Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин забрани смартфоните в армията

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон за забрана на военнослужещите да предоставят на медиите и да публикуват в интернет данни за себе си и своите колеги, а също така забранява на военнослужещите да разполагат с устройства за предаване на подобна информация, съобщава ТАСС.

Законът установява забрана за информация, която позволява да бъде разкрито ведомството, военнната част или мястото където се изпълняват служебните задължения. Забранява се на военните по време на изпълнението на службата да имат технически устройства, които дават възможност да се разпространяват аудио-, фото- и  видеоданни, както и данни, които позволяват да бъде установено местоположение.

Забраната не се отнася за личния живот на военнослужещите, добавя агенцията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Русия забранява смартфони на военнослужещите

Руският парламент гласува забрана за използване на смартфони от войниците, докато са на служба, заради опасения, че използването на социални мрежи ще застраши националната сигурност, предаде Би Би Си. Проектозаконът забранява на военния персонал..

публикувано на 20.02.19 в 18:21
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип..

обновено на 08.05.19 в 18:59