Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Равенство за Левски и Локомотив (Пловдив)

Снимка: БФС

Левски r Локомотив (Пловдив)завършиха наравно 1:1 в последния мач от 21-вия кръг на Първа професионална футболна лига. Двубоят беше официален дебют на новия си старши треньор на „сините“ Георги Дерменджиев.

 С това равенство Левски остана на третото място в класирането с 52 точки, на 10 точки зад лидера Лудогорец и на 3 точки зад втория ЦСКА-София.

В 16-ата минута гол на Валери Божинов правилно беше отменен заради засада, а след половин час Паулиньо уцели напречната греда с удар от 15 метра след лошо изчистване на Йосип Томашевич.

Локомотив поведе в края на първото полувреме с попадението на Анте Аралица, който с удар по тревата прокара топката между краката на Николай Михайлов в мрежата на домакините.

След почивката "сините" продължиха да бъдат по-активни в половината на гостите. В 71-ата минута софиянци стигнаха до изравняване чрез гола на Давиде Мариани. 

До края на срещата Левски опита да упражни натиск, но така и не стигна до опасен удар към врата на пловдивчани.

Мнение на старши треньора на Локомотив (Пловдив ) Бруно Акрапович: "Доволен съм от играта, от желанието да спечелим. Показахме добър стил, страхотна работа, много движение. Планът ни беше такъв и на 100 процента го изпълнихме. Резултатът е справедлив.  Имаше моменти във фаза атака, които не се получиха, не бяхме напълно концентрирани. Освен гола, имахме още два добри шанса. От друга страна имахме и късмет, че мачът не се обърна на друга страна, след като ни изравниха. Изпълнихме задачата винаги да има човек до Кабрал и Паулиньо, за да им се пречи да пробиват по крилата. Беше ни ясно, че трудно ще ни вкарат при центрирания. Везалов и Езе са без конкуренция във въздуха. Все пак се получи една грешка и получихме гол".

Мнение на старши треньора на Левски Георги Дерменджиев: "Имахме ситуации, но ги пропуснахме, а футболът се играе на голове. Доста сериозна вина имаме ние самите си за гола. Все пак съм доволен от момчетата, защото те изтърпяха много и този мач им е най-добрият от моето идване. Бяха концентрирани в играта, но имаше и доста голямо напрежение върху тях, защото искаха да се представят добре и да постигнат победа, за да зарадват феновете, които дойдоха на стадиона. Те нямаха чисти ситуации, но всеки може да сбърка. Имаме доста работа още да свършим, докато стигнем нивото, на което искам да бъде отборът. Левски трябва да работи на много фронтове. Това е ситуацията сега. Този психологически момент, който беше цял месец назад, мисля, че се отразява върху играчите. Те искаха да покажат максимума от себе си, но това повлия като стрес.
 Ако бяхме вкарали първи, щеше да бъде различно, но футболът е реалност. Завършиха 90 минути и резултатът е 1:1.  Новите попълнения се представиха много задоволително и вярвам, че ще заиграят още по-добре. За време и срокове не искам да говоря. Работим и искаме заедно да постигнем по-добра игра. Тепърва играчите свикват с малко по-различен стил. Въпреки че резултатът не е във наша полза днес, съм доволен. Имаше много моменти, в които правилно контролирахме мача. Имаше и много индивидуални грешки, тактически грешки, грешки при позиционирането.  Добре, е че ръковоството има вяра дългосрочен план, но и треньорът поддържа успехите. Трябват и резултати".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хебър победи Берое в Пазарджик

Хебър записа първа победа през новия сезон в българската футболна Първа лига, след като надигра с 3:1 Берое като символичен домакин на стадиона в Стара Загора. Така отборът на Веселин Великов изпревари ЦСКА-София на 14-ото място с четири точки и една повече от "червените".  Хебър получи дузпа в 11-та минута след видеопреглед, предизвикан от нарушение..

публикувано на 01.09.24 в 21:27
Борислава Иванова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев

България с шест медала от МТ по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN"

Българските състезатели спечелиха шест медала (два златни, два сребърни и два бронзови) от международния турнир по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN" за деца, юноши и девойки, мъже и жени в Пловдив. Тазгодишното издание е юбилейно 15-о и е включено в календара на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). В него участваха над 560 участници..

публикувано на 01.09.24 в 21:16

Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) не успяха да излъчат победител в Първа лига

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в първи мач от неделната програма в Първа професионална футболна лига. Красимир Станоев  беше точен за гостите със страхотен удар извън границата на наказателното поле в първата минута. През второто полувреме домакините изравниха чрез Георги Каракашев в 79-та минута.  Със..

публикувано на 01.09.24 в 19:08
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер спечели състезанието за Голямата награда на Италия във Формула 1

Шарл Льоклер (Монако, Ферари) спечели впечатляваща стратегическа битка с Оскар Пиастри (Австралия, Макларън) и Ландо Норис (Великобритания, Макларън) в легендарното Гран при на Италия на пистата в Монца, а лидерът в генералното класиране на шампионата Макс Ферстапен завърши едва на шесто място и неговата преднина на върха продължи да се топи...

публикувано на 01.09.24 в 18:01

Марк Маркес триумфира в Гран При на Арагон и записа първа победа в MotoGP от над хиляда дни

Марк Маркес (Испания, Gresini Racing/Ducati) спечели първата си победа в клас MotoGP от 1043 дни насам, завършвайки по категоричен начин на първото място в Гран при на Арагон от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.  Последната победа за легендарния испански пилот бе в Гран при на Емилия-Романя през 2021, когато той все още..

публикувано на 01.09.24 в 17:00
Пламен Андреев

Пламен Андреев: В Левски преминах през всичко - бях обичан и мразен

Вратарят Пламен Андреев се прибра в България, след като снощи официално бе обявен трансферът му във Фейенорд. На летище "София" той не сдържа емоциите си и призна, че Левски много ще му липсва. 19-годишният футболист разказа как са преминали първите му часове в Ротердам като играч на нидерландския тим. „Чувствам се невероятно, изпълнен съм с..

публикувано на 01.09.24 в 16:53

Адриан Андреев с първата титла от сериите "Чалънджър"

Адриан Андреев спечели титлата на турнира по тенис на клей в Порто (Португалия) с награден фонд 74 825 евро, надигравайки испанеца Карлос Табернер с 6:3, 6:0 на финала. Това е първи трофей за българина в надпревари от сериите "Чалънджър".  Шестият поставен в схемата Андреев спечели убедително след час и 48 минути игра. 23-годишният българин..

публикувано на 01.09.24 в 16:32