Ананиев беше, че Плочев не е информирал Надзорния съвет на Касата за писмото, с което поиска от Народното събрание актуализация на бюджета ѝ заради задължения. Проф. Плочев отказа да подаде оставка тогава, но излезе в продължителен болничен, след като бе приет по спешност в болница.

Камен Плочев оглави НЗОК през лятото на 2017 година. Той е 17-ият управител в 18-годишната история на Националната здравноосигурителна каса.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Проф. Камен Плочев

Комисията по здравеопазване в НС обсъжда освобождаването на проф. Камен Плочев

Комисията по здравеопазване в парламента ще обсъди днес следобед освобождаването на проф. Камен Плочев от поста управител на НЗОК. Плочев е уведомил писмено, че повече от три месеца няма да може да изпълнява задълженията си поради заболяване...

публикувано на 14.06.18 в 08:24
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ваня Григорова и Мая Манолова: Обединение вляво няма да има

Обединение вляво няма да има, казаха Ваня Григорова и Мая Манолова в Кюстендил, където представиха старта на кампанията на "Солидарна България" за предстоящия вот. Изказването беше по повод призива на председателя на БСП Корнелия Нинова от..

публикувано на 01.05.24 в 19:47
Плаващ терминал за съхранение и регазификация на втечнен природен газ (FSRU) край Александруполис

Техническите тестове на газовия терминал край Александруполис завършват след Великденските празници

Причината за отлагането с няколко седмици на търговската експлоатация на плаващия терминал за съхранение и регазификация на втечнен природен газ (FSRU) край Александруполис е, че не са приключили техническите тестове на съоръжението. Това стана..

публикувано на 01.05.24 в 19:22
Теренът за новата детска болница в кв.

Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата

След като министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера от служебния кабинет решение за създаване на частна болница за детско здравеопазване в София, с позиция излезе инвеститорът Търговска Лига.  В нея се казва, че..

публикувано на 01.05.24 в 19:00
Министър-председателят Димитър Главчев

Премиерът Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на частна детска болница в София

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера от служебния кабинет решение за създаване на частна болница за детско здравеопазване София.  В съобщението на пресслужбата на Министерския съвет се казва, че ще бъде потърсена..

публикувано на 01.05.24 в 18:10

Промените в Конституцията на РСМ беше тема на първия дебат на двамата кандидат-президенти

Промените в Конституцията на Република Северна Македония и българското вето за членството на Скопие в Европейския съюз беше една от темите в снощния първи телевизионен дебат между двамата кандидат-президенти - настоящият държавен глава Стево..

публикувано на 01.05.24 в 18:10

Скупщината на Сърбия избра новото правителство на страната

Скупщината на Сърбия избра новото правителство на страната. То отразява резултатите от парламентарните избори през декември миналата година, спечелени от Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич, които обаче бяха оспорени от опозицията и..

публикувано на 01.05.24 в 18:05
 Лилия Абаджиева

Лилия Абаджиева: Големият проблем е, че няма стратегия за култура

Големият проблем е, че няма стратегия за култура. Това заяви пред БНР театралният режисьор Лилия Абаджиева. За да се стигне до реформа в театъра, която да удовлетворява всички, трябва да се проведе дебат, посочи още тя. "Не знам дали има воля за..

публикувано на 01.05.24 в 18:01