Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празникът на Мадан продължава

Снимка: архив

Празникът на Мадан, като продължение на Деня на миньора, започва със спортни и културни прояви в общината. Тази вечер в спортния комплекс са финалът и награждаването на победителите във футболния турнир за 2018 година. Наградени ще бъдат и изявени спортисти от общината.

Празничната програма ще продължи в четвъртък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Ангел Янакиев и плочата в памет на загиналите при трудови злополуки, както и пред паметника на Клавдия Дроздева. Тогава ще се проведе спортния крос под мотото "Учим, работим и спортуваме".

Представена ще бъде и книгата "Урокът на птиците" на Милена Белова. Наградени ще бъдат и победителите в конкурса "Мадан - кътче от рая". На 24 и 25 август ще се проведе фестивалът на родопския кристал с изложба на предмети, изработени от кристали и колекции на местни и чужди колекционери.

В събота на сцената в миньорския град ще се изявят самодейците от читалищата в община Мадан и гости от Босна и Херцеговина. Програмата ще продължи с народно веселие, родопски хумор, фиеста на самодейни танцови състави.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петър Ганев, Институт за пазарна икономика

Анализ: Висшето образование води до 90% заетост и средна годишна заплата 25 000 лева

54% от учениците са функционално неграмотни по математика, а само 1/3 от населението покрива базовото ниво на дигитални умения, сочи анализ на Института за пазарна икономика. Проучването разкрива основно какви са пропуснатите ползи в образователната система заради липсата на важни реформи, както и някои слабости на системата. То бе представено..

публикувано на 02.10.24 в 20:34

“България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври

Заради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз “България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщи националният авиационен превозвач. Мярката се налага с цел осигуряване безопасността на пътниците и кабинния екипаж с оглед ситуацията в Близкия Изток,..

публикувано на 02.10.24 в 20:09

Фермери искат среща с властта и са готови за протести

Националната асоциация на зърнопроизводителите настоява за провеждане на спешна среща с Министъра на финансите и Министъра на земеделието  за да се договори незабавното изплащане на средствата по т.нар Украинска помощ. Земеделците предупреждават, че забавянето на помощта ще ги изкара на улицата. Готовност за протести изразяват и от още няколко..

публикувано на 02.10.24 в 19:55
Синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов - Васил, получи условна присъда заради закана за убийство

Условна присъда за сина на пернишкия прокурор Бисер Михайлов - Васил

Софийският районен съд призна за виновен Васил Михайлов, син на прокурора от Перник - Бисер Михайлов, за една от общо четирите закани за убийство по адрес на Боряна Рангелова и го оправда за останалите три.  Съдът го осъди на една година и осем месеца условно лишаване от свобода с четири години изпитателен срок. Присъдата подлежи на протест...

публикувано на 02.10.24 в 19:34
Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони

Г-7: Дипломатическо решение на конфликта в Близкия изток все още е възможно

Лидерите на Г-7 обявиха, че дипломатическо решение на конфликтите в Близкия изток "все още е възможно“. То беше публикувано след края на виртуалната среща на лидерите на Г-7, която беше свикана от италианския премиер Джорджа Мелони в качеството ѝ на ротационен председател на групата. Въздушни удари и сражения между израелски части и бойци на..

публикувано на 02.10.24 в 19:13
Пожар в апартамент след израелски въздушен удар в Дахие, Бейрут, Ливан, 2 октомври 2024 г.

Въздушни удари и сражения между израелски части и бойци на "Хизбула" в Ливан

След противоречиви съобщения вчера, днес и ливанската шиитска групировка "Хизбула", и израелската армия потвърдиха за сблъсъци на територията на Ливан. Израелското командване изпрати подкрепления от пехотни и бронирани части към северната си граница. Съобщи и за първите жертви в започналата във вторник през нощта сухопътна операция - в схватките с..

публикувано на 02.10.24 в 19:05
Министър-председателят Димитър Главчев (вторият отляво надясно) обяви, че няма актуални заплахи за България във връзка със ситуацията в Близкия изток

Премиерът: Няма актуална заплаха за сигурността на страната

"Няма актуална заплаха за сигурността на страната". Това каза служебният министър-председател Димитър Главчев след заседанието на Съвета за сигурността към Министерския съвет във връзка със ситуацията в Близкия изток. "Обединихме се около това да призовем за деескалация на конфликта в Близкия изток, което е в синхрон с европейската позиция", каза още..

публикувано на 02.10.24 в 18:56