Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившата US посланичка в ООН става директор в „Боинг“

Ники Хейли
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският авиогигант „Боинг“ съобщи, че бившата посланичка на САЩ в ООН Ники Хейли ще бъде част от борда на директорите на компанията, предаде АФП.

Хейли (47 г.), която напусна ООН и администрацията на президента Доналд Тръмп с изтичането на 2018 г., по-рано бе губернатор на щата Южна Каролина, в който „Боинг“ има значително производствено присъствие.

В становището на компанията Хейли е цитирана да хвали „Боинг“ като лидер в индустрията. Акционерите ще гласуват номинацията на Хейли на 29 април. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Тръмп направи нова номинация за постоянен представител на САЩ в ООН

Американският президент Доналд Тръмп номинира Кели Крафт за постоянен представител на САЩ в ООН на мястото на Ники Хейли,  съобщават световните агенции. В момента тя е посланик на страната в Канада.  Съобщението за номинацията беше направено от Тръмп в..

публикувано на 23.02.19 в 04:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

834 лева е средният размер на основната пенсия у нас

834 лева достига средният размер на основната пенсия без добавките към нея през този месец, след като пенсиите отпуснати до края на миналата година се осъвремениха с 11 процента от началото на юли. При мъжете средната пенсия вече е 991 лева,..

публикувано на 11.07.24 в 11:25

Младежкото ДПС подкрепи Ахмед Доган в искането за оставка на Пеевски

"Младежко ДПС заставаме до почетния председател д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставката на описаните в призива му лица" - това се посочва в декларация на Младежкото ДПС, публикувана на страницата им във Фейсбук. "В защита на неговата..

публикувано на 11.07.24 в 11:09
 Пред сградата на Столична община се провежда протест срещу спирането на възстановяването на Мемориала на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк в парка на Националния дворец на културата, 11 юли 2024 г.

Протест заради проекта за Войнишкия паметник

Въпреки отмененото решение, протестиращи се събраха пред сградата на Столичния общински съвет заради решението на кмета Васил Терзиев да се спре проектът за възстановяване на Мемориала от Софийската желязна дивизия. Протестът се организира от..

публикувано на 11.07.24 в 11:02

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители, сред които и съпредседателят на партията Джевдет Чакъров. Решението беше прочетено пред депутатите в пленарната зала от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова...

публикувано на 11.07.24 в 10:51
Кирил Петков

Кирил Петков за разцеплението в ДПС: Това е разграждане на модела "Пеевски"

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Кирил Петков видя в противопоставянето на Делян Пеевски и Ахмед Доган начало на разграждане на модела "Пеевски". "Това, което виждаме е, че не е само индивидуална битка. Това е..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Оливие Ониди

Координаторът за Шенген в ЕК на двудневно посещение в София

На двудневно работно посещение в София е Оливие Ониди, заместник генерален директор на дирекция "Миграция и убежище" и Координатор за Шенген в Европейската комисия, информират от пресцентъра на МВР. Той подчерта, че всички партньори от..

публикувано на 11.07.24 в 10:08
Венеция Ангова

В декларация: ПП-ДБ определиха случващото се в Доспат като феодализъм

Депутатите от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" излязоха с декларация, в която определят случващото се в община Доспат като феодализъм и призовават институциите за намеса спрямо кмета Елин Радев. "Призоваваме компетентните..

публикувано на 11.07.24 в 09:59