Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обучават родители как да предпазят децата си от манипулации в интернет

Снимка: БГНЕС

Община Пазарджик и Фондация „Седемте посоки на света“ ще обучават родители как да предпазят децата си от манипулативна информация, която може да се срещне в социалните мрежи. Идеята е децата да се научат да запазят своята идентичност и да се съхранят от предизвикателствата на интернет.

„Децата се губят в свят, преминаващ през филтри“, казва алпинистът Нешо Пелтеков, който е инициатор на идеята.

„Седят хора в Инстаграм, които всъщност показват, ако трябва да направим метафората, само когато са на върха. Не показват фактически как са изкачили планината и че всъщност трябва да се положи един ежедневен труд, много лишения. За съжаление, това не им се показва и в един момент те си казват, че никога няма да бъдат толкова красиви, никога няма да бъдат толкова успешни. Те не са толкова щастливи и това довежда до доста сериозни психологически проблеми“.

С родителите и децата ще работят психолози. Проектът ще стартира първо в началния курс, за да се хване проблемът в зародиш.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.