Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кейт Мидълтън и принц Уилям помогнаха за възраждането на хокея на лед с топка във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хокеят на лед с топка във Великобритания преживява възраждане благодарение на усилията на Кейт Мидълтън и принц Уилям, пише вестник „Телеграф“. Миналата година наследниците на британския престол посетили Швеция и видели играта, известна и като "банди", а след това помогнали да бъде направен национален отбор.

Британците участвали на Световното първенство (втора дивизия) в началото на 2019 година във Ванерсборг, Швеция, и сензационно спечелили 6 от 7-те си мача, заемайки второто място, пише още изданието.

Хокеят с топка е бил популярен спорт във Великобритания преди първата световна война, но след това отстъпва позиции за сметка на стандартния хокей на лед. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Щафетата на Канада на 4 по 100 м

Канадците шампиони на 4 по 100 м, квартетът на САЩ триумфира при жените

Канада спечели мъжката щафета на 4 по 100 метра на турнира по лека атлетика на Олимпийските игри в Париж. Аарън Браун, Джером Блейк, Брендън Родни и Андре де Грас, които са бронзови медалисти от Токио 2020, направиха силно бягане и финишираха за 37.50 секунди. Най-силно беше представянето на Андре де Грас, който беше най-бърз от съперниците си. На..

публикувано на 09.08.24 в 21:36
Славия - Спартак Вн

Славия с първи успех в първенството, победи Спартак (Вн)

Славия постигна първи успех през новия сезон. В мач от четвъртия кръг воденият от треньора Златомир Загорчич състав победи с 3:1 у дома Спартак (Варна). "Белите" започнаха активно и в десетата минута Куентин Зеедорф от наказателното поле подаде за Карл Фабиен, който успя да открие резултата. Десет минути по-късно Иван Минчев стреля опасно от границата..

публикувано на 09.08.24 в 21:20
Карлос Насар

Карлос Насар: Смазах ги, но не съм очаквал нещо повече от конкурентите

Карлос Насар беше щастлив, но не изглеждаше особено изненадан от спечелената олимпийска титла в категория до 89 килограма на вдигането на тежести. Той отвя конкуренцията с разлика от 14 килограма пред втория Йейсон Лопес (Колумбия), поставяйки и два световни рекорда - в изтласкването и в двубоя. То донесе второ злато и общо шести медал за България..

публикувано на 09.08.24 в 20:26
Боряна Калейн

"Сребърна" Боряна Калейн на Игрите в Париж

Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя от олимпийския турнир по художествена гимнастгика в Париж!  Състезателката на Мариана Памукова направи най-доброто сътезание в своята кариера и заслужено стигна до така жадувания медал.  Абсолютната европейска шампионка от Баку 2022 изигра отлично цялата си програма. Тя започна с обръч и получи 35.850..

публикувано на 09.08.24 в 18:39
Карлос Насар

Второ злато за България в Париж, донесе го щангистът Карлос Насар!

Българският състезател по вдигане на тежести Карлос Насар спечели титлата в категория до 89 килограма в олимпийския си дебют на Игрите в Париж. Той донесе второ злато за страната най-висшия спортен форум във френската столица. Световният първенец от Ташкент 2021 и шампион от последните две Европейски първенства Насар постигна световен рекорд в двубоя..

публикувано на 09.08.24 в 18:36

Ансамбълът ни е на финал в Париж с първи резултат от квалификацията

Ансамбълът на България в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева се класира за финала на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Париж с първи резултат. Преди три години българките се окичиха със златото на Игрите в Токио и така донесоха първата олимпийска титла в историята за..

публикувано на 09.08.24 в 14:09
Ансамбълът на България

Ансамбълът ни с втора оценка след първия уред в квалификациите за многобоя в Париж

Ансамбълът на България в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева  заема втората позиция във временното класиране след първия уред (пет обръча) в квалификацията за многобоя на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Париж. Пред нашите грации е отборът на Италия с 38.200 точки, а на трета..

публикувано на 09.08.24 в 12:46