Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изцяло нов Закон за търговската тайна

Снимка: Ивайло Михайлов

Притежателят на търговска тайна има право да предяви иск пред съда срещу всеки нарушител на търговската тайна за установяване на неправомерното ѝ придобиване, разкриване или използване.

Парламентът прие на второ четене изцяло нов Закон за търговската тайна, който урежда условията и реда за защита от неправомерно придобиване, използване и разкриване на търговска тайна, осъществявана по съдебен път в производство по граждански дела. За да отговаря на условията за търговска тайна, притежателят й трябва да има търговска стойност.

Притежател на търговска тайна е всяко физическо или юридическо лице, което правомерно контролира търговска тайна, записаха още депутатите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ивет Купър

Новото правителство на Великобритания подготвя мерки за борба с екстремизма

Британският министър на вътрешните работи Ивет Купър обеща да предприеме мерки срещу хората, "налагащи вредни и омразни вярвания" и да "заложи" нов подход за борба с екстремизма след бунтовете, които избухнаха в Обединеното кралство по-рано този месец. Екстремното женомразство ще бъде третирано като форма на тероризъм за първи път според плановете..

публикувано на 18.08.24 в 14:03
Президентът на Беларус Александър Лукашенко

Лукашенко отново обвини Украйна в провокации с дронове

Президентът на Беларус Александър Лукашенко отново обвини Украйна в провокации с дронове и подчерта, че е в ход укрепване на беларуско-украинската граница.  "Тя е минирана, както никога досега“, каза той в интервю за телевизионния канал "Россия 1". Според Лукашенко Киев е разположил 120 000 войници на границата, поради което беларуските сили също..

публикувано на 18.08.24 в 13:35

Тежко е състоянието на 7 от пострадалите при катастрофата на пътя Ямбол - Сливен

Тежко остава състоянието на седем от деветимата пътници, пострадали при днешната катастрофа на пътя Ямбол - Сливен. Инцидентът стана рано сутринта до пътния възел "Хаджи Димитрово". При сблъсъка между бус и лек автомобил на място загина 49-годишният шофьор на леката кола, пострадалите са откарани в болниците в Ямбол и Сливен.  Тежка..

публикувано на 18.08.24 в 13:33

Радев изрази съболезнования на близките на Кирил Писарски

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на Кирил Писарски.  Създателят на редица детски телевизионни предавания, сред които и популярното през миналия век състезание "Бързи, смели, сръчни", почина в събота, на 91-годишна възраст:  "Писарски посвети повече от три десетилетия от професионалния си път на..

публикувано на 18.08.24 в 13:30
Служебният министър Найден Тодоров

Недостиг на музиканти в държавните оркестри

За недостиг на музиканти в държавните оркестри предупреди министърът на културата Найден Тодоров. В редица филхармонии и опери има чужденци, които обаче работят в България за кратко, с цел да придобият стаж, след което напускат страната, а българските оркестри, заради ниското заплащане, страдат от липса на музиканти.  Найден Тодоров съобщи за..

публикувано на 18.08.24 в 13:25
Пожарът се вижда от километри

Пожар гори в природен парк "Рилски манастир"

Пожар е възникнал малко преди обяд в района на язовир "Калин", на около 2400 м. надморскса височина, съобщава от ПП "Рилски манастир". Заради пожара е затворен пътят от с. Пастра до хижа "Чала" под язовира. От Противопожарната служба в Рила казаха, че има изпратени екипи, но теренът е труднодостъпен. Най-вероятно мълния е..

публикувано на 18.08.24 в 12:36
УМБАЛ

Стабилизирано е състоянието на пострадалата в Пирин туристка

Състоянието на пострадалата вчера в Пирин туристка е стабилизирано. Тя е в реанимация, съобщиха за БНР от столичната болница "Света Анна". Жената, която е с множество контузии и травми, беше откарана там с медицинския хеликоптер. Въздушната линейка на помощ на тежко пострадала туристка в Пирин Машината с дежурния медицински екип на..

публикувано на 18.08.24 в 12:27