Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъжд и тонове вода в „Арена Армеец“ по време на осмата „Нощ на звездите“

Дъжд и тонове вода в „Арена Армеец“ по време на осмата „Нощ на звездите“

На 23 март за осма поредна година Фондация „Енчо Керязов“ организира годишните награди за талантливи деца "Нощ на звездите".

В момента тече кампанията за набиране на кандидатурите на деца в трите раздела - образование, изкуство и спорт.

„Стартирахме кампанията за набиране на кандидатурите в трите категории – изкуство, образование и спорт. Срокът за кандидатстване е 10 януари. След това ще се комисията ще се събере и на 20 януари ще обявим финалистите. Тази година кандидатурите могат да се подават както от родителите, така и от децата, а не както до сега само от директори, учители и треньори. Всеки може да подаде кандидатурата, като приложи необходимите документи на сайта на фондацията“, това сподели специално за „Нощен Хоризонт“ патрона на събитието, световно известният акробат Енчо Керязов.

„Това ще бъде най-зрелищната Нощ на звездите, която сме правили до момента. На сцената в Арена Армеец ще видим дует Екстрийм, които изпълняват своя номер над басейн пълен с вода. В Арената ще вали и дъжд. Аз отново ще участвам. Това ще е голямо предизвикателство за мен, защото е нещо, което не съм правил до сега, но ще го запазя в тайна“, допълни Керязов.

„И в това издание ще има музикални изпълнители от България. Моят голям приятел Любо Киров, един човек, когото изключително уважавам – Орлин Горанов. За първи път ще гостуват артисти носители на голямата награда от цирковия фестивал в Монте Карло, от неговото последно издание. Те са акробати от Чехия, които изпълняват Перш-номер. Момчето се казва Димитър и се оказа, че е с български корени. Баща му е роден в Карнобат“, сподели още носителят на Сребърен клоун от фестивала в Монте Карло.

„Изпълва ме чувство на гордост, че ще съм част от това събитие. Ние с Енчо се запознахме преди 4 години, покрай Станка Златева. Първата година не присъствах на шоуто. Втората година, обаче го гледах и когато видях за какъв мащаб, за какво нещо става въпрос се влюбих в това шоу. Апелирам, нека всички пора, които имат възможност и могат да се включат, да го направят. Тези деца го заслужават, те имат бъдеще и трябва да им се помогне да развият таланта си“, допълни Антон Големанов - един от основните партньори на Енчо Керязов в „Нощ на звездите“.

БНР е медиен партьор на осмото издание на "Нощ на звездите".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Жозе Моуриньо

Жозе Моуриньо ще получава по 11,5 млн. долара годишно

Португалският треньор Жозе Моуриньо ще получава по 11.5 милиона долара годишна заплата начело на турския гранд Фенербахче, съобщава агенция АП. Информация за бонусите към основната заплата на специалиста не бе обявена. Целта пред португалеца е да спечели турската лига. Футболистите на Фенербахче не са триумфирали в местното първенство..

публикувано на 05.06.24 в 18:04
Джазмин Паолини

Италианка стигна до първи полуфинал в „Големия шлем“

Италианката Джазмин Паолини продължава впечатляващата си победна серия на Отркитото първенство на Франция по тенис, като се наложи над фаворитката Елена Рибакина с 6:2, 4:6, 6:4 за 2 часа и 5 минути игра на централния корт. Това ще бъде първи полуфинал за Паолини на турнир от „Големия шлем“, като със спечелените до момента 350 точки за..

публикувано на 05.06.24 в 18:02
Линой Ашрам

Олимпийската шампионка Линой Ашрам в ново амплоа – влезе в танцовото шоу "Танци със звездите"

Любителите на телевизионните реалити формати и танцуващите почти само "по телевизора" израелци вече имат нов кумир. Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Линой Ашрам, която сега е и една от треньорките на израелския олимпийски отбор, влезе в ново амплоа – на танцьорка. Партньор на студентката в спортната академия на Израел е Рафаел..

публикувано на 05.06.24 в 11:45
Карлос Алкарас

Алкарас си осигури полуфинал срещу Синер на "Ролан Гарос"

Испанецът Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж и си осигури двубой с новия лидер в световната ранглиста Яник Синер (Италия), който по-рано отстрани Григор Димитров с 6:2, 6:4 и 7:6. Поставеният под номер 3 в схемата Алкарас спечели четвъртфинала си срещу гърка Стефанос Циципас в три сета - 6:3,..

публикувано на 05.06.24 в 07:45
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Бяхме дисциплинирани в дефанзивен план

Селекционерът на националния ни футболен отбор Илиан Илиев записа пети мач начело на тима. Резутатите от петте мача са една победа и четири равенства. Последното бе снощи - 0:0 при гостуването на Румъния в първата от двете юнски контроли.  "Първо, което искахме и го работихме на Бояна, е да сме изключително дисциплинирани в дефанзивен план...

публикувано на 05.06.24 в 07:20
Румъния - България - 0:0

Националният ни отбор записа нулево равенство срещу Румъния, вратарят Дюлгеров спаси дузпа

Националните отбори на Румъния и България завършиха 0:0 в контролна среща, която се игра на стадион "Стяуа" в Букурещ. Това беше пети мач на селекционера Илиан Илиев и четвърто равенство, като все още лъвовете не са претърпели поражение в този период. Вратарят Иван Дюлгеров има огромна заслуга за равенството, след като пет минути след началото на..

публикувано на 04.06.24 в 23:43

Националката Никол Тодорова и световната шампионка за девойки Ванеса Емилова с участие в МТ за приз „Мария Петрова“

Състезателката от националния ни отбор по художествена гимнастика за жени (индивидуално) Никол Тодорова, световната шампионка с ансамбъл (девойки) за 2023 година Ванеса Емилова, световната вицешампионка с ансамбъл (девойки) за  2021 година  Гергана Трендафилова и представителката на националния отбор (девойки) Мая Пенева са сред заявените..

публикувано на 04.06.24 в 23:08