Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гаел Монфис: Участниците на "София Оупън" са изключителни

Елина Свитолина и Гаел Монфис вече са в София
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гаел Монфис е поредната голяма звезда, която пристигна в България за участие в изключително силното четвърто на тенис турнира "София Оупън". Френският тенисист е придружаван от  Елина Свитолина, която ще го подкрепя по време на битките в София. Така в "Арена Армеец" ще присъства и най-актуалната звездна двойка в световния тенис елит - Монфис и Свитолина.
При пристигането си на българска земя Гаел сподели, че очаква изключителни битки в София, където още на старта ще трябва да се изправи срещу финалиста от 2016 година Виктор Троицки.
"Чувствам се прекрасно. Отпочинах добре след участието ми на Откритото първенство на Австралия. Очаквам изключително труден първи двубой срещу опитен съперник като Виктор Троицки. Надявам се, че съм готов за него. Турнирът е много силен, участниците на "София Оупън" са изключителни. Очаквам да се получат много качествени двубои тази година. Тук са някои от най-актуалните млади звезди, също и изключително качествени опитни състезатели. Непредсказуемо е кой ще спечели титлата. Аз съм тук, за да спечеля възможно най-много мачове", заяви Монфис. Французинът е поставен под номер 7 в основната схема в София, а при успех над Троицки ще срещне във втория кръг победителя от мача между Ласло Джере и Михаил Кукушкин.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктория Томова

Виктория Томова се изкачи с три позиции в световната ранглиста по тенис

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се изкачи с три места в обновената ранглиста на Женската тенис асоциация и вече е 51-а в класацията. Томова, която през миналата седмица достигна до четвъртфиналите на турнира на твърда настилка в Сеул, има актив от 1107 точки.   Втора ракета на България при дамите е Гергана Топалова, която е на 293-о..

публикувано на 23.09.24 в 10:23
Божидар Саръбоюков

Саръбоюков втори в скока на дължина на турнир по лека атлетика в Швейцария

Атлет номер едно на България за 2023-а година Божидар Саръбоюков спечели сребърен медал в скока на дължина на турнир по лека атлетика в Женева (Швейцария). 20-годишният българин се класира на второ място със 7.96 метра. Победител стана представителят на Намибия Шено Кутце със 7.99,м ,а трети е Анвар Анваров (Узбекистан) със 7.87. Турнирът беше само за..

публикувано на 23.09.24 в 09:52
Габриела Димитрова

Габриела Димитрова с бронз от Европейската купа по джудо

Габриела Димитрова спечели бронзов медал на Европейската купа по джудо за мъже и жени в Подгорица (Черна гора). В малкия финал състезателката на ЦСКА се наложи над французойката Матилде Файол при 52-килограмовите. Преди това тя постигна успех срещу Карина Ефимова (Русия) и загуба на полуфиналите от бъдещата шампионка Николина Нишавич (Сърбия). В..

публикувано на 23.09.24 в 09:49
Марсилия

Марсилия наложи волята си като гост на Лион

Марсилия се наложи с 3:2 над домакина Лион в последния двубой от петия кръг във френската Лига 1. Марсилци играха цял мач в намален състав заради втори жълт и съответно червен картон на Леонардо Балерди още в самото начало на срещата. Аржентинският защитник извърши грубо нарушение срещу Александър Лаказет и беше отстранен с второ официално..

публикувано на 23.09.24 в 08:53
Антоан Гризман

Атлетико (Мадрид) с равенство срещу Райо Валекано

Атлетико (Мадрид) направи равенство 1:1 като гост срещу столичния си съперник Райо Валекано в мач от шестия кръг в Примера дивисион. Иси Паласон изведе домакините напред в резултата в 35-ата минута след извеждащо подаване на Андрей Рациу при бърза атака. Първоначално попадението беше отменено заради засада, но след това ситуацията беше прегледана чрез..

публикувано на 23.09.24 в 08:35

Деветият кръг в Първа лига приключва с два мача днес

С два мача днес ще бъде сложен край на 9-ия кръг в Първа лига. От 17.30 часа Крумовград посреща Ботев Враца, а от 20.00 Арда е домакин на Ботев Пд. Възпитаниците на Душан Керкез взеха и петте си визити от началото на сезона, побеждавайки последователно Ботев Враца, Крумовград, Хебър, ЦСКА и Берое. Любопитно е, че четири от тези успехи са с по 1:0,..

публикувано на 23.09.24 в 06:50
Милан

Милан надделя в дербито на Милано

Милан записа първа победа в градското дерби срещу Интер от две години насам, след като триумфира с 2:1 в Дерби дела Мадонина в италианския шампионат.  Матео Габия се превърна в герой за "росонерите" с победен гол в края на мача. Така възпитаниците на Пауло Фонсека спряха серията на своя съперник от шест поредни успеха в мачовете помежду им. В 10-ата..

публикувано на 23.09.24 в 06:12