Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Астра очаква оферта от Лудогорец за Пламен Илиев

Пламен Илиев в действие
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Астра очаква офертата на Лудогорец за вратаря Пламен Илиев, заяви президентът на румънския елитен футболен клуб Дани Коман за местното издание "Газета Спортурилор".

Според информации от вчера българският национал Илиев е постигнал договорка за личните си условия с разградчани, но има контракт с тима от Гюргево за още шест месеца, така че Лудогорец ще трябва да заплати трансферна сума, ако иска да го привлече през януари.

Желанието на стража е да напусне, а Коман заяви, че е готов да го продаде, но при подходящщо предложение.

"Илиев е национален вратар и е нормално той да иска по-добри условия. Очакваме от Лудогорец да се свържат с нас и да дискутираме въпроса. Той трябва да започне зимна подготовка с нас на 7 януари", коментира президентът на Астра.

"Готови сме да преговаряме, не можем да го задържим, ако той има по-добро предложение. Илиев имаше контузия, но вече е напълно възстановен. В негото отсъствие Давид Лазар се справи отлично и ни помогна да спечелим доста точки", допълни той.

В следващите дни ще стане ясно дали Илиев ще остане в Румъния до лятото, или ще напусне още този месец. Интерес към него проявяваха Стяуа и Динамо (Букурещ).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пламен Илиев

Лудогорец привлича Пламен Илиев

Лудогорец е пред финализиране на трансфера на вратаря на българския национален отбор Пламен Илиев.  Юношата на  Видима-Раковски (Севлиево), в момента е футболист на румънския клуб Астра (Гюргево). Договорът му с румънския отбор изтича през юни и..

публикувано на 03.01.19 в 17:33
ВИЖТЕ ОЩЕ
Изабелла Шиникова

Загуби на Шиникова и Глушкова на турнири в Португалия и Германия

Изабелла Шиникова отпадна в първия кръг на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове в Порто (Португалия) с награден фонд 60 хиляди долара. Българката отстъпи пред швейцарката Валентина Ризер с 4:6, 3:6 за 81 минути. Шиникова допусна пет пробива в..

публикувано на 16.07.24 в 17:28
Килиан Мбапе

Реал Мадрид представи Килиан Мбапе

Реал Мадрид представи най-новата си звезда Килиан Мбапе на запалянковците, които бяха изпълнили стадион "Сантиаго Бернабеу". Френският национал преминава в европейския клубен шампион като свободен агент, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтече в..

публикувано на 16.07.24 в 17:25

Александра Димитрова срещу Антонина Осецка в главна битка на турнира по кикбокс „SPIRIT OF FIGHT“ във Варна

13-ет двубоя са включени на международния турнир по кикбокс „SPIRIT OF FIGHT“, който ще се състои на 20 юли във Варна. В състезанието ще участват кикбоксьори от България, Украйна, Германия  и  Румъния. „SPIRIT OF FIGHT“ е полупрофесионален турнир по..

публикувано на 16.07.24 в 16:25

Спортисти получават знания за живота след спорта в четиримесечно обучение

Български спортисти ще имат възможността да добият безценни знания за развитието си след края на състезателната кариера в четиримесечно обучение, включващо десет модула. Програмата "Живот след спорта" на "Чемпиънс фактори" се организира за втори път..

публикувано на 16.07.24 в 15:37

Нови трика и детелина за късмет за Валентина Георгиева от италиански бранд

Детелина за късмет и нови трика изпрати италианската фирма за спортни облекла Sigoa на състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева за олимпийските игри в Париж. "Скъпа Валентина, желаем ти всичко най-добро в това ново приключение...

публикувано на 16.07.24 в 15:32
 Марица (Пловдив)

Волейболистките на Марица с Конелияно, Жешув и квалификант в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой..

публикувано на 16.07.24 в 14:38
ВК Левски София

Волейболният Левски попадна в група с полския Ястжембски в Шампионската лига

Волейболният шампион на България при мъжете Левски София попадна в Група "Е" на Шампионската лига, отреди жребият днес, който бе теглен в Люксембург. "Сините", които бяха поставени в четвърта урна, са в група с полския гранд Ястжембски Венгел, германския..

публикувано на 16.07.24 в 13:59