Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валверде: Меси винаги е на ниво във важните срещи

Меси (вляво) се радва след първия си гол заедно с Коутиньо.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде засипа с похвали звездата на тима Лионел Меси, който отбеляза два гола при победата над Манчестър Юнайтед с 3:0 снощи. Аржентинецът се разписа два пъти в началото на двубоя на "Ноу Камп", за да сломи съпротивата на "червените дяволи" и да помогне на каталунците да достигнат първи полуфинал в Шампионската лига от четири години насам.

"Меси винаги е на топ ниво във важните мачове, не само в определени моменти, но през целия мач. Той винаги може да вкара гол, но също така изнася цялата тежест на нашата атака. Отдавна не бяхме достигали полуфиналите, а миналата година загубихме по болезнен начин на четвъртфинал, така че този мач бе много важен за нас. Те са много добър отбор и можеха да ни създадат проблеми, така че ние трябваше да бъдем концентрирани и да играем с интензитет през цялото време", коментира Валверде след успеха.

"Чувстваме се добре и сме уверени. В следващия кръг отново ще срещнем голям отбор и имаме 10-15 дни да се подготвим. Искаме да стигнем до финала", допълни наставникът на Барса.

Барселона ще спечели трофея, заяви Оле Гунар Солскяр и добави, че не би заложил срещу каталунците на полуфиналите и евентуално във финала на Шампионската лига. 

"Мисля, че Барселона ще спечели трофея. Те имат изключително трио в нападение, а към него можем да добавим Усман Дембеле и Малколм. Ако залагах, не бих го направил срещу този отбор. За мен те са фаворити в турнира като цяло", заяви норвежкият мениджър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Лионел Меси вкара два на Юнайтед

Лионел Меси не остави шанс на Юнайтед

Тимът на Барселона спечели с 3:0 срещу Манчестър Юнайтед на "Камп Ноу" в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига по футбол с общ резултат 4:0 се класира за полуфиналите. Капитанът Лионел Меси вкара на 1/4-финал за първи път от шест години..

публикувано на 17.04.19 в 06:57
ВИЖТЕ ОЩЕ
Реал Мадрид - Байерн Мюнхен

Драма прати Реал (Мадрид) на финал в Шампионската лига

Футболистите на Реал (Мадрид) се класираха за финала в Шампионската лига на Европа, след като спечелиха домакинството си срещу Байерн (Мюнхен) с 2:1 в среща-реванш от полуфиналите и с общ резултат 4:3 са краен победител от двойката. Гостите поведоха със..

публикувано на 08.05.24 в 23:57
Брюж - Фиорентина

Фиорентина на финал в Лигата на конференциите

Отборът на Фиорентина стигна до равенство като гост на Брюж - 1:1 и тимът на Винченцо Италиано стана първият финалист във футболния турнир за Лигата на конференциите, след като миналия четвъртък спечели първия двубой с 3:2. Това е втори..

публикувано на 08.05.24 в 22:11
Черноморец - Балкан

Балкан поведе в полуфинала срещу Черноморец

Шампионът Балкан надигра носителя на Купата на България Черноморец с 84:79 (25:22, 14:16, 22:21, 23:20) като гост в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас в първи мач от полуфиналите между двата състава в Националната баскетболна лига за мъже и поведе с 1:0..

публикувано на 08.05.24 в 22:06
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнир в Италия

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" във Франкавила ал Маре (Италия) с награден фонд 74 825 евро.  Българинът отстъпи пред номер 4 в схемата и 164-и в световната ранглиста Андреа Пелегрино..

публикувано на 08.05.24 в 20:26
Радостин Кишишев

Радостин Кишишев се раздели с Ботев (Пд)

Радостин Кишишев вече не е част от Ботев (Пловдив), съобщиха от футболния клуб. Бившият национален състезател на България изпълняваше ролята на административен директор на “канарчетата”, но двете страни са прекратили взаимоотношенията си по взаимно..

публикувано на 08.05.24 в 19:37
Бенжамен Тома

Бенжамен Тома спечели 5-ия етап от Джирото, Погачар остава начело в класирането

Френският състезател Бенжамен Тома от отбора Кофидис спечели победата в петия етап на Колоездачната обиколка на Италия. Етапът беше дълъг 178 км между Генуа и Лука, като имаше общо изкачвания от 1700 метра. Тома даде най-добро време 3:59.59, като..

публикувано на 08.05.24 в 19:30
Женски национален отбор

Волейболистките ни загубиха драматично от тима на Украйна

Националният ни отбор по волейбол за жени загуби от тима на Украйна с 2:3 (25:18, 20:25, 25:20, 22:25, 21:25) във втората си контрола преди старта на Лигата на нациите. Двубоят се изигра при закрити врати в зала "Христо Ботев". Предния ден нашите..

публикувано на 08.05.24 в 19:18