Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кралев откри Мултиевропейските игри по таекуондо

Снимка: БОК

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри второто издание на Мултиевропейски игри по таекуондо в олимпийска версия, което се провежда в „Асикс Арена“. В състезанието участват над 2000 състезатели от близо 50 държави. Първенство включва деца, кадети, юноши и девойки, младежи до 21 г., мъже и жени.

„Добре дошли на всички наши гости, състезатели, треньори, ръководители и съдии. България винаги е била добър домакин на състезания от най-висок ранг и вярвам, че ще имате прекрасни изживявания в нашата страна. Убеден съм, че ще се чувствате отлично в ръцете на президента на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев. За нас е огромна чест, че сме домакини за втори пореден път на Мултиевропейски игри по таекуондо и се надявам този формат на състезанието да набира все по-голяма популярност. Таекуондото е един от най-бързо развиващите се спортове в България, който през последните години ни носи много успехи. Това е и един от най-социалните спортове, защото много деца и млади хора се занимават с таекуондо в България. Надявам се публиката да проследи изключително вълнуващи срещи и пожелавам успех на всички“, заяви в приветствието си Красен Кралев.

Президентът на Българската федерация и първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз Слави Бинев благодари на спортния министър за подкрепата, а почетният председател на Европейския таекуондо съюз Парк Су Нам връчи на Кралев плакет от името на организацията. По време на церемонията по откриването Парк Су Нам обяви, че Слави Бинев е избран за председател на новоучредената федерация по таекуондо на държавите от Европейския съюз.

На откриването присъстваха още Н.Пр. Джънг Джингю – посланик на Република Корея в България, председателят на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор Живко Вангелов, заместник-председателите на Българския олимпийски комитет Любомир Ганев и Красимир Инински, ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев и др. В София е и първият олимпийски шампион в историята на таекуондо Майкъл Маручос от Гърция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националките на Антонина Зетова са на полуфинал на Евроволей

Националният отбор на България за девойки под 18 години продължава страхотното си представяне на Европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция. Воденият от Антонина Зетова тим се наложи над Гърция с 3:1 (25:18, 25:19, 24:26, 25:10) в среща от група II на надпреварата, изигран в Ираклион (Крит).  "Лъвиците"  са безапелационен лидер със..

публикувано на 09.07.24 в 06:19

Джокович е на четвъртфинал след протоколна победа

Седемкратният шампион Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.  Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи Холгер Руне (Дания) с 6:3, 6:4, 6:2 за около два часа на корта. Джокович контролираше мача изцяло. Той направи един пробив в началото по пътя си към успеха в първия сет, а във втората..

публикувано на 09.07.24 в 06:06

Обиколката на България отбелязва 100-годишнина с къс маршрут

Колоездачната обиколка на България ще започне на 24 август в София и ще завърши на 29 август в Габрово, съобщи Българска федерация по колоездене. Предстоящото издание на надпреварата ще бъде 71-во, но ще съвпадне със стогодишнината от провеждането на първото издание на една от най-старите колоездачни обиколки в Европа. Маршрутът на българския тур бе..

публикувано на 09.07.24 в 05:55
Алекс Де Минор

Алекс Де Минор е четвъртфиналист на „Уимбълдън“, Зверев отпадна

Австралиецът Алекс Де Минор достигна за първи път в кариерата си четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под номер 9 в схемата Де Минор елиминира французина Артур Фис с 6:2, 6:4, 4:6, 6:3 за близо три часа на корта. Австралиецът контролираше играта през първите два сета срещу 20-годишния Фис, който..

публикувано на 08.07.24 в 21:16
Елизара Янева

Елизара Янева отпадна в първия кръг на „Уимбълдън“

Елизара Янева отпадна в първия кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис.  Българката отстъпи пред поставената под номер 11 в схемата японка Уакана Сонобе с 5:7, 0:6. Двубоят беше равностоен до 5:5 гейма в първия сет, но българката загуби следващите осем гейма. Преди седмица Янева победи Сонобе с 6:4,..

публикувано на 08.07.24 в 20:21
Девойките загубиха от Исландия с 61:71 т.

Везенков гледа загуба на младите ни баскетболистки от Исландия

Националният отбор на България за девойки до 20 години отстъпи пред Исландия с 61:71 (17:14, 14:26, 16:15, 12:18) в третия си, последен мач от група В на Европейското първенство в дивизия "Б" в тази възраст в София. За българския състав поражението в зала "Триадица" бе от второ от трите изиграни мача в груповата фаза и отреди на националките..

публикувано на 08.07.24 в 20:18
Люк Шоу

Люк Шоу е готов за полуфинала срещу Нидерландия

Английският защитник Люк Шоу каза, че е готов да започне полуфинала на Евро 2024 срещу Нидерландия в сряда и е "готов за игра" след продължителна контузия и дебат относно избора му в състава за турнира. Левият бек на Манчестър Юнайтед Шоу изигра първия си мач от февруари, когато влезе от пейката в събота в четвъртфиналния двубой на Англия с..

публикувано на 08.07.24 в 20:13